مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,036
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

636
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اتنوفارماکولوژی، فیتوشیمیایی (فنل و فلاونویید کل) و ارزیابی اثر ضد باکتریائی عصاره اتانولی گیاهان دارویی - خوراکی (Allium cepa, Actinidia deliciosa, Berberis vulgaris) بر جدایه های لیستریا مونوسیتوژنز

صفحات

 صفحه شروع 62 | صفحه پایان 71

چکیده

 بررسی های اتنوفارماکولوژیکی, فیتوشیمیایی و ضد باکتریایی گیاهان دارویی و خوراکی, به منظور دستیابی به ترکیبات طبیعی آنتی اکسیدان و ضدعفونی کننده در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری های عفونی, از مهمترین چالش های سازمان جهانی بهداشت (WHO) گزارش شده است. در این تحقیق گیاهان خوراکی: زرشک, کیوی و پیاز از استان های مختلف کشور جمع آوری و همزمان مهمترین استفاده های دارویی آن ها از مردم محلی اخذ و ثبت گردید, عصاره اتانولی گیاهان با استفاده از روش ماسراسیون در قیف پرکولاسیون, میزان فنل و فلاونوئید کل به روش اسپکتروفوتومتری, ارزیابی اثر ضد باکتریایی عصاره ها علیه جدایه های باکتری لیستریا مونوسیتوژنز از روش های دیسک دیفیوژن, تعیین حداقل غلظت ممانعت از رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) بر مبنای روش رقت لوله ای استفاده گردید و نتایج در سطح P<0.05 ارزیابی گردید. ارزیابی اتنوفارماکولوژیکی نشان داد که از فراورده های مختلف پیاز, سیر, زرشک, اسفند و سیاه دانه در طب سنتی استان های مورد بررسی به عنوان مقوی سیتم ایمنی, ضدالتهاب و ضدمیکروب قوی در پیشگیری و درمان عفونت های گوارشی, روده, عفونت سینوسی و ریه استفاده می شود. نتایج نشان داد بالاترین میزان ترکیبات فنلی (402.14±1.51 mgGAE/g) و فلاونوییدی (278.1±12.1 mgQUEg-1) در دو گیاه زرشک و پیاز مربوط به عصاره گیاه زرشک بود و عصاره های کیوی, زرشک و پیاز در مقایسه با آنتی بیوتیک استاندارد آمپی سیلین, به ترتیب با قطر هاله های عدم رشد 25.5, 22 و 21 میلی متر, مقدار MIC معادل 62.5, 125 و 125 میکروگرم بر میلی لیتر و MBC معادل 250, 500 و 500 میکروگرم بر میلی لیتر از عملکرد بهینه علیه باکتری لیستریا مونوسیتوژنز برخوردار بودند. نتایج آنالیز آماری نیز مشخص کرد که عصاره گیاه کیوی نسبت به عصاره دو گیاه دیگر از عملکرد ضدلیستریایی بیشتری برخوردار است و پیشنهاد می گردد در این رابطه بررسی های تکمیلی در مدل های حیوانی و بالینی صورت پذیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    انزابی، یونس، و خاکی، آرش. (1393). اتنوفارماکولوژی, فیتوشیمیایی (فنل و فلاونویید کل) و ارزیابی اثر ضد باکتریائی عصاره اتانولی گیاهان دارویی - خوراکی (Allium cepa, Actinidia deliciosa, Berberis vulgaris) بر جدایه های لیستریا مونوسیتوژنز. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 2(4 (پیاپی 8))، 62-71. SID. https://sid.ir/paper/247817/fa

    Vancouver: کپی

    انزابی یونس، خاکی آرش. اتنوفارماکولوژی, فیتوشیمیایی (فنل و فلاونویید کل) و ارزیابی اثر ضد باکتریائی عصاره اتانولی گیاهان دارویی - خوراکی (Allium cepa, Actinidia deliciosa, Berberis vulgaris) بر جدایه های لیستریا مونوسیتوژنز. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1393؛2(4 (پیاپی 8)):62-71. Available from: https://sid.ir/paper/247817/fa

    IEEE: کپی

    یونس انزابی، و آرش خاکی، “اتنوفارماکولوژی, فیتوشیمیایی (فنل و فلاونویید کل) و ارزیابی اثر ضد باکتریائی عصاره اتانولی گیاهان دارویی - خوراکی (Allium cepa, Actinidia deliciosa, Berberis vulgaris) بر جدایه های لیستریا مونوسیتوژنز،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 2، no. 4 (پیاپی 8)، pp. 62–71، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247817/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button