مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,046
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

539
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات شیمیایی، میکروبی و ارگانولپتیک ماهی قزل آلای رنگین کمان، Oncorhynchus mykiss, Wallbaum, 1792، در اتمسفر تغییر یافته

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

 در این پژوهش, اثر بسته بندی در اتمسفر تغییر یافته روی تغییرات شیمیایی, میکروبی و ارگانولپتیک ماهی قزل آلا رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) سر و دم زده و شکم خالی که در دمای 4 درجه سانتی گراد نگهداری می شدند, به مدت دو هفته و به فاصله های زمانی معین, هر دو روز یک بار, مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور, آزمایش های مجموع مواد ازته فرار (TVN), عدد پروکسید (PV), شمارش کلی باکتری ها و آزمایش های ارگانولپتیک در سه تکرار انجام گرفت. ترکیب گازی درون بسته ها شامل فرمول اول (اکسیژن 10 درصد, دی اکسیدکربن 50 درصد, نیتروژن 40 درصد) و فرمول دوم (اکسیژن 20 درصد, دی اکسیدکربن 40 درصد, نیتروژن 40 درصد) بود که به همراه نمونه های شاهد (بدون بسته بندی) در یخچال نگهداری شدند. نتایج نشان می دهد که باکتری ها سریع ترین رشد را در ماهی قزل آلای بسته بندی نشده و کمترین رشد را در ماهی قزل آلای بسته بندی شده در فرمول یک داشتند. تشکیل TVN با افزایش زمان نگهداری افزایش یافت و بیشترین مقادیر, مربوط به نمونه های شاهد و کمترین مقادیر, مربوط به ماهیان بسته بندی شده با فرمول یک بود. نتایج نشان می دهد که بیشترین مقدار پروکسید نیز مربوط به نمونه های شاهد و کمترین میزان آن مربوط به نمونه های بسته بندی شده با فرمول یک بود. در آزمایش های ارگانولپتیک, در ابتدای آزمایش همه نمونه ها در وضعیت عالی (با امتیاز 7) بودند, اما پس از دو هفته, نمونه های شاهد در وضعیت متوسط (با امتیاز 3) و نمونه های بسته بندی شده با فرمول یک و دو, در وضعیت تقریبا خوبی قرار داشتند (با امتیاز 5) که نشان می دهد نمونه ها اگر چه دچار افت کیفیت حسی شدند, اما در شرایط بدی از لحاظ مصرف قرار نداشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقصودلو، تیرداد، معینی، سهراب، غرقی، احمد، و سلمانی، علی. (1389). بررسی تغییرات شیمیایی, میکروبی و ارگانولپتیک ماهی قزل آلای رنگین کمان, Oncorhynchus mykiss, Wallbaum, 1792, در اتمسفر تغییر یافته. علوم آبزیان، 1(1)، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/238414/fa

    Vancouver: کپی

    مقصودلو تیرداد، معینی سهراب، غرقی احمد، سلمانی علی. بررسی تغییرات شیمیایی, میکروبی و ارگانولپتیک ماهی قزل آلای رنگین کمان, Oncorhynchus mykiss, Wallbaum, 1792, در اتمسفر تغییر یافته. علوم آبزیان[Internet]. 1389؛1(1):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/238414/fa

    IEEE: کپی

    تیرداد مقصودلو، سهراب معینی، احمد غرقی، و علی سلمانی، “بررسی تغییرات شیمیایی, میکروبی و ارگانولپتیک ماهی قزل آلای رنگین کمان, Oncorhynchus mykiss, Wallbaum, 1792, در اتمسفر تغییر یافته،” علوم آبزیان، vol. 1، no. 1، pp. 1–11، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/238414/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button