مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,864
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

916
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی، جداسازی و تشخیص سالمونلا تیفی موریوم در شیر با روش های متداول کشت و PCR

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 52

چکیده

 سابقه و هدف: سالمونلاها یکی از مهم ترین عوامل ایجاد کننده مسمومیت غذایی هستند. شناسایی سالمونلا در مواد غذایی به طور معمول از طریق کشت میکروبی انجام می شود. اما این روش, زمان بر است و دقت کافی ندارد. به همین دلیل در این مطالعه, استفاده از روش PCR بجای روش معمول کشت میکروبی به عنوان یک روش سریع و دقیق برای جستجوی سالمونلا تیفی موریوم در شیر مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: 6 نمونه شیر پاستوریزه از بازار مصرف تهیه شد. ابتدا قسمتی از این شیر با تعداد مختلفی باکتری سالمونلا تیفی موریوم (103 تا 1-10) به صورت دستی آلوده شد. قسمت دیگری از شیر به عنوان نمونه مورد آزمون (بدون آلودگی با باکتری سالمونلا) در محیط BPW غنی سازی شد. سپس این نمونه ها تحت آزمون های PCR و روش معمول کشت میکروبی قرار گرفتند. یافته ها: روش PCR در نمونه هایی که به صورت دستی با سالمونلا تیفی موریوم, آلوده شد. در محیط BPW غنی سازی شده بودند, توانست در 8 , 12 و 16 ساعت غنی سازی به ترتیب 10, 5 و 1 عدد باکتری را شناسایی کند. وجود سالمونلا با روش کشت میکروبی با مدت زمان بیشتر و دقت و حساسیت کمتر شناسایی شد. شیرهای پاستوریزه تهیه شده از بازار مصرف طی آزمایش با هر دو روش, به سالمونلا تیفی موریوم آلوده نبودند. نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد با روش PCR می توان در کمتر از 24 ساعت, نسبت به جداسازی و شناسایی سالمونلا تیفی موریوم در شیر با شناسایی حداقل 1 باکتری در نمونه اقدام کرد. در حالی که مدت زمان مورد نیاز در روش معمول کشت میکروبی حدود 4 الی 6 روز بود و با وجود تطابق بالا بین نتایج حاصل از روش PCR با روش کشت میکروبی, دقت و حساسیت روش PCR بالاتر است. 

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رستگار، حسین، قهرمانی، محمدحسین، حلاج نیشابوری، شیما، جلالی، مریم، انجرانی، صغری، و خسروخاور، رویا. (1387). ارزیابی, جداسازی و تشخیص سالمونلا تیفی موریوم در شیر با روش های متداول کشت و PCR. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 3(3 (پی در پی 10))، 45-52. SID. https://sid.ir/paper/121404/fa

    Vancouver: کپی

    رستگار حسین، قهرمانی محمدحسین، حلاج نیشابوری شیما، جلالی مریم، انجرانی صغری، خسروخاور رویا. ارزیابی, جداسازی و تشخیص سالمونلا تیفی موریوم در شیر با روش های متداول کشت و PCR. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1387؛3(3 (پی در پی 10)):45-52. Available from: https://sid.ir/paper/121404/fa

    IEEE: کپی

    حسین رستگار، محمدحسین قهرمانی، شیما حلاج نیشابوری، مریم جلالی، صغری انجرانی، و رویا خسروخاور، “ارزیابی, جداسازی و تشخیص سالمونلا تیفی موریوم در شیر با روش های متداول کشت و PCR،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 3، no. 3 (پی در پی 10)، pp. 45–52، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121404/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا