مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

566
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

561
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دماهای مختلف انکوباسیون بر تکامل، رشد، بازماندگی و برخی شاخص های فیزیولوژیک طی دوره جنینی و لاروی ماهی قزل آلای رنگین کمان

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 139

کلیدواژه

قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)Q2

چکیده

دمای آب یکی از مهمترین فاکتورهای محیطی تأثیر گذار بر تخم گشایی و تکامل جنین و بازماندگی و رشد در دوران لاروی ماهیان است. در پژوهش حاضر, تخم چشم زده ماهی قزل آلای رنگین کمان تا 30 روز بعد از شروع تغذیه در سه دمای 7, 11 و º C 15 در 4 تکرار انکوباسیون و پرورش داده شد, تا تأثیرات بر تکامل, بازماندگی, رشد و برخی فاکتورهای فیزیولوژیک بررسی شود. سه گروه پنج تایی از جنین ها و لاروها در هفت مرحله جمع آوری شد و نمونه ها تا زمان استفاده در تانک ازت نگهداری شدند. مدت زمان تکامل در بین تیمارهای دمایی اختلاف معنی داری را نشان داد. در مراحل مختلف اختلاف معنی داری بین گروه های آزمایشی از لحاظ میزان بازماندگی مشاهده شد (05/0>p), که نشان دهنده دماهای بهینه متفاوت در دوره های مختلف تکاملی بود. در دوره چشم زدگی تا تفریخ دمای º C 11 و 7, در دوره تفریخ تا شروع تغذیه, دمای º C 7 و در نهایت در دوره شروع تغذیه تا 30 روز بعد از شروع تغذیه لاروی دمای º C 15 دمای بهینه بازماندگی بودند. وزن نهایی در ماهیان پرورش یافته در دمای º C 15 به طور معنی داری بیشتر از بقیه بود, به طوری که میانگین وزن لاروها در انتهای دوره در دماهای 7, 11 و 15 به ترتیب حدود 57/342, 00/596 و 29/1116 میلی گرم بود. نتایج تحلیل آماری آنوای دو طرفه نشان می دهند که هم دما و هم مرحله تکاملی بر میزان پروتئین کل و گلوبولین کل تأثیر عمده داشتند و اثر متقابل بین دما و مرحله تکاملی نیز معنی دار بود. در مورد آلبومین و نسبت آلبومین به گلوبولین دما تاثیری بر میزان آلبومین ایجاد نکرد, ولی مراحل تکاملی بر میزان آلبومین تاثیر داشت. علاوه بر این تأثیرات متقابل میان دما و مرحله تکاملی معنی دار بود. به طور کلی اگرچه بازماندگی در دمای º C 15 در مراحل ابتدایی کمتر بود ولی بازماندگی بیشتر بعد از شنای فعال و رشد سریعتر می تواند راهکاری مفید برای کاهش تلفات لاروی و در نتیجه مدیریت بهتر پرورش لاروی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادیان، سیدحسین، تقی زاده، وحید، حسین زاده صحافی، همایون، ایمان پور، محمدرضا، و پاک نژاد، حامد. (1398). اثر دماهای مختلف انکوباسیون بر تکامل, رشد, بازماندگی و برخی شاخص های فیزیولوژیک طی دوره جنینی و لاروی ماهی قزل آلای رنگین کمان. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 13(1 )، 121-139. SID. https://sid.ir/paper/241988/fa

    Vancouver: کپی

    مرادیان سیدحسین، تقی زاده وحید، حسین زاده صحافی همایون، ایمان پور محمدرضا، پاک نژاد حامد. اثر دماهای مختلف انکوباسیون بر تکامل, رشد, بازماندگی و برخی شاخص های فیزیولوژیک طی دوره جنینی و لاروی ماهی قزل آلای رنگین کمان. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1398؛13(1 ):121-139. Available from: https://sid.ir/paper/241988/fa

    IEEE: کپی

    سیدحسین مرادیان، وحید تقی زاده، همایون حسین زاده صحافی، محمدرضا ایمان پور، و حامد پاک نژاد، “اثر دماهای مختلف انکوباسیون بر تکامل, رشد, بازماندگی و برخی شاخص های فیزیولوژیک طی دوره جنینی و لاروی ماهی قزل آلای رنگین کمان،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 13، no. 1 ، pp. 121–139، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241988/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button