مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,514
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

827
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی نقش سیستم پلاسمین در پروتئولیز پنیر سفید فراپالایشی

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 73

چکیده

 رسیدن پنیر به ویژه پنیرهای تهیه شده به روش فراپالایش فرآیند زمان بر, آهسته و مداومی است که هنوز مکانیسم آن به طور کامل شناخته نشده است. نقش سیستم پلاسمین به لحاظ پیچیدگی این سیستم آنزیمی و نسبتا نوین بودن روش فراپالایش در این بین چندان روشن نیست. به علت هزینه بالای رسیدن پنیر در سطح تجاری تلاش هایی برای پیدا کردن راهی به منظور کاهش زمان رسیدن و تکوین سریع تر عطر و طعم خاص پنیر, به ویژه در پنیرهای تهیه شده به روش فراپالایش صورت گرفته است که از میان این روش ها می توان به استفاده از آنزیم های خارجی اشاره کرد. نمونه های پنیر سفید فراپالایشی با استفاده از رتنتیت تهیه شده از شیر گاو حاوی فعال کننده پلاسمینوژن از نوع اروکیناز تهیه شد. به منظور بررسی دقیق تر اثر فعالیت پلاسمین بر ویژگی های پنیر, هم زمان نمونه های پنیر حاوی بازدارنده فعالیت پلاسمین از نوع 6-آمینو هگزانوئیک اسید نیز تهیه گردید. اثر حضور فعال کننده و بازدارنده پلاسمین بر پروتئولیز و فعالیت پلاسمین نمونه های پنیر سفید فراپالایشی در طول مدت رسیدن 60 روزه بررسی شد. افزودن اروکیناز به رتنتیت با افزایش تبدیل پلاسمینوژن به پلاسمین فعالیت پلاسمین را به طور معنی داری (P<0.05) افزایش داد و در نتیجه پروتئولیز اولیه در پنیر تسریع شد. حضور بازدارنده و به خصوص فعال کننده در پنیر توانست تغییرات معنی داری (P<0.05) در مقادیر ازت محلول در 4.6=pH و ازت محلول در تری کلرو استیک اسید 12 درصد (ازت غیر پروتئینی) پنیر ها ایجاد نماید. پروفیل پروتئینی که به روش اوره-پلی آکریل آمید ژل الکتروفورز بررسی شد از افزودن فعال کننده و بازدارنده متاثر گردید. نتایج به دست آمده از آزمایش ها نشان داد میزان فعالیت پلاسمین تاثیرات معنی داری (P<0.05) بر سرعت رسیدن پنیر فراپالایشی دارد و با افزایش فعالیت پلاسمین می توان ظهور و بروز علائم رسیدن را تشدید و تسریع نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرمانی زاده، سهیلا، و حصاری، جواد. (1392). بررسی نقش سیستم پلاسمین در پروتئولیز پنیر سفید فراپالایشی. فرآوری و نگهداری مواد غذایی، 5(2)، 59-73. SID. https://sid.ir/paper/240162/fa

    Vancouver: کپی

    کرمانی زاده سهیلا، حصاری جواد. بررسی نقش سیستم پلاسمین در پروتئولیز پنیر سفید فراپالایشی. فرآوری و نگهداری مواد غذایی[Internet]. 1392؛5(2):59-73. Available from: https://sid.ir/paper/240162/fa

    IEEE: کپی

    سهیلا کرمانی زاده، و جواد حصاری، “بررسی نقش سیستم پلاسمین در پروتئولیز پنیر سفید فراپالایشی،” فرآوری و نگهداری مواد غذایی، vol. 5، no. 2، pp. 59–73، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/240162/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button