مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

مرکز اطلاعات علمی SID1
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    1-12
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1464
  • دانلود: 

    503
چکیده: 

بخش شیلات منبع مهم اشتغال، درآمد و تغذیه برای بسیاری از مردم در سواحل شمالی و جنوبی کشور به شمار می رود و نقش به سزایی در پیش برد اهداف اقتصادی بخش کشاورزی و کشور دارد. لذا در این مطالعه به بررسی تاثیر ارزش افزوده و صادرات شیلاتی بر متغیرهای مهم اقتصادی بخش کشاورزی در ایران پرداخته می شود. در این تحقیق از داده های سری زمانی در طی دوره 1392-1368 استفاده شده است. همچنین در این مطالعه به منظور بررسی تاثیر نوسانات متغیرها بر یکدیگر و ارتباط بین متغیرها از روش الگوی خودتوضیح برداری (VAR)، آزمون های ایستایی، واکنش آنی و الگوی تجزیه واریانس استفاده شده است. به منظور بررسی VAR پایایی متغیرهای الگو از آزمون دیکی فولر تعمیم یافته (ADF) استفاده شده است که بر اساس نتایج به دست آمده تمامی متغیرها در سطح پایا بوده و نیازی به تفاضل گیری ندارد. نتایج نشان می دهد که اثر شوک وارده بر متغیر رشد ارزش صادرات شیلاتی بر متغیر رشد ارزش افزوده کشاورزی نوسانات معنادار را نشان می دهد اثر شوک وارده بر متغیر رشد ارزش افزوده شیلاتی بر متغیر رشد ارزش افزوده کشاورزی در تمام دوره ها همراه با روندی مثبت بوده و اثر این شوک بر روی متغیر رشد ارزش صادرات کشاورزی روندی منفی داشته است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1464

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 503 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 4
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    13-25
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1705
  • دانلود: 

    385
چکیده: 

یکی از مهم ترین معایب سیستم های مداربسته کنونی، بالا بودن سرمایه گذاری در آنهاست و این مساله، کاربرد این سیستم ها را محدود ساخته است. بیوفیلترها از بخش های خیلی مهم و هزینه بر این سیستم ها هستند، به طوری که انتخاب نوع بیوفیلتر، در موفقیت تکنیکی و اقتصادی سیستم مداربسته بسیار حائز اهمیت است. به همین دلیل در تحقیق حاضر، کاربرد و فعال سازی بیوفیلترهای متشکل از چهار نوع ماده (کاه جو، پوشال چوب و اسفنج به عنوان بسترهای ارزان قیمت و لوله های مشبک پی وی سی جهت مقایسه) در سیستم مداربسته پرورش کپور معمولی مورد بررسی قرار گرفت. برای اجرای این تحقیق 12 سیستم مداربسته آزمایشگاهی طراحی گردید، که هر سیستم شامل یک تانک پلی اتیلن 90 لیتری برای پرورش بچه ماهیان و یک تانک 45 لیتری به عنوان راکتور بیوفیلتر بود. بچه ماهیان کپور معمولی (میانگین وزن اولیه، 4.8 گرم) با تراکم 50 قطعه در هر تانک ذخیره سازی شدند. نتایج نشان داد که در همه سیستم ها مقادیر نیتروژن آمونیاکی و نیتریت با یک فاصله زمانی ابتدا افزایش و سپس کاهش یافت، ولی غلظت های نیترات طی دوره فعال سازی بیوفیلتر ها روند افزایشی داشت. همه بیوفیلترها در روزهای 31-28، دوره سازگاری را گذرانده و کاملا فعال سازی شدند. هرچند در بیوفیلتر پی وی سی در روز 31 نیز مقادیر نیتریت کمی بالا بود. از نظر پارامتر های رشد و تغذیه، بین تیمار های آزمایشی اختلاف معنی داری وجود نداشت، ولی بچه ماهیان سیستم جریان باز نسبت به تیمار پی وی سی اختلاف معنی داری نشان دادند (P<0.05). بنابراین بیوفیلترهای متشکل از کاه جو، تراشه چوب و اسفنج توانستند به خوبی در شرایط سیستم مداربسته پرورش کپور معمولی فعال سازی شوند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1705

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 385 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    27-37
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    799
  • دانلود: 

    159
چکیده: 

در این مطالعه فاکتورهای مهم کلیدی کیفیت آب از قبیل درجه حرارت، pH، EC، اکسیژن محلول،کاتیون ها و آنیون های شاخص آب و تولیدات اولیه در کل پهنه آبی دریاچه گلابر در استان زنجان به منظور افزایش تولید و توسعه پایدار آبزی پروری مورد بررسی قرار گرفت. این بررسی ها نشان می دهدکه مقادیر pH آب کل پهنه آبی دریاچه با میانگین 8 و میزان قلیائیت بی کربنات با میانگین 347.6 میلی گرم بر لیتر خصوصیات بافری مناسب بر خوردار بوده و مقادیر آنیون ها و کاتیون ها محلول هیچکدام از این پارامترها در حد فاکتور محدود کننده جهت آبزی پروری اعم از گرم آبی و سرد آبی محسوب نمی گردد. میانگین اکسیژن محلول سطح و عمق دریاچه به ترتیب 9.2 و 5.2 میلی گرم بر لیتر بوده که در حد مطلوب و استاندارد آبزی پروری قرار داشته اما میزان حداقل اکسیژن محلول ثبت شده 0.4 میلی گرم در لیتر و همچنین کمبود اکسیژن لایه تحتانی تا حد صفر در بر خی از ماه های نمونه برداری از نکات قابل توجه بعنوان عامل محدود کننده محسوب می گردد. با توجه به نتایج حاصل و شرایط اقلیم منطقه مورد مطالعه حدود 5 ماه از سال درجه حرارت آب بالای 15 درجه سانتی گراد بوده و در این فاصله زمانی قابلیت پرورش ماهی فراهم می باشد. بر اساس نتایج این تحقیق حدود 90 هکتار از سطح دریاچه جهت توسعه آبزی پروری انتخاب گردید و بر اساس روابط موجود و با توجه به عمق و لایه بندی حرارتی از منبع آبی دریاچه گلابر سالانه به میزان 360 تن ماهی قزل آلا به شیوه پرورش در قفس می توان تولید نمود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 799

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 159 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    39-55
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1403
  • دانلود: 

    347
چکیده: 

هدف از این مطالعه، ارزیابی پیش بالینی تاثیر تجویز عصاره آبی - الکلی پونه بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون و شاخص های رشد ماهی کپور است. در این آزمایش، 144 عدد ماهی کپور معمولی (با میانگین وزنی 87.85±10.75 گرم) به مدت 45 روز با غذای تجاری غنی شده با عصاره هیدرو الکلی پونه در غلظت های 0.0 (کنترل)، 0.1، 0.5 و 1 درصد به ازای هر کیلوگرم غذا تغذیه شدند. پس از گذشت 30، 15 و 45 روز از آغاز آزمایش، 9 ماهی از هر تیمار به صورت تصادفی صید و از ساقه ی دمی آنها خون گیری شد. تلفاتی در بین ماهی ها در طی دوره آزمایش مشاهده نگردید. افزایش معنی داری در سطوح گلوکز، فعالیت آنزیم آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آلکالین فسفاتاز (ALP) در ماهی های تحت تیمار 0.5 و 1 درصد عصاره ی پونه در روز 45 مشاهده شد (P<0.05). سطح آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، لاکتات دهیدروژناز (LDH)، کلسترول خون و آلبومین در روزهای 30 و 45 آزمایش در خون ماهی های تحت تیمار غلظت های 1 درصد عصاره ی پونه به طور معنی داری افزایش یافت (P<0.05). همچنین افزایش معنی داری در سطح تری گلیسرید و کراتینین خون ماهی های تحت تیمار غلظت 1 درصد عصاره ی پونه در روز 30 آزمایش دیده شد. در حالی که سطح گلبولین خون ماهی های تحت تیمار غلظت 1 درصد عصاره ی پونه در روز 45 از آزمایش به طور معنی داری کاهش یافت (P<0.05)؛ اما فعالیت آنزیم کراتین فسفوکیناز (CPK) تنها در روز 15 آزمایش به طور معنی داری در خون ماهی های تحت تیمار غلظت 0.1 درصد عصاره ی پونه افزایش یافت. تجویز 0.5 و 1 درصد از عصاره ی پونه سبب کاهش نرخ رشد ویژه، وزن به دست آمده و وزن نهایی در روز 30 و 45 آزمایش و افزایش معنی داری ضریب تبدیل غذایی گردید. در حالی که بر اساس نتایج این تحقیق، تجویز عصاره ی پونه تاثیری بر شاخص چاقی ماهی ها نداشت. نتایج مطالعه پیش بالینی بررسی اثر عصاره پونه بر ماهی کپور معمولی حاکی از این است که تجویز پونه (در غلظت های بیش از 5 گرم) می تواند با ایجاد سمیت سلولی بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون و شاخص های رشد ماهی ها تاثیری منفی داشته باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1403

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 347 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 7
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    57-67
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    983
  • دانلود: 

    181
چکیده: 

در خارج از فصل تکثیر، تهیه و دستیابی به سلول های جنسی ماهیان امری غیر ممکن است لذا جهت آسان تر نمودن تحقیقات و نیز بهبود مدیریت تکثیر ماهیان، اقداماتی در جهت نگهداری این سلول ها در بهترین کیفیت جهت افزایش زمینه فعالیت های تحقیقاتی و مدیریت تکثیر صورت گرفته است که مهم ترین آن حفاظت انجمادی است. در این بررسی 11 مولد نر ماهی آزاد دریای خزربا متوسط طول 37.8±5.3 سانتی متر و وزن 523.3±24.7 گرم و 23 مولد نر ماهی سفید با متوسط طول 36.1±7.1 سانتی متر و وزن 631.3±21.6 گرم با رسیدگی جنسی مناسب مورد ارزیابی قرار گرفتند. پس از تهیه نمونه اسپرم، فاکتورهایی چون درصد تحرک، مدت تحرک، تراکم، اسمولالیته و pH اندازه گیری شد. پس از این مرحله نمونه های اسپرم ماهیان آزاد دریای خزر به نسبت 1: 3 با محلول رقیق کننده حاوی ترکیبات 0.3 مول گلوکز، 10% متانول و 10% زرده تخم مرغ رقیق شده و با روش دستی منجمد گردید. اسپرم ماهیان سفید دریای خزر نیز به نسبت 1: 3 با دو محلول رقیق کننده شامل ترکیبات 350 میلی مول گلوکز، 30 میلی مول تریس، پلی اتیلن گلی کول 4% و 350 میلی مول گلوکز، 30 میلی مول تریس و 2% گلیسرول رقیق و با دستگاه Planner Kryo به روش اتوماتیک منجمد شد. تمامی نمونه ها طی مدت آزمایش در ازت مایع نگهداری شدند. سپس 1 تا 3 ماه بعد از اولین تاریخ انجماد، نمونه ها از انجماد خارج شده، کیفیت آن ها با اندازه گیری مدت و درصد تحرک مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد درصد تحرک در نمونه های اسپرم ماهی آزاد یک و سه ماه بعد از انجماد نسبت به اسپرم تازه بطور معنی داری کاهش یافته است. لیکن مدت تحرک علی رغم کاهش عددی در نمونه منجمد شده تفاوت معنی داری را با نمونه تازه نشان نداد. نتایج در ماهیان سفید نشان داد که درصد تحرک و مدت زمان تحرک در نمونه های اسپرم یک و سه ماه بعد از انجماد نسبت به اسپرم تازه بطور معنی داری کم تر شده است. همچنین درصد تحرک و مدت زمان تحرک نمونه های اسپرم بعد از سه ماه انجماد بطور معنی داری کم تر از نمونه هایی بود که تنها یک ماه در شرایط انجماد نگهداری شده بودند. در ارزیابی ماندگاری اسپرم ماهی سفید از دو ماده محافظ سرما شامل گلیسرول با غلظت 2% و اتیلن گلی کول با غلظت 4% استفاده شد. نتایج نشان داد که نمونه اسپرم هایی که به آن ها اتیلن گلی کول اضافه شده بود بعد از خارج شدن از انجماد همگی مرده بودند و تحرکی در این اسپرم ها مشاهده نشد. این در حالی بود که در نمونه های حاوی گلیسرول ماندگاری اسپرم کاملا حفظ شده بود. با توجه به نتایج، به نظر می رسد تفاوت های گونه ای امری بسیار مهم است که در روند فرآیند انجماد اسپرم باید مدنظر قرار گیرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 983

