Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

893
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دما و دوره قبل از بهارش بر رشد و نمو سه رقم پیاز (.Allium cepa L)

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 39

چکیده

 گیاهچه پیاز برای تولید اندامهای زایشی نیاز به بهارش دارد. جهت تعیین دوره سرمای مورد نیاز برای بهارش سه رقم پیاز به نامهای «قرمز آذر شهر», «تگزاس ارلی گرانو», «پوسارد» و بررسی تاثیر شرایط بویژه طول دوره قبل از بهارش (45, 60 و 75 روز پس از جوانه زدن), آزمایشی در سال 1995 در آزمایشگاه هواشناسی, گروه فیزیولوژی, آکادمی کشاورزی مسکو انجام شد. در این آزمایش زمان ظهور شاخه گل دهنده, درصد شاخه گل دهنده, تعداد برگ سبز, وزن ترسوخ و گیاه, تغییرات وزن خشک سوخ, بزرگترین قطر سوخ و شاخص تشکیل سوخ مورد ارزیابی قرار گرفت. رشد اولیه گیاه پیاز تحت تاثیر رقم قرار گرفته و با افزایش سن, اختلاف بین ارقام بیشتر نمود پیدا کرد. در این مرحله از رشد قطر و وزن تر سوخ رقم «تگزاس ارلی گرانو» بیش از دو رقم دیگر بود. در این آزمایش حداقل و حداکثر زمان لازم جهت ظهور شاخه گل دهنده به ترتیب در رقم «پوسارد» و «تگزاس ارلی گرانو» مشاهده گردید. با افزایش طول دوره قبل از بهارش, گیاهان سریعتر تشکیل شاخه گل دهنده دادند. همچنین در این آزمایش حداکثر قطر سوخ و وزن خشک آن در گیاهانی مشاهده گردید که تمام دوره رشد و نمو خود را در دمای نسبتا بالا (دما در روز 22-24oC و در شب (19-21oC) قرار داشتند. در این دما حداکثر قطر سوخ مربوط به ارقام «تگزاس ارلی گرانو» و «قرمز آذر شهر» بود. اما حداکثر وزن تر سوخ مربوط به رقم «تگزاس ارلی گرانو» بود. در دمای نسبتا پایین (دما در روز 15oC و شب (7oC ارقام «قرمز آذرشهر» و «پوسارد» حداکثر و حداقل قطر و وزن تر سوخ به ترتیب مربوط به تیمارهای بود که 75 و 45 روز قبل از انتقال در دمای نسبتا بالا قرار داشتند. اما در رقم «تگزاس ارلی گرانو» رشد قطر سوخ بیشتر تحت تاثیر مدت زمان نگهداری آنها در دمای نسبتا پایین قرار داشت و سن گیاه در زمان انتقال تاثیری بر رشد قطر سوخ نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عالم زاده انصاری، ناصر، و ترکانف، ای.گ.. (1379). اثر دما و دوره قبل از بهارش بر رشد و نمو سه رقم پیاز (.Allium cepa L). مجله علمی کشاورزی، 23(1)، 25-39. SID. https://sid.ir/paper/24674/fa

    Vancouver: کپی

    عالم زاده انصاری ناصر، ترکانف ای.گ.. اثر دما و دوره قبل از بهارش بر رشد و نمو سه رقم پیاز (.Allium cepa L). مجله علمی کشاورزی[Internet]. 1379؛23(1):25-39. Available from: https://sid.ir/paper/24674/fa

    IEEE: کپی

    ناصر عالم زاده انصاری، و ای.گ. ترکانف، “اثر دما و دوره قبل از بهارش بر رشد و نمو سه رقم پیاز (.Allium cepa L)،” مجله علمی کشاورزی، vol. 23، no. 1، pp. 25–39، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/24674/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا