مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,475
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

674
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تغذیه ای پودر سیر بر شاخص های هماتولوژیک فیل ماهی (Huso huso)

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 78

کلیدواژه

فیل ماهی (Huso huso)Q2

چکیده

 ویژگی های خون شناسی ماهیان یکی از مهمترین شواهد مراحل فیزیولوژیک آنها و منعکس کننده ارتباط خصوصیات اکوسیستم آبی و سلامتی آنها می باشد, به همین دلیل داشتن دامنه طبیعی پارامترهای خونی یک ماهی می تواند به عنوان یک شاخص زیستی مورد استفاده قرار گیرد. تعداد 90 عدد فیل ماهی با متوسط وزنی 1.15±20.82 کیلوگرم در مرکز تکثیر و پرورش و بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری و گرم آبی شهید رجایی به مدت 60 روز نگه داری شدند. ماهیان به مدت 60 روز با جیره حاوی سیر (10 گرم پودر سیر به ازای یک کیلوگرم جیره غذایی) مورد تغذیه قرار گرفتند. عملیات خون گیری بعد از بیهوش نمودن ماهیان با استفاده از گل میخک و از طریق سیاهرگ دمی و پشت باله مخرجی صورت گرفت. بلافاصله بعد از خون گیری با استفاده از سرنگ 2 سی سی خون در میکروتیوب هپارینه ریخته شد و آزمایشات خون شناسی در آزمایشگاه انجام گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد, میزان هموگلوبین و تعداد کل گلبول قرمز در تیمار سیر بالاتر از تیمار شاهد بود ولی غلظت هموگلوبین در بین دو تیمار سیر و شاهد تفاوت معنی داری از خود نشان نداد (P>0.05) درصد هماتوکریت و تعداد گلبول سفید تفاوت معنی داری در بین دو گروه سیر و شاهد داشت (P<0.05), به طوری که میزان آن در گروه سیر بالاتر از گروه شاهد بود. نتایج مربوط به شاخص های گلبول قرمز شامل حجم متوسط گلبولی, هموگلوبین متوسط گلبولی و غلظت متوسط هموگلوبین گلبولی اختلاف معنی داری را بین دو گروه سیر و شاهد از خود نشان نداد (P>0.05) یافته های حاصل از این تحقیق اضافه نمودن 10 گرم عصاره سیر به یک کیلوگرم غذای فیل ماهی را به عنوان سطح مناسب این ماده جهت بهبود شاخص ایمنی سلولی پیشنهاد میکند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

ناظریان، ساره، قلی پورکنعانی، حسنا، جعفریان، حجت اله، سلطانی، مهدی، و اسماعیلی ملا، عباس. (1392). تاثیر تغذیه ای پودر سیر بر شاخص های هماتولوژیک فیل ماهی (Huso huso). علوم تکثیر و آبزی پروری، 1(پیش شماره 3)، 69-78. SID. https://sid.ir/paper/241573/fa

Vancouver: کپی

ناظریان ساره، قلی پورکنعانی حسنا، جعفریان حجت اله، سلطانی مهدی، اسماعیلی ملا عباس. تاثیر تغذیه ای پودر سیر بر شاخص های هماتولوژیک فیل ماهی (Huso huso). علوم تکثیر و آبزی پروری[Internet]. 1392؛1(پیش شماره 3):69-78. Available from: https://sid.ir/paper/241573/fa

IEEE: کپی

ساره ناظریان، حسنا قلی پورکنعانی، حجت اله جعفریان، مهدی سلطانی، و عباس اسماعیلی ملا، “تاثیر تغذیه ای پودر سیر بر شاخص های هماتولوژیک فیل ماهی (Huso huso)،” علوم تکثیر و آبزی پروری، vol. 1، no. پیش شماره 3، pp. 69–78، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241573/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button