Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,384
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

682
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خاصیت ضد باکتریایی و پروبیوتیکی یک سویه لاکتوباسیلوس سالیواریوس NK02، جداشده از دهان بر روی Aggregatibacter actinomycetemcomitans، باکتری شایع در بیماران با التهاب لثه

صفحات

 صفحه شروع 76 | صفحه پایان 84

چکیده

 بیماریهای لثه به دلیل مجموعه ای از شرایطی ایجاد می گردد که موجب التهاب لثه و دیگر ساختارهای نگهدارنده دندان می شود. هدف این مطالعه بررسی خاصیت ضد باکتریایی لاکتوباسیلوس های بومی با خصوصیات پروبیوتیک بر روی باکتری بیماری زای شاخص در بیماریهای التهاب لثه, Aggregatibacter actinomycetemcomitans می باشد. از میان 40 سویه لاکتوباسیلوس جداسازی شده از نمونه های گرفته شده ازدهان افراد سالم و بیمار, سویه منتخب با بالاترین خاصیت ضد باکتریایی انتخاب, با استفاده از تستهای بیوشیمیایی و مولکولی (16S rRNA) تعیین هویت و تحت عنوان لاکتو باسیلوس سالیواریوس NK02 نامگذاری گردید. در ادامه خصوصیات پروبیوتیکی باکتری منتخب مورد مطالعه دقیق قرار گرفت. بررسی خصوصیات پروبیوتیکی باکتری مذکور نشان داد که لاکتو باسیلوس جداشده به میزان 92.34 درصد به لیزوریم مقاوم بوده و توانایی رشد در حضور نمکهای صفراوی به میزان 79.23 درصد را دارا می باشد. درصد زنده ماندن جدایه منتخب در شرایط شبیه سازی شده شیره معده قابل توجه بود. پس از 90 دقیقه میزان بقای جدایه مورد نظر 7 logs CFU ml-1, تعیین گردید. لاکتوباسیلوس جداشده به اکثر آنتی بیوتیکها حساس بوده و خاصیت ضد باکتریایی قابل توجه ای علیه تعدادی از باکتریهای بیماری زای مورد استفاده در این مطالعه نشان داد. حداقل غلظت مهاری (MIC) و حداقل غلظت باکتریسیدال (MBC) سویه 02KN برعلیه Aggregatibacter actinomycetemcomitans معادل MIC: 512AUml-1, MBC: 1250 AUml-1 تعیین گردید که در مقایسه با سایر لاکتوباسیلوس های جداسازی شده قابل توجه بود. سویه NK02 به عنوان کاندید مناسبی برای درمان بیماریهای لثه و پس از آزمایشات تائیدی بیشتر در آینده می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ساجدی نژاد، ندا، شرفی، حکیمه، پاک نژاد، مژگان، سلیمانی شایسته، یداله، هوشمند، بهزاد، مدیری، سیما، شهبانی ظهیری، حسین، و اکبری نوقابی، کامبیز. (1394). بررسی خاصیت ضد باکتریایی و پروبیوتیکی یک سویه لاکتوباسیلوس سالیواریوس NK02, جداشده از دهان بر روی Aggregatibacter actinomycetemcomitans, باکتری شایع در بیماران با التهاب لثه. پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)، 28(1)، 76-84. SID. https://sid.ir/paper/248497/fa

    Vancouver: کپی

    ساجدی نژاد ندا، شرفی حکیمه، پاک نژاد مژگان، سلیمانی شایسته یداله، هوشمند بهزاد، مدیری سیما، شهبانی ظهیری حسین، اکبری نوقابی کامبیز. بررسی خاصیت ضد باکتریایی و پروبیوتیکی یک سویه لاکتوباسیلوس سالیواریوس NK02, جداشده از دهان بر روی Aggregatibacter actinomycetemcomitans, باکتری شایع در بیماران با التهاب لثه. پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1394؛28(1):76-84. Available from: https://sid.ir/paper/248497/fa

    IEEE: کپی

    ندا ساجدی نژاد، حکیمه شرفی، مژگان پاک نژاد، یداله سلیمانی شایسته، بهزاد هوشمند، سیما مدیری، حسین شهبانی ظهیری، و کامبیز اکبری نوقابی، “بررسی خاصیت ضد باکتریایی و پروبیوتیکی یک سویه لاکتوباسیلوس سالیواریوس NK02, جداشده از دهان بر روی Aggregatibacter actinomycetemcomitans, باکتری شایع در بیماران با التهاب لثه،” پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)، vol. 28، no. 1، pp. 76–84، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/248497/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا