مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

636
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

578
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات تعدیل کنندگی پودر سیر بر استرس اکسیداتیو ناشی از مسمومیت با سیانید دربرخی بافت های موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 79

چکیده

 مسمومیت مزمن با سیانید می تواند موجب ایجاد آسیب در بافت های مختلف گردد. در مطالعه حاضر اثرات مسمومیت مزمن با سیانید پتاسیم (KCN) بر برخی شاخص های وضعیت اکسیداتیو و همچنین اثرات تعدیل کنندگی پودر سیر مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مطالعه تجربی مداخله ای تعداد 24 سر موش صحرایی نر در 4 گروه 6 تایی تقسیم شدند. گروه 1 به عنوان کنترل در نظر گرفته شد. گروه 2 آب آشامیدنی حاوی سیانید (mg/L KCN500) دریافت نمود. گروه 3 آب آشامیدنی حاوی (KCN (mg/L500 و جیره غذایی حاوی 5% پودر سیردریافت نمود. گروه 4 با رژیم غذایی حاوی 5% پودر سیر تغذیه شد. زمان انجام مطالعه تجربی 42 روز بود. سیانید باعث افزایش غلظت مالون دی آلدهید (MDA) در تمام بافت های مورد مطالعه گردید, البته این افزایش فقط در کلیه, قلب و مغز معنی دار بود. همچنین افزایش معنی دار میزان گروه های کربونیل پروتئین ها در بافت کبد و کلیه به دنبال مسمومیت با سیانید مشاهده گردید. مصرف سیر در گروه 3 به طور موثری باعث کاهش مقادیر MDA در بافت های کبد و مغز گردید طوری که میزان این پارامترها اختلاف معنی داری با گروه کنترل نداشتند. علاوه بر این میزان گروههای کربونیل نیز درکبد وکلیه گروه 3 کاهش قابل توجهی داشت طوری که میزان این پارامترها اختلاف معنی داری با گروه کنترل نداشتند. نتایج این مطالعه نشان می دهد که سیر دارای اثر تعدیل کننده بر آسیب اکسیداتیو ناشی از سیانید در موش صحرایی است و می تواند اثرات درمانی و پیشگیری کننده در مسمومیت با سیانید داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باغشنی، حسن، و قدسی، وحیده. (1396). اثرات تعدیل کنندگی پودر سیر بر استرس اکسیداتیو ناشی از مسمومیت با سیانید دربرخی بافت های موش صحرایی. زیست شناسی جانوری تجربی، 6(1 (پیاپی 21) )، 71-79. SID. https://sid.ir/paper/236130/fa

    Vancouver: کپی

    باغشنی حسن، قدسی وحیده. اثرات تعدیل کنندگی پودر سیر بر استرس اکسیداتیو ناشی از مسمومیت با سیانید دربرخی بافت های موش صحرایی. زیست شناسی جانوری تجربی[Internet]. 1396؛6(1 (پیاپی 21) ):71-79. Available from: https://sid.ir/paper/236130/fa

    IEEE: کپی

    حسن باغشنی، و وحیده قدسی، “اثرات تعدیل کنندگی پودر سیر بر استرس اکسیداتیو ناشی از مسمومیت با سیانید دربرخی بافت های موش صحرایی،” زیست شناسی جانوری تجربی، vol. 6، no. 1 (پیاپی 21) ، pp. 71–79، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/236130/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا