مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

704
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

646
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر عصاره اتانولی مریم گلی سهندی به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی بر پارامترهای کیفی اسپرم منجمد-یخ گشایی شده

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 86

چکیده

استرس اکسیداتیو طی فرآیند انجماد-یخ گشایی اسپرم به وجود آمده و باعث کاهش تحرک, زنده مانی, عملکردهای غشایی, ظرفیت آنتی اکسیدانی و در نهایت باروری سلول های اسپرم می شود. گیاه مریم گلی سهندی به دلیل داشتن ترکیبات فنولیک, فلاونوئیدها, اسیدهای فنولیک و دی ترپن های فنولیک دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است. هدف این پژوهش بررسی تأثیر عصاره گیاه مریم گلی سهندی به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی بر کیفیت اسپرم منجمد- یخ گشایی شده گاو هلشتاین بود. در این پژوهش از سه رأس گاو هلشتاین دو بار در هفته توسط واژن مصنوعی اسپرم گیری شده و انزال ها به نسبت مساوی برای از بین بردن اثرات فردی دام با هم مخلوط شدند. سطوح مختلف عصاره گیاه مریم گلی سهندی (صفر, 2, 4, 8, 12, 16 و 20میلی لیتر در دسی لیتر محلول رقیق کننده) که بر اساس آزمایشات قبلی تعیین سطوح انتخاب شده بودند, به رقیق کننده بر پایه زرده تخم مرغ- سیترات افزوده شد. نمونه ها بعد از طی مراحل سردسازی و پر شدن در پایوت ها, در بخار ازت منجمد شده و تا زمان ارزیابی در ازت مایع نگهداری شدند. بدنبال یخ گشائی نمونه های منی, پارامترهای تحرک, زنده مانی, یکپارچگی غشاء و پراکسیداسیون چربی, مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج ارزیابی نشان داد که افزودن سطح 2 و 4 میلی لیتر در دسی لیتر عصاره باعث بهبود معنی دار کلیه صفات تحرک و افزودن 4 میلی لیتر در دسی لیتر عصاره این گیاه باعث بهبود معنی دار صفات زنده مانی و یکپارچگی غشایی اسپرم ها را بعد از فرآیند انجماد-یخ گشایی نسبت به گروه شاهد و سایر گروه های تیماری شد (05/0P<). افزودن 4 میلی لیتر در دسی لیتر عصاره غلظت مقدار مالون دی آلدهید را نسبت به سایر گروه ها کاهش داد, با این وجود تفاوت ها از لحاظ آماری معنی دار نبود. همچنین افزودن سطوح 16 و 20 میلی لیتر در دسی لیتر به طور معنی داری اثر منفی بر تمامی صفات ارزیابی شده داشت (05/0P<).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرهادی، رامین، دقیق کیا، حسین، و اشرفی، ایرج. (1394). تأثیر عصاره اتانولی مریم گلی سهندی به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی بر پارامترهای کیفی اسپرم منجمد-یخ گشایی شده. پژوهش های تولیدات دامی، 6(12 )، 79-86. SID. https://sid.ir/paper/241401/fa

    Vancouver: کپی

    فرهادی رامین، دقیق کیا حسین، اشرفی ایرج. تأثیر عصاره اتانولی مریم گلی سهندی به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی بر پارامترهای کیفی اسپرم منجمد-یخ گشایی شده. پژوهش های تولیدات دامی[Internet]. 1394؛6(12 ):79-86. Available from: https://sid.ir/paper/241401/fa

    IEEE: کپی

    رامین فرهادی، حسین دقیق کیا، و ایرج اشرفی، “تأثیر عصاره اتانولی مریم گلی سهندی به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی بر پارامترهای کیفی اسپرم منجمد-یخ گشایی شده،” پژوهش های تولیدات دامی، vol. 6، no. 12 ، pp. 79–86، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241401/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button