مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

662
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

641
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات دگرآسیبی علف هرز سوروف (.Echinochola cruss- galli L) بر روی برخی صفات تشریحی برنج (.Oryza sativa L) رقم زراعی طارم محلی در مراحل گلدهی و رسیدن دانه

صفحات

 صفحه شروع 695 | صفحه پایان 711

کلیدواژه

برنج (.Oryza sativa L)Q2
سوروف (.Echinochola cruss- galli L)Q2

چکیده

برنج (.Oryza sativa L).) و سوروف (.Echinochola cruss- galli L).) گیاهانی یکساله و متعلق به تیره غلات می باشند. سوروف یکی از مهم ترین علف های هرز شالیزار های برنج در ایران و جهان است. در این مطالعه اثرات دگرآسیبی سوروف بر صفات تشریحی گیاه برنج طارم محلی در مراحل گلدهی و رسیدن دانه مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشی با استفاده از عصاره های آبی 50 و 100% ریشه و اندام هوایی گیاه سوروف به منظور بررسی اثر آن ها بر روی صفات تشریحی برنج طراحی شد. نتایج نشان داد در برنج های تیمار شده با عصاره های آبی 100% ریشه سوروف در مرحله گلدهی و رسیدن دانه, تعداد و اندازه دانه های سیلیسی در سلول های روپوست پشتی برگ و روپوست ساقه و تعداد و اندازه دستجات روزنه ای برگ افزایش یافتند. در برش عرضی ساقه تعداد و اندازه برآمدگی های ناشی از دانه های سیلیسی در سطح ساقه و نیز اندازه دستجات آوندی افزایش نشان داد. در برنج های تیمار دیده با عصاره های آبی ریشه سوروف با افزایش سیلیس در برگ و ساقه گیاه برنج, طول ساقه, مقدار محصول, مقاومت در مقابل کرم ساقه خوار و استحکام ساقه در مقابل ورس (خوابیدگی ناشی از باد و باران) افزایش یافتند. نتایج نشان داد که عصاره های آبی ریشه سوروف بر تعداد و اندازه دانه های سیلیسی و بر آمدگی های ناشی از آن ها در برگ و ساقه اثر مثبت داشت و باعث افزایش مقاومت و استحکام ساقه ها شد که به افزایش برداشت محصول برنج شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسمعیلی کناری، سکینه، حسین زاده نمین، منیر، کیارستمی، خدیجه، و فلاح، الهیار. (1394). بررسی اثرات دگرآسیبی علف هرز سوروف (.Echinochola cruss- galli L) بر روی برخی صفات تشریحی برنج (.Oryza sativa L) رقم زراعی طارم محلی در مراحل گلدهی و رسیدن دانه. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، 28(4)، 695-711. SID. https://sid.ir/paper/248915/fa

    Vancouver: کپی

    اسمعیلی کناری سکینه، حسین زاده نمین منیر، کیارستمی خدیجه، فلاح الهیار. بررسی اثرات دگرآسیبی علف هرز سوروف (.Echinochola cruss- galli L) بر روی برخی صفات تشریحی برنج (.Oryza sativa L) رقم زراعی طارم محلی در مراحل گلدهی و رسیدن دانه. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1394؛28(4):695-711. Available from: https://sid.ir/paper/248915/fa

    IEEE: کپی

    سکینه اسمعیلی کناری، منیر حسین زاده نمین، خدیجه کیارستمی، و الهیار فلاح، “بررسی اثرات دگرآسیبی علف هرز سوروف (.Echinochola cruss- galli L) بر روی برخی صفات تشریحی برنج (.Oryza sativa L) رقم زراعی طارم محلی در مراحل گلدهی و رسیدن دانه،” پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، vol. 28، no. 4، pp. 695–711، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/248915/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button