مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

418
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

526
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر جیره غذایی بر غلظت برخی متابولیتها، آنزیم ها و الکترولیتهای خون جوجه شترمرغها در دو سن متفاوت

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 96

چکیده

 مطالعات محدودی درباره تغذیه شترمرغ و نقش آن در وضعیت سوخت و ساز بدن وجود دارد. هدف این مطالعه بررسی اثر سه نسبت متفاوت کنسانتره به علوفه خشک یونجه روی غلظت برخی از متابولیتهای پروتئین و انرژی, الکترولیتها و فعالیت برخی آنزیمهای خون جوجه شترمرغهای اهلی آفریقایی در دو سن 8 و 10 ماهگی بود. سه تیمار آزمایشی عبارت بودند از: 700 گرم کنسانتره بعلاوه 300 گرم یونجه (تیمار 1), 650 گرم کنسانتره بعلاوه 350 گرم یونجه (تیمار 2) و یا600 گرم کنسانتره بهمراه 400 گرم یونجه (تیمار 3) به ازای هر گیلوگرم جیره. در مجموع 18 جوجه شترمرغ با میانگین وزنی 15/3 ± 63 کیلوگرم در این آزمایش مورد استفاده قرار گرفت (6 پرنده برای هر تیمار). تیمار اول نسبت به تیمار سوم به طور معنی داری میزان گلوکز خون بالاتری و اسید اوریک پایینتر داشتند (05/0> P). همچنین تیمار سوم کمترین فعالیت آنزیم آسپارتات ترانس آمیناز و کاهش غلظت کلسترول و LDL-C را در مقابل تیمار اول نشان داد (05/0> P). با افزایش سن جوجه ها غلظت گلوکز خون کاهش ولی غلظت اوره افزایش یافت (05/0> P). تاثیر معنی داری از تیمارهای آزمایش و سن جوجه ها روی میزان پروتئین تام, آلبومین, گلوبولین, کلسیم, فسفر, آلکالین فسفاتاز, آلانین آمینوترانسفراز, گاما گلوتامیل ترانسفراز, تری گایسرید, HDL-C و VLDL-C مشاهده نشد (05/0P>). از نتایج این آزمایش می توان نتیجه گرفت که استفاده از جیره های حاوی الیاف بالاتر و انرژی پایینتر در جیره شترمرغها جهت بهبود پروفایل متابولیکی بویژه ترکیب لیپید پلاسمای خون موثرتر از جیره های حاوی الیاف کمتر و انرژی بالاتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قاسمی، حسینعلی. (1394). تاثیر جیره غذایی بر غلظت برخی متابولیتها, آنزیم ها و الکترولیتهای خون جوجه شترمرغها در دو سن متفاوت. پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)، 28(1 )، 85-96. SID. https://sid.ir/paper/248635/fa

    Vancouver: کپی

    قاسمی حسینعلی. تاثیر جیره غذایی بر غلظت برخی متابولیتها, آنزیم ها و الکترولیتهای خون جوجه شترمرغها در دو سن متفاوت. پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1394؛28(1 ):85-96. Available from: https://sid.ir/paper/248635/fa

    IEEE: کپی

    حسینعلی قاسمی، “تاثیر جیره غذایی بر غلظت برخی متابولیتها, آنزیم ها و الکترولیتهای خون جوجه شترمرغها در دو سن متفاوت،” پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)، vol. 28، no. 1 ، pp. 85–96، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/248635/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button