مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,495
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

709
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات تغذیه سطوح مختلف اسید استیک، پروبیوتیک، اکسی تتراسیکلین و نئومایسین بر جمعیت باکتریایی کلی فرم و لاکتوباسیل در شفیره زنبور عسل (.Apismellifera L)

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 100

چکیده

 مقدمه: عوامل محیطی و همچنین جیره غذایی از جمله مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر جمعیت میکروبی دستگاه گوارش است. سیستم های ضد میکروبی بسیاری به طور طبیعی در زنبوران عسل و غذای آن ها وجود دارد. هدف از این مطالعه, بررسی اثر تغذیه ای استفاده از استیک اسید, کنسانتره مخلوط پروبیوتیکی و آنتی بیوتیک های اکسی تتراسایکلین و نئومایسین بر تغییرات جمعیت باکتریایی کلیفرم و لاکتوباسیل در شفیره زنبورعسل است.مواد و روش ها: این آزمایش با 14 تیمار آزمایشی شامل سطوح مختلف اسید استیک 5 درصد (10, 20 و 30 گرم در لیتر), پروبیوتیک پروتوکسین و آنتی بیوتیک های اکسی تتراسیکلین و نئومایسین 20 درصد با سطوح 0.1, 0.2 و 0.3 گرم در لیتر و شربت شکر 50 درصد و شربت عسل 50 درصد با 4 تکرار در قالب یک طرح کاملا تصادفی به مدت 20 روز انجام شد. پس از تغذیه گروه های آزمایشی, از هر تکرار یک گرم از نمونه شفیره های زنبوران کارگر 18 روزه داخل 9 سی سی محلول فیزیولوژی ریخته شد. پس از تهیه رقت های مختلف, از هر نمونه در محیط کشت مک کانکی آگار و ام آر اس آگار تلقیح شد. در پایان دوره انکوباسیون شمارش کلونی های کلی فرم و لاکتوباسیلوس انجام شد.نتایج: نتایج نشان داد که بیش ترین جمعیت باکتری های کلی فرم مربوط به تیمار شربت شکر (2.58 لگاریتم واحد تشکیل کلونی بر گرم) و کم ترین مقدار مربوط به تیمارهای 0.2 و 0.3 گرم نئومایسین, اکسی تتراسیکلین و پروبیوتیک و برابر صفربود (p value<0.05). همچنین, بیش ترین جمعیت لاکتوباسیل ها به تیمار 0.2 گرم پروبیوتیک (4.05 لگاریتم واحد تشکیل کلونی بر گرم) و کم ترین مقدار به تیمارهای 0.2 و 0.3 گرم نئومایسین و برابر صفر مربوط بود (p value<0.05).بحث و نتیجه گیری: این پژوهش نشان داد که افزودن پروبیوتیک به شربت شکر مورد استفاده در تغذیه کلونی های زنبور عسل, سبب افزایش جمعیت لاکتوباسیلوس ها در بدن شفیره های زنبور عسل نسبت به گروه های شاهد خواهد شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قیصری، عباسعلی، و بهجتیان اصفهانی، محمد. (1394). اثرات تغذیه سطوح مختلف اسید استیک, پروبیوتیک, اکسی تتراسیکلین و نئومایسین بر جمعیت باکتریایی کلی فرم و لاکتوباسیل در شفیره زنبور عسل (.Apismellifera L). زیست شناسی میکروارگانیسم ها، 4(14)، 93-100. SID. https://sid.ir/paper/237361/fa

    Vancouver: کپی

    قیصری عباسعلی، بهجتیان اصفهانی محمد. اثرات تغذیه سطوح مختلف اسید استیک, پروبیوتیک, اکسی تتراسیکلین و نئومایسین بر جمعیت باکتریایی کلی فرم و لاکتوباسیل در شفیره زنبور عسل (.Apismellifera L). زیست شناسی میکروارگانیسم ها[Internet]. 1394؛4(14):93-100. Available from: https://sid.ir/paper/237361/fa

    IEEE: کپی

    عباسعلی قیصری، و محمد بهجتیان اصفهانی، “اثرات تغذیه سطوح مختلف اسید استیک, پروبیوتیک, اکسی تتراسیکلین و نئومایسین بر جمعیت باکتریایی کلی فرم و لاکتوباسیل در شفیره زنبور عسل (.Apismellifera L)،” زیست شناسی میکروارگانیسم ها، vol. 4، no. 14، pp. 93–100، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/237361/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button