مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

627
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

570
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کمی و کیفی پروفایل اسیدهای چرب جلبک Sargassum boveanum سواحل شهر بوشهر و تعیین میزان امگا-3 و امگا-6 موجود در آن ها

صفحات

 صفحه شروع 14 | صفحه پایان 26

چکیده

 زمینه جلبک دریایی سارگاسوم بوینوم (Sargassum boveanum) نوعی جلبک قهوه ای است که دارای استفاده های فراوانی از جمله در صنایع غذایی, پزشکی و آرایشی بهداشتی می باشد. با توجه به وجود این جلبک در سواحل بوشهر و سهولت پرورش و تکثیر آن, با پرورش آن می توان از فواید زیادی بهره برد. مواد و روش ها: در این مطالعه, پس از جمع آوری نمونه های جلبک مذکور از سه منطقه شورای شهر, نفتکش و بندرگاه استان بوشهر, آماده سازی نمونه و استحصال چربی, تعیین میزان چربی تام, بررسی کمی و کیفی پارامترهای ایندکس اسیدی (AV), ایندکس پراکسیداسیون (PV), ضریب شکست (RI) و همچنین شناسایی پروفایل اسیدهای چرب, توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی مجهز به آشکارساز یونیزاسیون شعله ای (GC-FID) انجام شد. یافته ها: میزان ایندکس اسیدی در روغن استخراجی در منطقه شورای شهر, بندرگاه و نفتکش به ترتیب 0/73, 0/73, 0/72, همچنین عدد پراکسید به ترتیب 0/75, 0/73, 0/75 و میزان ضریب شکست در هر سه منطقه 1412 و میانگین میزان روغن در سه منطقه مذکور به ترتیب معادل 12, 14 و 3 درصد تعیین گردید. در این سه منطقه انواع اسید چرب های (C6), (C7), (C8), (C9), (C11), (C12), (C13), (C14), (C15), (C16), (C17), (C18: 3), (C18: 1), (C18: 0), (C19) و (C20) شناسایی شد. میانگین میزان امگا-6 به امگا-3 در مناطق شورای شهر, نفت کش و بندرگاه به ترتیب معادل 0/30, 0/24, 0/15 درصد گزارش شد. همچنین میزان درصد پروتین استخراجی در وزن خشک معادل 15 درصد گزارش شد. نتیجه گیری: در سه منطقه مذکور میزان اسید چرب اشباع 87-91 درصد, اسید چرب غیر اشباع 10-8 درصد و بیشترین مقدار اسید چرب مربوط به آراشیدونیک اسید بود. میزان اسید چرب امگا 3 بیشتر از اسید چرب امگا 6 در روغن این جلبک تعیین گردید. بنابراین اهمیت تغذیه ای آن نمایان می شود و می تواند پس از ارزیابی های سم شناسی و ایمنی به عنوان یک مکمل غذایی مورد استفاده قرار گیرد که با توجه به آب و هوای جغرافیایی مناسب بوشهر پرورش این جلبک پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نعیمی، ساره، یزدان پناه، صدیقه، و محبی، غلامحسین. (1400). بررسی کمی و کیفی پروفایل اسیدهای چرب جلبک Sargassum boveanum سواحل شهر بوشهر و تعیین میزان امگا-3 و امگا-6 موجود در آن ها. طب جنوب، 24(1 )، 14-26. SID. https://sid.ir/paper/393490/fa

    Vancouver: کپی

    نعیمی ساره، یزدان پناه صدیقه، محبی غلامحسین. بررسی کمی و کیفی پروفایل اسیدهای چرب جلبک Sargassum boveanum سواحل شهر بوشهر و تعیین میزان امگا-3 و امگا-6 موجود در آن ها. طب جنوب[Internet]. 1400؛24(1 ):14-26. Available from: https://sid.ir/paper/393490/fa

    IEEE: کپی

    ساره نعیمی، صدیقه یزدان پناه، و غلامحسین محبی، “بررسی کمی و کیفی پروفایل اسیدهای چرب جلبک Sargassum boveanum سواحل شهر بوشهر و تعیین میزان امگا-3 و امگا-6 موجود در آن ها،” طب جنوب، vol. 24، no. 1 ، pp. 14–26، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/393490/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button