مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

876
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

864
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر تنش شوری بر رشد و پاسخ های آنتی اکسیدانی در اندام های مختلف گیاه پونه معطر (.Mentha pulegium L)

صفحات

 صفحه شروع 1097 | صفحه پایان 1107

چکیده

پونه معطر (Mentha pulegium L.) گیاهی دارویی, متعلق به تیره نعناعیان است. در پژوهش حاضر, تاثیر تنش شوری بر سطح برگ, طول ساقه, طول ریشه و فعالیت آنزیم های SOD, POD, PPO, CAT و APX مورد مطالعه قرار گرفت. بذرها در پیت کشت شدند و در شرایط گل خانه ای 16 ساعت روشنایی/ 8 ساعت تاریکی, دمای روزانه/ شبانه (18.25 درجه سانتیگراد) قرار گرفتند, گیاهک های 60 روزه به گلدان های حاوی پرلیت منتقل شده و در محلول هوگلند با غلظت های مختلف شوری 0, 25, 50 و 75میلی مولار NaCl رشد نمودند. گیاهچه ها طی 5 زمان برداشت مختلف (0, 10, 20, 30 و 40 روز) برای آنالیزهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی برداشت شدند. نتایج نشان داد که با افزایش سطح شوری طول ساقه و سطح برگ کاهش یافت, در حالیکه طول ریشه تا غلظت 50 میلی مولار به طور معنی داری افزایش و سپس کاهش یافت (P£0.05). تاخیر در زمان برداشت منجر به کاهش بیشتر سطح برگ و طول ساقه شد. با افزایش سطح شوری فعالیت همه آنزیم های آنتی اکسیدان در همه برداشت ها افزایش معنی داری را نسبت به شاهد نشان داد (P£0.05). فعالیت آنزیم های SOD, PPO و APX در ریشه بیشتر از سایر اندام ها بود, در حالیکه فعالیت CAT در برگ بیشتر از ساقه و ریشه بود. به نظر می رسد پونه معطر با افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در ریشه, ساقه و برگ, اثرات منفی تنش شوری را کاهش می دهد و پاسخ آنتی اکسیدانی این گیاه به تنش شوری رابطه مستقیم با مدت زمان تنش دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرآتی، محمدجواد، نیکنام، وحید، حسن پور، حلیمه، و میرمعصومی، مسعود. (1394). مقایسه تاثیر تنش شوری بر رشد و پاسخ های آنتی اکسیدانی در اندام های مختلف گیاه پونه معطر (.Mentha pulegium L). پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، 28(5 (ویژه نامه))، 1097-1107. SID. https://sid.ir/paper/248895/fa

    Vancouver: کپی

    مرآتی محمدجواد، نیکنام وحید، حسن پور حلیمه، میرمعصومی مسعود. مقایسه تاثیر تنش شوری بر رشد و پاسخ های آنتی اکسیدانی در اندام های مختلف گیاه پونه معطر (.Mentha pulegium L). پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1394؛28(5 (ویژه نامه)):1097-1107. Available from: https://sid.ir/paper/248895/fa

    IEEE: کپی

    محمدجواد مرآتی، وحید نیکنام، حلیمه حسن پور، و مسعود میرمعصومی، “مقایسه تاثیر تنش شوری بر رشد و پاسخ های آنتی اکسیدانی در اندام های مختلف گیاه پونه معطر (.Mentha pulegium L)،” پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، vol. 28، no. 5 (ویژه نامه)، pp. 1097–1107، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/248895/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button