مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,564
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

732
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات عصاره آبی و اتانولی گل محمدی (.Rosa damascena mill L) بر علیه سلولهای سرطانی معده انسان

صفحات

 صفحه شروع 299 | صفحه پایان 309

چکیده

 سرطان معده یکی از عوامل مهم بیماری و مرگ و میر در جهان است. گونه های گیاهی منحصر به فرد زیادی وجود دارد که برای یافتن ترکیبات ضد سرطانی باید مطالعه شوند. هدف در این تحقیق, بررسی خاصیت ضد سرطانی عصاره اتانولی و آبی گل محمدی بر رده سلولهای سرطانی معده انسان (AGS) می باشد. لذا بررسی بر روی هشت غلظت متفاوت از عصاره ها به همراه داروی 5- فلورواوراسیل بر روی رده سلولی سرطان معده انجام گرفت. سمیت عصاره ها با آزمون MTT و اثر عصاره ها بر تکثیر سلولی با سنجش مصرف BrdU بررسی گردید و روش TUNEL برای اندازه گیری مرگ آپوپتوزی سلول به کار رفت. از نتایج برآمده عصاره آبی و عصاره اتانولی گل محمدی بقای سلولهای سرطانی را به طور معنی داری کاهش می یابد. شاخص IC50 برای این دو عصاره روی سلول AGS به ترتیب 3.887 و 2.517 میکرو گرم بر میلی لیتر به دست آمد. نتایج روش میزان مصرف BrdU نشان داد هر دو عصاره آبی و اتانولی سبب کاهش معنی دار تکثیر سلولهای سرطان معده (نسبت به سلول فیبروبلاست) می شوند. با افزایش غلظت هر دو عصاره میزان تکثیر نیز کاهش می یابد. همچنین اثر کشندگی و مهاری عصاره اتانولی بیشتر از عصاره آبی است. میزان بروز مرگ آپوپتوزی ناشی از افزودن هر دو عصاره آبی و اتانولی روی سلولهای سرطانی 90 درصد برآورد گردید. در نتیجه عصاره آبی و اتانولی گل محمدی از طرق مختلف باعث کاهش بقا و تکثیر و القای مرگ در سلول سرطانی معده انسان می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میمندی، کتایون، و یعقوبی، محمدمهدی. (1394). اثرات عصاره آبی و اتانولی گل محمدی (.Rosa damascena mill L) بر علیه سلولهای سرطانی معده انسان. پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)، 28(2)، 299-309. SID. https://sid.ir/paper/248619/fa

    Vancouver: کپی

    میمندی کتایون، یعقوبی محمدمهدی. اثرات عصاره آبی و اتانولی گل محمدی (.Rosa damascena mill L) بر علیه سلولهای سرطانی معده انسان. پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1394؛28(2):299-309. Available from: https://sid.ir/paper/248619/fa

    IEEE: کپی

    کتایون میمندی، و محمدمهدی یعقوبی، “اثرات عصاره آبی و اتانولی گل محمدی (.Rosa damascena mill L) بر علیه سلولهای سرطانی معده انسان،” پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)، vol. 28، no. 2، pp. 299–309، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/248619/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button