مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,558
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

711
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آنالیز شیمیایی آب های مصرفی در صنایع نوشیدنی و غذایی: مطالعه موردی در شمال غرب ایران

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 60

چکیده

 امروزه صنایع به ویژه صنایع غذایی و نوشیدنی دومین مصرف کننده بزرگ آب شیرین می باشند. آب در صنایع نوشیدنی و غذایی مصارف مهم و متعددی داشته و گاها تا بیش از 90% محصول نهایی را تشکیل می دهد. با توجه به منابع گسترده پخش فلزات سنگین در محیط زیست, عوارض بهداشتی ناشی از حضور این فلزات و نیز سایر آلودگی های احتمالی منابع آب, آب مصرفی در این صنایع بایستی با الزامات کیفی مطابقت داشته باشد.روش بررسی: تحقیق حاضر از نوع مطالعات توصیفی مقطعی است. از بین 377 واحد غذایی, دارویی و بهداشتی در استان آذربایجان شرقی, تعداد 9 کارخانه غذایی و نوشیدنی بزرگ انتخاب و نمونه های آب مصرفی در فرآیند تولید طی دو فصل تهیه و از نظر فلزات سنگین و سایر ویژگی های عمومی آنالیز گردیدند.یافته ها: بر اساس نتایج, کیفیت شیمیایی آب از نظر حضور برخی از کاتیون ها (منیزیم) و آنیون ها (نیترات و سولفات) مطلوب نبود. در خصوص فلزات سنگین, سرب در آب اکثر صنایع حضور داشت و کادمیوم در یک مورد در حد 0.042 mg/L (8.4 برابر حداکثر مجاز ملی) مشاهده گردید.نتیجه گیری: با توجه به وجود آلودگی شیمیایی در آب مصرفی برخی از صنایع بررسی شده لازم است به عنوان یک خط مشی کلی, آب مصرفی در فرآوری مواد نوشیدنی و غذایی از شبکه شرب تهیه شده و یا با استفاده از روش های تصفیه به حد مطلوب برسد. در خصوص حضور نیترات کنترل ماهیانه و در خصوص کادمیوم و سرب آنالیز شش ماهه توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مسافری، محمد، تقی پور، حسن، نظم آرا، شاهرخ، و شاکرخطیبی، محمد. (1389). آنالیز شیمیایی آب های مصرفی در صنایع نوشیدنی و غذایی: مطالعه موردی در شمال غرب ایران. کاربرد شیمی در محیط زیست، 1(3)، 47-60. SID. https://sid.ir/paper/236293/fa

    Vancouver: کپی

    مسافری محمد، تقی پور حسن، نظم آرا شاهرخ، شاکرخطیبی محمد. آنالیز شیمیایی آب های مصرفی در صنایع نوشیدنی و غذایی: مطالعه موردی در شمال غرب ایران. کاربرد شیمی در محیط زیست[Internet]. 1389؛1(3):47-60. Available from: https://sid.ir/paper/236293/fa

    IEEE: کپی

    محمد مسافری، حسن تقی پور، شاهرخ نظم آرا، و محمد شاکرخطیبی، “آنالیز شیمیایی آب های مصرفی در صنایع نوشیدنی و غذایی: مطالعه موردی در شمال غرب ایران،” کاربرد شیمی در محیط زیست، vol. 1، no. 3، pp. 47–60، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/236293/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button