مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

531
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

718
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ادوات سنگی و مقوله تولید و آماده سازی غذا در محوطه نوسنگی چیاسبز شرقی، سد سیمره

صفحات

 صفحه شروع 7 | صفحه پایان 26

چکیده

 ادواتسنگی بهعنوان یکی از مهمترین یافتههای باستانشناسی مرتبط با دورهی نوسنگی بهشمار میروند. هرچند چنین یافتههایی, اساس تعریف و نامگذاری این دوره در ادبیات باستانشناسی دنیا بوده, اما معمولاً بهندرت و اغلب بهصورت سطحی, بهویژه در ایران, مورد توجه قرار گرفتهاند. این در حالی است که ادواتسنگی اغلب همگام با شروع کشاورزی و جهت آمادهسازی غذا توسط انسان تولید و استفاده شدهاند و همواره جزو جداییناپذیر شواهد باستانشناسی بهویژه در دوران پیشاز تاریخ بهشمار میآیند. علاوهبر مقوله معیشت و تولید غذا, با بررسی چنینیافتههایی اطلاعات مناسبی در ارتباط با کاربری فضایی, ساختار اجتماعی و نقش زنان در جوامع گذشته میتواند بهدست آید؛ اما مطالعه و ارزیابی این موضوعات نیازمند وجود نسبت بالای ادواتسنگی در کاوشهای گسترده در ارتباط با فضاهای معماری است. نظر به چنین مسائلی, این مقاله در پی معرفی و بررسی ادواتسنگی محوطهی چیاسبز شرقی در جهت بررسی مقوله تولید و آمادهسازی غذا توسط ساکنان آن است. طی فصل اول کاوش نجاتبخشی در این محوطه, گونههای مختلف سنگساب و هاون, دستههاون, دستاس و کوبنده بهدست آمد. بهنظر میرسد روند تولید و استفاده از گونههای مختلف ادواتسنگی در طول زمان توسط ساکنان چیاسبز شرقی همگام با روند کشت و اهلیسازی تمامعیار برخی از گونههای گیاهی بوده است. در این راستا, نسبت کوبندهها در لایههای تحتانی بیشتر بوده و با گذشت زمان بر میزان استفاده از سنگساب افزوده شده است. سنگساب در دیگر محوطههای نوسنگی منطقه نیز بهنحوی معنادار و در ارتباط با رشد و توسعه کشاورزی افزایش یافته است. از اینرو, بررسی ادواتسنگی چیاسبز شرقی هر چند بیانگر تولید و آمادهسازی غذا از ابتدای سکونت در آن بوده, اما نشان میدهد این مهم در طی زمان گسترش یافته و ساکنان محوطه اتکایی روزافزون به تولید و مصرف غذاهای گیاهی داشتهاند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دارابی، حجت. (1395). ادوات سنگی و مقوله تولید و آماده سازی غذا در محوطه نوسنگی چیاسبز شرقی, سد سیمره. پژوهش های باستان شناسی ایران (نامه باستان شناسی)، 6(10 )، 7-26. SID. https://sid.ir/paper/245016/fa

    Vancouver: کپی

    دارابی حجت. ادوات سنگی و مقوله تولید و آماده سازی غذا در محوطه نوسنگی چیاسبز شرقی, سد سیمره. پژوهش های باستان شناسی ایران (نامه باستان شناسی)[Internet]. 1395؛6(10 ):7-26. Available from: https://sid.ir/paper/245016/fa

    IEEE: کپی

    حجت دارابی، “ادوات سنگی و مقوله تولید و آماده سازی غذا در محوطه نوسنگی چیاسبز شرقی, سد سیمره،” پژوهش های باستان شناسی ایران (نامه باستان شناسی)، vol. 6، no. 10 ، pp. 7–26، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/245016/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button