Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

712
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

580
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فراوانی جمعیت اشریشیاکلی در شیرینی های عرضه شده در شهر اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 34

چکیده

 مقدمه: قابلیت بالای آلوده شدن مواد اولیه شیرینی به میکروارگانیسم اشریشیا کلی, تنوع شیرینی ها و تفاوت قابل توجه در سطح بهداشتی محل تولید و عرضه موجب شد تا پژوهش حاضر ضمن مطالعه شاخص های پراکندگی این میکروارگانیسم در شیرینی های شهر اصفهان اثر چهار عامل رطوبت, نوع شیرینی, سطح بهداشتی محل تولید و عرضه و نوع فرآورده از نظر صنفی و صنعتی بودن بر میزان آلودگی را بررسی کند.مواد و روش ها: تعداد 200 نمونه از سطح شهر نمونه گیری و آزمون میکروبی با کشت سطحی بر محیط ائوزین متیل بلو آگار انجام شد. سپس, تعدادی از نمونه های مثبت به طور تصادفی انتخاب و با آزمون های تاییدی IMVIC و TSI بررسی شد. در تحلیل داده ها از آزمون های توصیفی, تجزیه واریانس و آزمون تعقیبی توکی یا آزمون T مستقل با سطح معنا داری 95 درصد در نرم افزار SPSS استفاده شد.نتایج: نتایج گویای آلودگی 19 درصد از کل نمونه ها با میانگین, میانه و بیشنیه شمارش به ترتیب (0.35±0.05), صفر و 3.40 لگاریتم پرگنه در هر گرم بود. عوامل رطوبت, نوع شیرینی و نوع فرآورده از نظر صنفی و صنعتی بودن اثر معنا داری (P value<0.05) در میانگین آلودگی داشت اما تفاوت در سطح بهداشتی محل تولید و عرضه در میان شیرینی هایی که به شکل صنفی عرضه شده بودند اختلاف معناداری در میانگین الودگی ایجاد نکرد.بحث و نتیجه گیری: حدود یک پنجم از کل شیرینی های عرضه شده فاقد ضابطه استاندارد از نظر الودگی به اشریشیا کلی هستند. برقراری استاندارد های بهداشتی قوی در واحد های صنفی نیاز اصلی در تضمین ایمنی شیرینی ها است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، رسول، صادقی، ملیحه، قاسمیان صفایی، حاجیه، میرلوحی، مریم، و حسن زاده، اکبر. (1395). فراوانی جمعیت اشریشیاکلی در شیرینی های عرضه شده در شهر اصفهان. زیست شناسی میکروارگانیسم ها، 5(17)، 27-34. SID. https://sid.ir/paper/237312/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی رسول، صادقی ملیحه، قاسمیان صفایی حاجیه، میرلوحی مریم، حسن زاده اکبر. فراوانی جمعیت اشریشیاکلی در شیرینی های عرضه شده در شهر اصفهان. زیست شناسی میکروارگانیسم ها[Internet]. 1395؛5(17):27-34. Available from: https://sid.ir/paper/237312/fa

    IEEE: کپی

    رسول رضایی، ملیحه صادقی، حاجیه قاسمیان صفایی، مریم میرلوحی، و اکبر حسن زاده، “فراوانی جمعیت اشریشیاکلی در شیرینی های عرضه شده در شهر اصفهان،” زیست شناسی میکروارگانیسم ها، vol. 5، no. 17، pp. 27–34، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/237312/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا