مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

480
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

507
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی باکتری های عامل مسمویت غذایی در ماهیان باارزش تجاری عرضه شده در فروشگاه های مازندران

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 6

چکیده

 اهداف: با توجه به اهمیت نقش باکتری های عامل مسمومیت غذایی به لحاظ تهدید بهداشت عمومی و ایجاد خسارات اقتصادی, این پژوهش با هدف بررسی وجود باکتری های عامل مسمومیت غذایی در چند گونه از ماهیان باارزش تجاری جمع آوری شده از فروشگاه های استان مازندران صورت گرفت. مواد و روش ها: بدین منظور 200 نمونه ماهی بسته بندی شده منجمد متعلق به گونه های قزل آلا, کیلکا, فیتوفاگ و شیرماهی (50 نمونه از هر گونه ماهی) از فروشگاه ها خریداری و در مجاورت یخ به آزمایشگاه منتقل شد. نمونه ها از نظر شمارش کلی باکتری های هوازی, شمارش اشرشیا کلی, شمارش استافیلوکوکوس اورئوس, جست وجوی سالمونلا و شمارش ویبریو پاراهمولیتیکوس طبق روش های استاندارد ملی ایران مورد آزمایش قرار گرفتند. یافته ها: در هیچ یک از نمونه های مورد بررسی, سالمونلا و ویبریو پاراهمولیتیکوس مشاهده نشد. مقایسه نتایج به دست آمده با حدود مجاز استاندارد ملی ایران نشان داد تعداد کلی باکتری های هوازی و استافیلوکوکوس اورئوس در تمامی نمونه ها در محدوده مجاز استاندارد ملی ایران بود. تعداد اشرشیا کلی در 14٪ نمونه های قزل آلا, 20٪ کیلکا, 20٪ فیتوفاگ و 10٪ نمونه های شیرماهی بیشتر از حد مجاز استاندارد بود که این مساله با توجه به اهمیت بیماریزایی سویه های گوناگون اشرشیا کلی در انسان, بر لزوم کنترل آلودگی های میکروبی ماهیان بسته بندی شده تاکید می نماید. نتیجه گیری: نتایج بررسی های میکروبی ماهی های خام منجمد جمع آوری شده از فروشگاه های شهرهای مختلف استان مازندران می تواند رضایت بخش تعریف شود, زیرا اکثریت نمونه ها با استانداردهای مرجع مطابقت دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهره، پولین، عزیزخانی، مریم، و توریان، فهیمه. (1397). بررسی باکتری های عامل مسمویت غذایی در ماهیان باارزش تجاری عرضه شده در فروشگاه های مازندران. علوم و فنون شیلات، 8(1 )، 1-6. SID. https://sid.ir/paper/246814/fa

    Vancouver: کپی

    شهره پولین، عزیزخانی مریم، توریان فهیمه. بررسی باکتری های عامل مسمویت غذایی در ماهیان باارزش تجاری عرضه شده در فروشگاه های مازندران. علوم و فنون شیلات[Internet]. 1397؛8(1 ):1-6. Available from: https://sid.ir/paper/246814/fa

    IEEE: کپی

    پولین شهره، مریم عزیزخانی، و فهیمه توریان، “بررسی باکتری های عامل مسمویت غذایی در ماهیان باارزش تجاری عرضه شده در فروشگاه های مازندران،” علوم و فنون شیلات، vol. 8، no. 1 ، pp. 1–6، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/246814/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button