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 181 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 4
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    69-81
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    3572
  • دانلود: 

    629
چکیده: 

این پژوهش به منظور تکثیر و پرورش لاروشیرونومیده (Chironomus albidus) بومی استان گیلان در شرایط پرورشی جهت تولید انبوه در سیستم پرورشی و استفاده در تغذیه لارو و بچه ماهیان انجام شد. در این بررسی چهار عدد سینی فلزی با ابعاد 10×65×65 سانتی متر و شش عدد حوضچه پلاستیکی 35 لیتری طراحی و ساخته شد. سینی ها و حوضچه ها به طور عمودی نصب و به سیستم آبرسانی و هوادهی مجهز شدند. در بخشی از فضای پرورش یک دستگاه حوضچه فایبرگلاس 2 تنی برای جمع آوری دسته های تخم استفاده شد. پس از جمع آوری و معرفی توده های تخم به سینی و حوضچه های پلاستیکی، میزان برداشت لارو شیرونومیده طی یک دوره متوالی پرورش محاسبه گردید. مشخص گردید با تکمیل چرخه زندگی پشه شیرونومیده در شرایط محصور پرورشی هر روز به میزان 0.978 کیلوگرم زی توده لارو شیرونومیده از هر مترمربع تولید و برداشت می شود. نتایج نشان می دهد که در روز پانزدهم، میزان برداشت لاروها بصورت درصدی از نخستین گروه کشت شده شیرونومیده ها به میزان 382 گرم در مترمربع رسید و در ادامه با رشد تمام جمعیت یک گروه از لاروها در روزشانزدهم، مقدار 2 کیلوگرم در مترمربع لارو شیرونومیدهبه طور متناوب و روزانه برداشت شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 3572

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 629 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 3
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    83-92
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    768
  • دانلود: 

    197
چکیده: 

رشد جمعیت جهان موجب نیاز روزافزون به منابع غذایی متنوع و مختلف از جمله آبزیان شده است. آبزیان امروزه در تامین پروتئین، بهبود تغذیه و سلامت عمومی انسان ها و توسعه ی اقتصادی کشورها دارای نقش موثری می باشند. در این تحقیق اثر فصل تخم ریزی بر ترکیب ماهی مید (Liza klunzingeri) و شاخص IA و IT در منطقه هندیجان مورد بررسی قرار گرفت. جهت انجام این مطالعه 45 عدد ماهی مید (Liza klunzingeri) طی سه مرحله (رسیدگی جنسی، اوج رسیدگی جنسی و بعد از تخم ریزی) در فاصله زمانی ماه های شهریور، آبان، آذر و دی سال 1391 با روش تور پیاله ای (پرساین) دو قایقی جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزارSPSS16  و آزمون مقایسه دانکن انجام شد که وجود یا عدم وجود اختلاف معنی دار در سطح 95 درصد تعیین گردید. نتایج نشان داد، میزان مجموع اسیدهای چرب اشباع 43.51 (SfA)، 43.07، 13.31، مجموع اسیدهای چرب تک غیراشباع 28.78 (MUFA)، 27.33، 17.58، مجموع اسیدهای چرب چند غیراشباع 22.98 (PUFA)، 22.47، 36.48، اسید ایکوزاپنتانوئیک اسید 10.61 (EPA)، 10.22، 12.23 و اسید دکوزاپنتانوئیک 0.53 (DHA)، 0.61، 1.33 به ترتیب در مراحل قبل از رسیدگی جنسی، اوج رسیدگی جنسی و بعد از تخم ریزی بود. شاخص IT در طی سه مرحله کم تر از یک بوده اما شاخص IA تنها در مرحله بعد از تخم ریزی کم تر از یک مشاهده شد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که بافت ماهیچه ماهی مید (Liza klunzingeri) در مرحله بعد از تخم ریزی، دارای ارزش غذایی بالاتری می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 768

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 197 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 3
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    93-104
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    852
  • دانلود: 

    307
چکیده: 

کرم پرتار Perinereis nuntia یکی از مناسب ترین غذاهای زنده جهت مولدسازی میگوهای پنائیده در سراسر دنیا محسوب می شود. در تحقیق پیش رو برخی خصوصیات زیست شناختی کرم پرتار P. nuntia، مانند نسبت جنسی، هماوری، رابطه هماوری مطلق با وزن و همچنین قطر تخمک مورد بررسی قرار گرفت. نمونه برداری در یک دوره یک ساله و به صورت ماهانه، از دی 1391 تا آذر 1392 در 3 ایستگاه ساحلی در شهر بندرعباس صورت گرفت. نتایج نشان داد که با توجه به Semelparous بودن این کرم پرتار و افت یکباره جمعیت بالغین در ماه خرداد، بیش ترین درصد فراوانی بالغین نر و ماده در دوره یک ساله زندگی در ماه های اسفند، فروردین و اردیبهشت می باشد. نسبت جنسی نر به ماده 1:1 محاسبه شد. کم ترین و بیش ترین هماوری به ترتیب به میزان 49006 عدد تخمک مربوط به کرم با وزن 642 میلی گرم و 393245 عدد تخمک مربوط به کرم با وزن 1626 میلی گرم بود. به این ترتیب میانگین هماوری برای این کرم پرتار در آب های ساحلی بندرعباس 94716 ± 192344 عدد تخمک به ازای هر کرم بالغ محاسبه شد. رابطه هماوری مطلق و وزن برای 200 عدد کرم پرتار مورد مطالعه به صورت y=255.42X-74904 با ضریب همبستگی 0.736 محاسبه گردید. همچنین بیش ترین میانگین قطر تخمک مربوط به کرم در آخرین مرحله رسیدگی جنسی (مرحله 4) و به میزان 255 میکرومتر بود. نتایج پژوهش کنونی نشان داد که این گونه کرم پرتار از هماوری بسیار بالایی برخوردار بوده و در نتیجه می تواند گونه مناسبی جهت تکثیر و پرورش محسوب گردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 852

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 307 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
نویسندگان: 

شربتی سعید

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    105-118
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    820
  • دانلود: 

    290
چکیده: 

