مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

710
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

610
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط پلی مورفیسم 5’UTR ژن تیروگلوبولین با خصوصیات لاشه در بره های آمیخته افشاری × برولا مرینو

صفحات

 صفحه شروع 420 | صفحه پایان 429

چکیده

 چربی اعماء و احشا و دنبه درصد قابل توجهی از وزن لاشه در گوسفند را به خود اختصاص می دهد. در تحقیق حاضر ارتباط پلی مورفیسم ژن تیروگلوبولین (TG) با خصوصیات لاشه در گوسفند افشاری ´ برولا مرینو مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور از تعداد 98 راس بره نر 11 ماهه نمونه خون توسط ونوجکت EDTA از ورید وداج (گردن) گرفته و از آن DNA استخراج گردید. آغازگرهای لازم به دلیل عدم وجود توالی مربوطه در گوسفند در زمان طراحی پرایمر با استفاده از توالی ژن TG گاو طراحی شدند. محصولات حاصل از PCR با طول قطعه 545 جفت باز با روش SSCP مورد بررسی قرار گرفت. با بررسی باندها بر روی ژل اکریل آمید, تمامی نمونه ها در 6 گروه ژنوتیپی AA, BB, AB, AC, D- و EE قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین ضخامت چربی بین دنده 13-12 و ژنوتیپ ها تفاوت معنی دار (p<0.05) وجود دارد و ژنوتیپ BB کمترین (cm1.38) و ژنوتیپ D- بیشترین (cm1.87) میزان انباشت چربی در این ناحیه را دارند بالعکس درصد ضایعات به طور معنی داری در ژنوتیپ BB (4.20) از سایر گروه ها بیشتر و در ژنوتیپ D- (3.04) کمتر بود. ژنوتیپ BB کمترین مقدار عمق عضله راسته (2.09), درصد راسته (15.60), درصد سردست (15.87) و درصد لاشه (42.70) را داشت. و همچنین ژنوتیپ BB به طور معنی داری کمترین میزان درصد قلوه گاه (15.08) و وزن قبل از کشتار (52.40) را نشان داد. ژنوتیپ D- بیشترین میزان درصد قلوه گاه (16.94) وژنوتیپ AB (59.36) بیشترین میزان وزن قبل از کشتار را داشتند و اختلاف بین گروه ها معنی دار بود. با توجه به این یافته می توان ژن TG را به عنوان یک ژن کاندید برای استفاده در برنامه های اصلاح نژاد این نژاد از گوسفند در نظر گرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نظام آبادی، ملیحه، هرکی نژاد، طاهر، شهیر، محمدحسین، خرمتایی، روناک، اسکندری نسب، مرادپاشا، دانش مقدم، لیلا، و رستمخانی، رحمان. (1394). ارتباط پلی مورفیسم 5’UTR ژن تیروگلوبولین با خصوصیات لاشه در بره های آمیخته افشاری × برولا مرینو. پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)، 28(3)، 420-429. SID. https://sid.ir/paper/248466/fa

    Vancouver: کپی

    نظام آبادی ملیحه، هرکی نژاد طاهر، شهیر محمدحسین، خرمتایی روناک، اسکندری نسب مرادپاشا، دانش مقدم لیلا، رستمخانی رحمان. ارتباط پلی مورفیسم 5’UTR ژن تیروگلوبولین با خصوصیات لاشه در بره های آمیخته افشاری × برولا مرینو. پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1394؛28(3):420-429. Available from: https://sid.ir/paper/248466/fa

    IEEE: کپی

    ملیحه نظام آبادی، طاهر هرکی نژاد، محمدحسین شهیر، روناک خرمتایی، مرادپاشا اسکندری نسب، لیلا دانش مقدم، و رحمان رستمخانی، “ارتباط پلی مورفیسم 5’UTR ژن تیروگلوبولین با خصوصیات لاشه در بره های آمیخته افشاری × برولا مرینو،” پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)، vol. 28، no. 3، pp. 420–429، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/248466/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button