مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

830
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

625
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات آللوپاتیک عصاره آبی برگ گردو (Juglans regia) بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاهان جعفری (Petroselinum sativum) تحت همزیستی با قارچ میکوریز Glomus versiforme

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 76

چکیده

 تاثیر غلظتهای مختلف عصارهی آبی برگ گردو بر روی خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاهان جعفری تلقیح شده با قارچ میکوریز Glomus versiforme و گیاهان غیرمیکوریزی در شرایط گلخانه ای مطالعه شد. در این مطالعه 3 غلظت متفاوت از عصاره آبی برگ گردو (عصاره کامل, نیم غلظت و یک چهارم غلظت) استفاده شد. نتایج بدست آمده در گیاهان 45 روزه نشان می دهد که افزایش غلظت عصاره آبی برگ گردو باعث کاهش میزان کلروفیل a و b و افزایش محتوای کاروتنوئید می شود که این افزایش در گیاهان میکوریزی بیشتر از گیاهان غیرمیکوریزی می باشد. محتوای پروتئین کل در اندام هوایی گیاهان میکوریزی و غیرمیکوریزی در غلظت یک چهارم, افزایش و سپس در غلظت های بالاتر کاهش یافت. با افزایش غلظت عصاره آبی برگ گردو محتوای پرولین و آمینو اسیدهای آزاد در گیاهان افزایش می یابد که این افزایش در گیاهان غیرمیکوریزی بیشتر از گیاهان میکوریزی است. فعالیت آنزیم های آسکوربات پراکسیداز (APX) و گایاکول پراکسیداز (GPX) در گیاهان میکوریزی و غیرمیکوریزی نیز افزایش یافته؛ اما افزایش فعالیت این آنزیم ها در گیاهان میکوریزی بالاتر بود. نتایج به طور کلی نشان دهنده بهبود شرایط فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاهان جعفری تحت تاثیر ماده آللوپاتیک موجود در عصاره آبی برگ گردو در اثر همزیستی میکوریزی با قارچ نامبرده می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عزیزبیگی، شکیبا، و خارا، جلیل. (1392). اثرات آللوپاتیک عصاره آبی برگ گردو (Juglans regia) بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاهان جعفری (Petroselinum sativum) تحت همزیستی با قارچ میکوریز Glomus versiforme. فرآیند و کارکرد گیاهی، 2(6)، 65-76. SID. https://sid.ir/paper/234242/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزبیگی شکیبا، خارا جلیل. اثرات آللوپاتیک عصاره آبی برگ گردو (Juglans regia) بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاهان جعفری (Petroselinum sativum) تحت همزیستی با قارچ میکوریز Glomus versiforme. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1392؛2(6):65-76. Available from: https://sid.ir/paper/234242/fa

    IEEE: کپی

    شکیبا عزیزبیگی، و جلیل خارا، “اثرات آللوپاتیک عصاره آبی برگ گردو (Juglans regia) بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاهان جعفری (Petroselinum sativum) تحت همزیستی با قارچ میکوریز Glomus versiforme،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 2، no. 6، pp. 65–76، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234242/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button