زمان تجدیدپذیری آب از جمله شاخص های مهم در تعیین مکان های احداث مزارع پرورش ماهی حصاری در بوم سازگان های دریایی می باشد. این مقیاس زمانی بیانگر مدت زمان لازم جهت تعویض 63 درصد از آب موجود در یک پیکره آبی با آب های تازه وارد از محیط های مجاور همچون دهانه، تنگه، رودخانه و یا کانال ها می باشد. در این تحقیق به منظور بررسی زمان تجدیدپذیری آب در خلیج گرگان نسبت به جفت نمودن به هنگام دو ماژول هیدرودینامیکی و انتقال - پخش مدل سه بعدی مایک 3 اقدام گردیده است. اجرای مدل بر روی مش هایبی – ساختار مثلثی و در 3 لایه 1 متری و با در نظر گرفتن عوامل سرعت و جهت باد، ورودی رودخانه ها، بارش، تبخیر و نوسان آب در دهانه آشورآده - بندرترکمن انجام گردید. جهت تعیین زمان شروع مدل سازی نسبت به بررسی منحنی نوسان سطح آب در دهانه ورودی خلیج گرگان اقدام گردید. بر این اساس بهترین زمان جهت در نظر گرفتن محاسبات آغاز روند رو به افزایش سطح آب در خلیج گرگان انتخاب شد. جهت مدل سازی اغتشاش از مدل اختلاطی اسماگورینسکی در صفحه افق و k-e در راستای قایم استفاده شده است. زمان تجدیدپذیری محلی در 31 ناحیه از خلیج و در شبکه هایی به مساحت 16.8 کیلومترمربع محاسبه گردید. نتایج مدل سازی نشان داد که زمان تجدیدپذیری محلی در خلیج گرگانکاملا به رژیم پویایی جریان حاکم بر آن وابسته می باشد و میزان این شاخص زمانی با حرکت از سمت شرق به غرب افزایش می یابد. زمان تجدیدپذیری کل در خلیج گرگان معادل 50.25 روز محاسبه گردید. میزان تجدیدپذیری در امتداد قائم و در لایه های متناظر با هر سلول مشابه بوده است. بیشینه این شاخص زمانی در ناحیه31 ام واقع در منتهی الیه غربی تالاب میانکاله معادل 65.3 روز و کمینه آن در ناحیه 1 ام هم جوار با دهانه آشورآده - بندرترکمن معادل 1.5 روز می باشد. بر اساس بررسی میزان تجدیدپذیری محلی، بهترین محل ها به منظور احداث و توسعه مزارع پرورش ماهی در منتهی الیه بخش های شمال شرقی و شرقی خلیج گرگان در نواحی 1 ام تا 6 ام می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 820

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 290 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    119-135
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    991
  • دانلود: 

    469
چکیده: 

بیماری لکه سفید میگو هر ساله سبب تلفات سنگین در مزارع پرورش میگو کشور می شود. فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب از عوامل تاثیرگذار بر بروز بیماری لکه سفید (White Spot Disease) میگو محسوب می شوند. هدف از این تحقیق بررسی میزان تاثیر عوامل خطر در بروز بیماری لکه سفید میگو در مجتمع پرورش میگو غرب باهوکلات (گواتر - چابهار) با استفاده از مدل رگرسیون لجستیک می باشد. طی سال های 90-1389، فاکتورهای دما، شوری، اکسیژن، pH، آمونیاک، سیلیس و میزان فیتوپلانکتون های آب 12 استخر از مزارع مجتمع پرورش میگو گواتر واقع در استان سیستان و بلوچستان اندازه گیری و ثبت گردید. هر ماه از میگوهای استخرهای مورد بررسی در این طرح نمونه برداری شد. در کل تعداد 1180 قطعه میگوی پرورشی پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei) مورد بررسی قرار گرفت. نمونه ها بوسیله PCR جهت حضور و عدم حضور بیماری لکه سفید مورد آزمایش قرار گرفت. آنالیز نتایج با نرم افزارهای (PASW Statistics 18, SPSS) تاثیر فاکتورهای اکسیژن، دما و شفافیت را در بروز بیماری لکه سفید در منطقه مورد مطالعه نشان داد. از بین فاکتورهای تاثیرگذار مورد مطالعه در بروز بیماری بعضی فاکتورها نقش مهم تری از سایر فاکتورهای مورد مطالعه در بروز بیماری لکه سفید داشتند و بعضی از فاکتورها در بروز بیماری لکه سفید بی تاثیر بودند. به نظر می رسد بروز بیماری لکه سفید به بعضی شرایط اکولوژی منطقه و فاکتورهای بیولوژی میزبان بستگی دارد که در این مطالعه مورد ارزیابی قرار نگرفتند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 991

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 469 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 2
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    137-149
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1931
  • دانلود: 

    685
چکیده: 

با توسعه آبزی پروری، تقاضای پودر ماهی افزایش یافته و وقوع برخی رویدادهای اقلیمی مانند ال نینو سبب نوسان تولید، عرضه و قیمت محصول در بازار می گردد. سالیانه از 33 میلیون تن ماهی کامل و زوائد ماهیان به ترتیب حدود 7 و 1 میلیون تن پودر و روغن ماهی در جهان تولید می شود. پرو و شیلی به دلیل سهولت دسترسی به ذخایر ارزشمند آنچوی، از تولید کننده گان عمده این محصولات هستند و در مجموع 50 درصد از صادرات غذای ماهی جهان را بر عهده دارند. در سال 2008 سه کشور پرو با تولید حدود 1.4 میلیون تن، شیلی با تولید 800 هزار تن و تایلند با تولید 470 هزار تن پودر ماهی بیش ترین تولید را به خود اختصاص دادند. بیش ترین واردات مربوط به چین با حدود 1.3 میلیون تن و بیش ترین صادرات با حدود 1.6 میلیون تن مربوط به کشور پرو بوده است. بطوری که در سال 2012 هر تن پودر ماهی در بازار جهانی با میانگین قیمت 1461.7 دلار آمریکا مبادله شد. در ایران 47 کارخانه تولید پودر ماهی با ظرفیت 1200 تن ماده اولیه در روز دایر می باشند. به دلیل مشکل تامین ماده اولیه برای تولید و کاهش واردات و افزایش تقاضای پودر ماهی، قیمت این محصول افزایش یافته است. تقاضا و سهم بالای پودر ماهی در هزینه خوراک ماهیان باعث افزایش متوسط قیمت خرده فروشی این ماهیان پرورشی به میزان حدود 470 درصد شده است. بطوری که برنامه ریزی هدفمند صنعت پودر ماهی کشور و هماهنگی برنامه های صید و آبزی پروری ضرورت توسعه آبزی پروری است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1931

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 685 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 2
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    151-159
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1046
  • دانلود: 

    168
چکیده: 

مطالعه تاثیر عوامل محیطی بر ویژگی های اسپرم ماهی ها نیازمند داشتن اطلاعات اولیه در مورد ساختار اسپرم می باشد. با توجه به این که در مورد ساختار ریخت شناسی اسپرم گونه دهان گرد خزری (Caspiomyzon wagneri) هیچ گونه اطلاعاتی در دسترس نمی باشد. از این رو مطالعه حاضر، با هدف بررسی ریخت شناسی بافت بیضه و ساختار اسپرماتوزویید مارماهی دهان گرد خزری در فصل تولیدمثل به اجرا درآمد. برای بررسی بافت شناسی، از بیضه 15 عدد مارماهی دهان گرد خزری در حال مهاجرت به رودخانه شیرود نمونه برداری صورت گرفت و مقاطع بافتی از آنها بر اساس روش پارافینه تهیه گردید. جهت مطالعه شاخص های ریخت شناسی اسپرم شامل: شکل و طول اسپرم، طول، عرض و مساحت سر، طول و عرض تاژک، بیضی واری و کشیدگی سر، اسپرم ها پس از استحصال، بلافاصله در محلول گلوتارآلدئید تثبیت و توسط میکروسکوپ الکترونی SEM مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بیضه در مارماهی دهان گرد خزری از نوع لوبولار بوده و لوبول ها با سلول های بینابینی، فیبروبلاست ها، رگ های خونی و رگ های لنفاوی احاطه شده است. در زمان نمونه برداری (اواسط اردیبهشت ماه)، بیضه ماهیان در مرحله ی V رسیدگی قرار داشته و مملو از اسپرماتوزوآ بودند. نتایج مطالعه میکروسکوپ الکترونی نشان داد که اسپرم این گونه در مقایسه با سایر گونه ها ی لامپری کوتاه تر و دارای طول و کشیدگی سر کم تری است و همچنین شکل کیسه ی آکروزوم نیز در قسمت قدامی آن به صورت مسطح می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1046

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 168 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button