مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,085
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

633
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ترکیب اسیدهای چرب و تعیین محتوای استرول های بذر سه گونه مریم گلی (.Salvia L) ایران

صفحات

 صفحه شروع 421 | صفحه پایان 434

چکیده

 مریم گلی (.Salvia L) یکی از مهم ترین جنس های تیره نعناعیان (Lamiaceae) می باشد. اغلب گونه های این جنس دارای خواص دارویی بوده و در طب سنتی کاربرد های فراوانی دارند. با توجه به محدود بودن اطلاعات در خصوص مطالعه متابولیت های دارویی گیاهان مریم گلی, هدف تحقیق حاضر شناسایی و تعیین مقدار روغن, اجزای اسید چرب و استرول های بذر سه گونه مریم گلی ایران بود. روغن بذرهای رسیده گونه های مورد نظر با استفاده از دستگاه سوکسله و هگزان نرمال و استرول های آزاد و همیوغ آن ها با استفاده از حلال های مناسب استخراج شدند. شناسایی و تعیین محتوای اسیدهای چرب و استرول ها به روش کروماتوگرافی گازی انجام شد. پنج اسید چرب اصلی شناسایی شده در روغن بذر گونه های مورد مطالعه شامل آلفا-لینولنیک اسید (C18:3n3) (41.84±0.51-%49.28±2.28), لینولئیک اسید (C18:2n6) (20.63±0.03-%30.25±0.36), اولئیک اسید (C18:1n9) (14.02±0.72-%19.94±0.16), استئاریک اسید (C18:0) (2.13±0.01-%2.41±0.06) و پالمیتیک اسید (C16:0) (3.77±0.07-%6.01±0.03) بودند. اسید های چرب امگا-3 و امگا-6 به ترتیب 45.58-%49.56 و 20.99-%24.45 کل اسید های چرب را در بذرها تشکیل می دادند. بیش ترین مقدار استرول کل در بذر S. virgata با 38.11 میلی گرم/100 گرم وزن خشک و کمترین مقدار آن در بذر S. nemorosa با 31.59 میلی گرم/100 گرم وزن خشک برآورد شد. همچنین بتا-سیتواسترول, استیگمااسترول و کمپسترول به عنوان استرول های اصلی بذرها شناسایی شدند. نتایج بدست آمده نشان می دهند که بذر گیاهان مریم گلی منابع مناسبی از روغن های گیاهی و غنی از اسیدهای چرب ضروری امگا-3 (ALA) و امگا-6 (LA) و همچنین استرول های دارویی چون بتا-سیتواسترول می باشند که می توان از آن ها در صنایع دارویی و غذایی بهره برد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    معظمی فریدا، سیدحامد، رجبیان، طیبه، سلامی، سیدعلیرضا، رنجبر، مسعود، تقی زاده، مسعود، و رحمانی، نصرت. (1394). ترکیب اسیدهای چرب و تعیین محتوای استرول های بذر سه گونه مریم گلی (.Salvia L) ایران. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، 28(2)، 421-434. SID. https://sid.ir/paper/248945/fa

    Vancouver: کپی

    معظمی فریدا سیدحامد، رجبیان طیبه، سلامی سیدعلیرضا، رنجبر مسعود، تقی زاده مسعود، رحمانی نصرت. ترکیب اسیدهای چرب و تعیین محتوای استرول های بذر سه گونه مریم گلی (.Salvia L) ایران. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1394؛28(2):421-434. Available from: https://sid.ir/paper/248945/fa

    IEEE: کپی

    سیدحامد معظمی فریدا، طیبه رجبیان، سیدعلیرضا سلامی، مسعود رنجبر، مسعود تقی زاده، و نصرت رحمانی، “ترکیب اسیدهای چرب و تعیین محتوای استرول های بذر سه گونه مریم گلی (.Salvia L) ایران،” پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، vol. 28، no. 2، pp. 421–434، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/248945/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button