Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

873
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

572
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اجزای شیمیایی روغن اسانسی میوه چهار جمعیت خودروی گلپر گرگانی (.Heracleum gorganicum Rech. f) ایران

صفحات

 صفحه شروع 82 | صفحه پایان 90

کلیدواژه

گلپر گرگانی (.Heracleum gorganicum Rech. f)Q2

چکیده

گلپر گرگانی (.Heracleum gorganicum Rech. f).) یکی از گونه های دارویی تیره چتریان (Apiaceae) می باشد که در مناطق کوهستانی شمال ایران به صورت خودرو رویش دارد. به منظور بررسی مقدار و ترکیب شیمیایی روغن اسانسی جمعیت های مختلف این گونه, میوه های رسیده چهار جمعیت از استان های گلستان, گیلان و البرز جمع آوری شدند. ابتدا اسانس میوه ها به روش تقطیر با آب استخراج و سپس اجزای شیمیایی آن ها به روش های گازکروماتوگرافی(GC) و گازکروماتوگرافی-طیف سنجی جرمی(GC-MS) شناسایی شدند. محتوای اسانس میوه های مورد مطالعه در محدوده %2.8 و %4.8 (درصد وزنی-وزنی) برآورد شدند. تعداد 35 ترکیب در تمامی نمونه ها شناسایی شدند که مجموع مقادیر آن ها از %93.47 تا %96.85 کل اسانس هر یک از نمونه ها متغیر بود. دو ترکیب هگزیل بوتیرات و اکتیل استات مهم ترین اجزای اسانس میوه های مورد مطالعه بودند. اسانس میوه جمعیت های شهرستانک (%30.88) و رشت (%49.28) کم ترین و بیش ترین مقدار هگزیل بوتیرات را دارا بودند. کم ترین مقدار اکتیل استات (%14.06) برای اسانس میوه جمعیت رامیان و بیش ترین مقدار آن (%24.44) برای اسانس میوه جمعیت درازنو به دست آمد. نمودار خوشه بندی جمعیت ها بر اساس درصد ترکیبات تشکیل دهنده روغن اسانسی, نشان داد که جمیت های رامیان و رشت در یک خوشه و جمعیت های درازنو و شهرستانک در خوشه دیگر قرار می گیرند. در یک نتیجه گیری کلی به نظر می رسد که تنوع شیمیایی مشاهده شده در ترکیب و مقدار اسانس میوه بیش تر از تنوع ژنتیکی جمعیت های مورد مطالعه ناشی شده است و از میان عوامل محیطی چون طول و عرض جغرافیایی, ارتفاع از سطح دریا و شرایط اقلیمی, همبستگی مثبت اما نه چندان قوی بین تغییرات در مقدار اسانس میوه و ارتفاع منطقه رویش جمعیت های مورد مطالعه وجود داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رجبیان، طیبه، رحمانی، نصرت، سلیمی، اعظم، و شهیری طبرستانی، فاطمه. (1393). بررسی اجزای شیمیایی روغن اسانسی میوه چهار جمعیت خودروی گلپر گرگانی (.Heracleum gorganicum Rech. f) ایران. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، 27(1)، 82-90. SID. https://sid.ir/paper/248929/fa

    Vancouver: کپی

    رجبیان طیبه، رحمانی نصرت، سلیمی اعظم، شهیری طبرستانی فاطمه. بررسی اجزای شیمیایی روغن اسانسی میوه چهار جمعیت خودروی گلپر گرگانی (.Heracleum gorganicum Rech. f) ایران. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1393؛27(1):82-90. Available from: https://sid.ir/paper/248929/fa

    IEEE: کپی

    طیبه رجبیان، نصرت رحمانی، اعظم سلیمی، و فاطمه شهیری طبرستانی، “بررسی اجزای شیمیایی روغن اسانسی میوه چهار جمعیت خودروی گلپر گرگانی (.Heracleum gorganicum Rech. f) ایران،” پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، vol. 27، no. 1، pp. 82–90، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/248929/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا