مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,656
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

657
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین برخی خواص فیزیکی، مکانیکی و هیدرودینامیکی کنگر

صفحات

 صفحه شروع 125 | صفحه پایان 141

چکیده

 سابقه و هدف: کنگر یکی از فراوان ترین گیاهان مناطق کوهستانی ایران می باشد, که به دلیل نقش کمکی در هضم مواد غذایی مورد توجه مصرف کنندگان قرارگرفته است. در ایران بیش از 17 درصد محصولات کشاورزی در مراحل مختلف تولید تا عرضه به ضایعات تبدیل می شود, که این امر مستلزم دانستن خواص فیزیکی, مکانیکی و هیدرودینامیکی محصولات کشاورزی می باشد. وجود اطلاعاتی در زمینه خواص فیزیکی, مکانیکی و هیدرودینامیکی کنگر می تواند در طراحی ماشین های موردنیاز در عملیات انتقال, جداسازی, درجه بندی هیدرولیکی, شستشو, کیفیت سنجی, نگهداری و فرآوری آن کاربرد فراوانی داشته باشد. زیرا سبب کاهش تلفات محصول و افزایش بهره وری عملیات مختلف جهت فراوری کنگر می شود. مواد و روش ها: در این تحقیق برخی خواص فیزیکی, مکانیکی و هیدرودینامیکی کنگر تحت شرایط استاندارد و در سه تکرار اندازه گیری شد. خواص فیزیکی شامل: طول, عرض, ضخامت, میانگین قطر هندسی و حسابی, جرم, حجم, جرم حجمی, کرویت, مساحت سطح رویه, نسبت رعنایی و محتوای رطوبتی بر مبنای تر اندازه گیری شد. خواص مکانیکی نمونه ها در هنگام برش و خمش (شکست), کنگر از وسط بعد طولی آن به وسیله ماشین اینسترون زوییک رول تحت استانداردهای لازم اندازه گیری گردید. خواص هیدرودینامیکی برای انتقال, جداسازی و درجه بندی کنگر توسط آب انجام گرفت. یافته ها: در بررسی خواص فیزیکی طول, عرض, ضخامت, جرم, حجم و قطر میانگین هندسی رابطه مستقیم و جرم حجمی (چگالی) رابطه معکوس با اندازه کنگر داشت. شکل, اندازه, حجم, سطح رویه و چگالی از جمله مشخصه هایی فیزیکی هستند که در بسیاری از مسائل مربوط به طراحی یک ماشین مخصوص یا تحلیل رفتارهای حاصله در انتقال مواد دارای اهمیت می باشد. برای خواص مکانیکی در تست خمش مدول الاستیسیته, حداکثر نیروی لازم برای خمش کنگر, کار انجام شده برای رسیدن به حداکثر نیروی لازم برای خمش کنگر و تغییر شکل در هنگام اعمال حداکثر نیرو به ترتیب برابر 0.00341 گیگا پاسکال, 41.5نیوتن, 444.29 نیوتن در میلی متر, 18.91 میلی متر و برای تست برش مدول برشی, حداکثر نیروی لازم برای برش کنگر, مقاومت برشی, تغییر شکل برشی در هنگام اعمال حداکثر نیرو به ترتیب برابر 0.002 گیگا پاسکال,82.9 نیوتن, 0.0207 نیوتن بر میلی متر مربع و19.15 میلی متر محاسبه شد. اطلاعات به دست آمده از خواص مکانیکی کنگر در تست برش و خمش می تواند مورد استفاده کارخانه های فراوری کنگر قرار گیرد. خواص هیدرودینامیکی کنگر شامل زمان بالا آمدن کنگر در ستون آب, میانگین سرعت حد و میانگین نیروی شناوری وارد بر کنگر در ستون آب به ترتیب 4.67 ثانیه, 0.02 متر بر ثانیه و 0.93 نیوتن به دست آمد. دانسیته کنگر کمتر از آب بوده درنتیجه کنگر را می توان به صورت هیدرولیکی و بدون هیچ گونه آسیبی درجه بندی و انتقال داد. نتیجه گیری: داده های به دست آمده از این تحقیق می تواند در طراحی, بهینه سازی, تجهیزات فرآوری, حمل ونقل, جداسازی و بسته بندی کنگر مورداستفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جهان بخشی، احمد، یگانه، رضا، و آخوندزاده یامچی، ابوالفضل. (1395). تعیین برخی خواص فیزیکی, مکانیکی و هیدرودینامیکی کنگر. فرآوری و نگهداری مواد غذایی، 8(1 )، 125-141. SID. https://sid.ir/paper/240150/fa

    Vancouver: کپی

    جهان بخشی احمد، یگانه رضا، آخوندزاده یامچی ابوالفضل. تعیین برخی خواص فیزیکی, مکانیکی و هیدرودینامیکی کنگر. فرآوری و نگهداری مواد غذایی[Internet]. 1395؛8(1 ):125-141. Available from: https://sid.ir/paper/240150/fa

    IEEE: کپی

    احمد جهان بخشی، رضا یگانه، و ابوالفضل آخوندزاده یامچی، “تعیین برخی خواص فیزیکی, مکانیکی و هیدرودینامیکی کنگر،” فرآوری و نگهداری مواد غذایی، vol. 8، no. 1 ، pp. 125–141، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/240150/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button