مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,222
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

783
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی سریع و اختصاصی سرووار بیماری زای سالمونلا تیفی موریوم با استفاده از روش تکثیر هم دمای به واسطه حلقه (LAMP)

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 94

چکیده

 مقدمه: باکتری سالمونلا تیفی موریوم یکی از بیماری زاهای غذایی مهم و از علل شایع سالمونلوزیس است که گاهی به عفونت خون یا حتی مرگ منجر می شود. در مطالعه حاضر, این سرووار بیماری زا با روش تکثیر هم دمای به واسطه حلقه (LAMP) شناسایی شد.مواد و روش ها: از 6 پرایمر اختصاصی برای تکثیر ژن STM4497 و شناسایی سویه های سالمونلا تیفی موریوم و از روش های کدورت سنجی و ژل- الکتروفورز برای آشکارسازی محصول های واکنش استفاده شد. همچنین, کارایی روش LAMP برای شناسایی سویه های سالمونلا تیفی موریوم در نمونه های گوشت مرغ آلوده شده به شکل مصنوعی به این باکتری بررسی شد.نتایج: اختصاصیت این روش روی جدایه های مختلف سالمونلا و غیر سالمونلا ارزیابی و نتایج مثبت تنها برای جدایه های سالمونلا تیفی موریوم حاصل شدند. حساسیت این روش برای سویه های یادشده, 10 کلنی در هر تیوب واکنش بود که نسبت به روش های ارائه شده پیشین برای شناسایی این سرووار بیشتر است. ارزیابی این روش روی نمونه های گوشت آلوده شده به شکل مصنوعی با سالمونلا تیفی موریوم نشان داد که روش حاضر, این باکتری را با حساسیت 103 کلنی در آغاز انکوباسیون و 10 کلنی پس از 4 ساعت انکوباسیون شناسایی می کند.بحث و نتیجه گیری: با توجه به اختصاصیت و حساسیت زیاد روش حاضر و ارزان قیمت بودن آن به دلیل نیازنبودن استفاده از دستگاه گران قیمت ترموسیکلر و ژل-الکتروفورز نتیجه گیری می شود که این روش ابزاری قدرتمند, دقیق و ارزان برای شناسایی سرووار بیماری زای سالمونلا تیفی موریوم در آزمایشگاه های کنترل کیفی مواد غذایی و آزمایشگاه های تشخیصی با تجهیزات اندک است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روان، هادی، و اماندادی، مژده. (1396). شناسایی سریع و اختصاصی سرووار بیماری زای سالمونلا تیفی موریوم با استفاده از روش تکثیر هم دمای به واسطه حلقه (LAMP). زیست شناسی میکروارگانیسم ها، 6(23)، 85-94. SID. https://sid.ir/paper/237449/fa

    Vancouver: کپی

    روان هادی، اماندادی مژده. شناسایی سریع و اختصاصی سرووار بیماری زای سالمونلا تیفی موریوم با استفاده از روش تکثیر هم دمای به واسطه حلقه (LAMP). زیست شناسی میکروارگانیسم ها[Internet]. 1396؛6(23):85-94. Available from: https://sid.ir/paper/237449/fa

    IEEE: کپی

    هادی روان، و مژده اماندادی، “شناسایی سریع و اختصاصی سرووار بیماری زای سالمونلا تیفی موریوم با استفاده از روش تکثیر هم دمای به واسطه حلقه (LAMP)،” زیست شناسی میکروارگانیسم ها، vol. 6، no. 23، pp. 85–94، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/237449/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button