مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,065
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

650
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف عصاره الکلی مرزه سهندی بر کیفیت اسپرم منجمد-یخ گشایی شده گاو هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 24

چکیده

 زمینه مطالعاتی: استفاده از آنتی اکسیدان ها باعث بهبود کیفیت اسپرم پس از فرآیند انجماد و یخ گشائی می شود. هدف: هدف از این مطالعه بررسی تاثیر سطوح مختلف عصاره الکلی مرزه سهندی بر پارامترهای کیفی اسپرم گاو هلشتاین پس از فرآیند انجماد و یخ گشائی بود. روش کار: در این پژوهش از 3 راس گاو نر با سن 5-6 ساله استفاده شد. اسپرم گیری 2 بار در هفته و توسط واژن مصنوعی انجام شد. نمونه های منی در هر بار اسپرم گیری با هم مخلوط شدند. تیمارهای آزمایشی شامل 7 سطح عصاره اتانولی مرزه سهندی (0, 2, 4, 8, 12, 16 و20 میلی لیتر بر دسی لیتر) بودند که بر نمونه های منی رقیق شده در رقیق کننده سیترات–زرده تخم مرغ افزوده شدند. سپس نمونه ها منجمد شده و بمدت 3 هفته در تانک ازت نگهداری شدند. پس از یخ گشایی و 5 دقیقه انکوباسیون در دمای 37 درجه پارامترهای کیفی اسپرم نظیر تحرک, زنده مانی, یکپارچگی غشای پلاسمایی و پراکسیداسیون لیپید ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که سطح 4 میلی لیتر در دسی لیتر از عصاره مرزه سهندی به طور معنی داری سبب بهبودی پارامترهایی همچون تحرک, زنده مانی و یکپارچگی غشای پلاسمایی در مقایسه با شاهد شد (P<0.05). میزان مالون دی آلدوئید تولیدی در تیمارهای 2 و 4 میلی لیتر در دسی لیتر عصاره کمتر از گروه کنترل بود اما این کاهش از نظر آماری معنی دار نبود. نتیجه گیری نهایی: سطح 4 میلی لیتر بر دسی لیتر عصاره الکلی مرزه سهندی تا حدی بر پارامترهای مورد بررسی تاثیر مثبت دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهباززاده، رقیه، دقیق کیا، حسین، مقدم، غلامعلی، دهقان، غلامرضا، حسین خانی، علی، و اشرفی، ایرج. (1394). تاثیر سطوح مختلف عصاره الکلی مرزه سهندی بر کیفیت اسپرم منجمد-یخ گشایی شده گاو هلشتاین. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 25(1)، 13-24. SID. https://sid.ir/paper/147489/fa

    Vancouver: کپی

    شهباززاده رقیه، دقیق کیا حسین، مقدم غلامعلی، دهقان غلامرضا، حسین خانی علی، اشرفی ایرج. تاثیر سطوح مختلف عصاره الکلی مرزه سهندی بر کیفیت اسپرم منجمد-یخ گشایی شده گاو هلشتاین. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1394؛25(1):13-24. Available from: https://sid.ir/paper/147489/fa

    IEEE: کپی

    رقیه شهباززاده، حسین دقیق کیا، غلامعلی مقدم، غلامرضا دهقان، علی حسین خانی، و ایرج اشرفی، “تاثیر سطوح مختلف عصاره الکلی مرزه سهندی بر کیفیت اسپرم منجمد-یخ گشایی شده گاو هلشتاین،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 25، no. 1، pp. 13–24، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147489/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا