مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,593
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

776
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره های آبی و الکلی گلبرگ زعفران بر برخی از باکتری های بیماریزای غذایی

صفحات

 صفحه شروع 189 | صفحه پایان 196

چکیده

 مقدمه: با توجه به نگرانی های عمومی درخصوص عوارض نگهدارنده های شیمیایی, تمایل به مصرف محصولاتی است که فاقد نگهدارنده هستند و یا در آنها از نگهدارنده های طبیعی مثل اسانس ها و عصاره های گیاهی استفاده شده است.هدف: در این مطالعه اثر ضدباکتریایی عصاره آبی, اتانولی و متانولی گلبرگ زعفران بر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس, سالمونلا تیفی موریوم, ای کولای O157:H7, لیستریا مونوسایتوژنز و باسیلوس سرئوس مورد بررسی قرارگرفت.روش بررسی: در آزمایش غربالگری حساسیت باکتری های مورد مطالعه به روش انتشار دیسک بررسی شد. حداقل غلظت بازدارنده (MIC) به روش آگار دایلوشن و براث میکرودایلوشن مورد مطالعه قرار گرفت.نتایج: در روش انتشار دیسک سالمونلاتیفی موریوم حساس ترین باکتری و استافیلوکوکوس اورئوس و ای کولای مقاوم ترین باکتری تعیین شد. حداقل غلظت بازدارنده هر سه عصاره مورد مطالعه در مورد تمام باکتری های تحت آزمایش در روش آگار دایلوشن 40 میلی گرم در میلی لیتر محاسبه شد. بر اساس نتایج به دست آمده میزان MIC عصاره های آبی و متانولی در روش میکرودایلوشن برای تمام باکتری های فوق 40 میلی گرم در میلی لیتر محاسبه شد, در حالی که MIC عصاره اتانولی در مورد استافیلوکوکوس اورئوس, باسیلوس سرئوس و لیستریا مونوسایتوژن 40 میلی گرم در میلی لیتر و برای باکتری های سالمونلاتیفی موریوم و ای کولای O157:H7 بیشتر از 40 میلی گرم در میلی لیتر محاسبه شد.نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که عصاره های گلبرگ زعفران می تواند به عنوان نگهدارنده طبیعی بر ضد باکتری های فوق مورد استفاده قرار گیرد و استفاده از این عصاره ها را در مواد غذایی پیشنهاد می نماید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گندمی نصرآبادی، حسن، اعظمی ساروکلایی، لیلا، میثاقی، علی، عباس زاده، سپیده، شریعتی فر، نبی، و طیارهشتجین، نسرین. (1391). مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره های آبی و الکلی گلبرگ زعفران بر برخی از باکتری های بیماریزای غذایی. گیاهان دارویی، 11(42)، 189-196. SID. https://sid.ir/paper/15305/fa

    Vancouver: کپی

    گندمی نصرآبادی حسن، اعظمی ساروکلایی لیلا، میثاقی علی، عباس زاده سپیده، شریعتی فر نبی، طیارهشتجین نسرین. مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره های آبی و الکلی گلبرگ زعفران بر برخی از باکتری های بیماریزای غذایی. گیاهان دارویی[Internet]. 1391؛11(42):189-196. Available from: https://sid.ir/paper/15305/fa

    IEEE: کپی

    حسن گندمی نصرآبادی، لیلا اعظمی ساروکلایی، علی میثاقی، سپیده عباس زاده، نبی شریعتی فر، و نسرین طیارهشتجین، “مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره های آبی و الکلی گلبرگ زعفران بر برخی از باکتری های بیماریزای غذایی،” گیاهان دارویی، vol. 11، no. 42، pp. 189–196، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15305/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button