مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,204
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

674
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت ضد باکتریایی عصاره کلاله و گلبرگ گونه های مختلف زعفران (.Crocus Spp)

صفحات

 صفحه شروع 265 | صفحه پایان 273

چکیده

 با توجه به نگرانیهای عمومی در خصوص عوارض نگهدارنده های شیمیایی, تمایل به مصرف محصولات فاقد مواد نگهدارنده و یا دارای نگهدارنده های طبیعی افزایش یافته است. این مطالعه با هدف بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره کلاله و گلبرگ گونه های مختلف زعفران بر روی دو نوع باکتری گرم مثبت (Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis) و دو باکتری گرم منفی (Pseudomonas aeruginosa و Escherichia coli) که از مهم ترین باکتریهای ایجادکننده عفونت و مسمومیت غذایی هستند, انجام شد. در این بررسی فعالیت ضد باکتریایی سه گونه زعفران با نام علمی Crocus caspius, Crocus speciosus,Crocus sativus مورد بررسی قرار گرفت. عصاره گیری از این سه گونه زعفران توسط حلال متانل اسیدی انجام شد و میزان فعالیت ضد باکتریایی عصاره های حاصل از طریق سنجش قطر هاله عدم رشد باکتری به روش میزان نفوذ چاهک و تعیین حداقل غلظت بازدارنده رشد مشخص شد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که عصاره کلاله و گلبرگ گونه های مختلف زعفران, دارای اثرات ضد باکتریایی متفاوتی هستند, به نحوی که B. subtilis حساس ترین باکتری و E. coli مقاوم ترین باکتری به عصاره ها بود. همچنین عصاره گلبرگ گونه C. sativus و عصاره کلاله گونه speciosus .C اثر مهاری بیشتری روی میکروارگانیسم های مورد بررسی داشت. میانگین قطر هاله عدم رشد میکروارگانیسم ها برای باکتریهای E. coli, B. subtilis, P. aeruginosa, S. aureus به ترتیب برابر با 11, 22, 16, 19 میلی متر می باشد. همچنین حداقل غلظت بازدارنده رشد برای عصاره گونه C. caspius بود که در غلظت 31.10mg/ml به دست آمد. بنابراین, از کلاله و گلبرگ زعفران, علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی, به عنوان یک ماده ضد باکتریایی نیز می توان استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افشارمحمدیان، منصور، کردی، شیرین، و مشهدی نژاد، احمد. (1395). بررسی فعالیت ضد باکتریایی عصاره کلاله و گلبرگ گونه های مختلف زعفران (.Crocus Spp). پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)، 29(3 )، 265-273. SID. https://sid.ir/paper/248604/fa

    Vancouver: کپی

    افشارمحمدیان منصور، کردی شیرین، مشهدی نژاد احمد. بررسی فعالیت ضد باکتریایی عصاره کلاله و گلبرگ گونه های مختلف زعفران (.Crocus Spp). پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1395؛29(3 ):265-273. Available from: https://sid.ir/paper/248604/fa

    IEEE: کپی

    منصور افشارمحمدیان، شیرین کردی، و احمد مشهدی نژاد، “بررسی فعالیت ضد باکتریایی عصاره کلاله و گلبرگ گونه های مختلف زعفران (.Crocus Spp)،” پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)، vol. 29، no. 3 ، pp. 265–273، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/248604/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button