مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

753
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

537
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر فصل تخم ریزی بر ترکیب اسیدهای چرب فیله ماهی مید (Liza klunzingeri) در منطقه هندیجان

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 92

چکیده

 رشد جمعیت جهان موجب نیاز روزافزون به منابع غذایی متنوع و مختلف از جمله آبزیان شده است. آبزیان امروزه در تامین پروتئین, بهبود تغذیه و سلامت عمومی انسان ها و توسعه ی اقتصادی کشورها دارای نقش موثری می باشند. در این تحقیق اثر فصل تخم ریزی بر ترکیب ماهی مید (Liza klunzingeri) و شاخص IA و IT در منطقه هندیجان مورد بررسی قرار گرفت. جهت انجام این مطالعه 45 عدد ماهی مید (Liza klunzingeri) طی سه مرحله (رسیدگی جنسی, اوج رسیدگی جنسی و بعد از تخم ریزی) در فاصله زمانی ماه های شهریور, آبان, آذر و دی سال 1391 با روش تور پیاله ای (پرساین) دو قایقی جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزارSPSS16  و آزمون مقایسه دانکن انجام شد که وجود یا عدم وجود اختلاف معنی دار در سطح 95 درصد تعیین گردید. نتایج نشان داد, میزان مجموع اسیدهای چرب اشباع 43.51 (SfA), 43.07, 13.31, مجموع اسیدهای چرب تک غیراشباع 28.78 (MUFA), 27.33, 17.58, مجموع اسیدهای چرب چند غیراشباع 22.98 (PUFA), 22.47, 36.48, اسید ایکوزاپنتانوئیک اسید 10.61 (EPA), 10.22, 12.23 و اسید دکوزاپنتانوئیک 0.53 (DHA), 0.61, 1.33 به ترتیب در مراحل قبل از رسیدگی جنسی, اوج رسیدگی جنسی و بعد از تخم ریزی بود. شاخص IT در طی سه مرحله کم تر از یک بوده اما شاخص IA تنها در مرحله بعد از تخم ریزی کم تر از یک مشاهده شد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که بافت ماهیچه ماهی مید (Liza klunzingeri) در مرحله بعد از تخم ریزی, دارای ارزش غذایی بالاتری می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مرادی، آرش، خدادادی، مژگان، و جواهری بابلی، مهران. (1395). اثر فصل تخم ریزی بر ترکیب اسیدهای چرب فیله ماهی مید (Liza klunzingeri) در منطقه هندیجان. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 10(3)، 83-92. SID. https://sid.ir/paper/242177/fa

    Vancouver: کپی

    مرادی آرش، خدادادی مژگان، جواهری بابلی مهران. اثر فصل تخم ریزی بر ترکیب اسیدهای چرب فیله ماهی مید (Liza klunzingeri) در منطقه هندیجان. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1395؛10(3):83-92. Available from: https://sid.ir/paper/242177/fa

    IEEE: کپی

    آرش مرادی، مژگان خدادادی، و مهران جواهری بابلی، “اثر فصل تخم ریزی بر ترکیب اسیدهای چرب فیله ماهی مید (Liza klunzingeri) در منطقه هندیجان،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 10، no. 3، pp. 83–92، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/242177/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا