مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

960
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلودگی سالمونلایی گوشت شتر در مراحل مختلف کشتار در کشتارگاه

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 36

چکیده

 سالمونلا به عنوان یک پاتوژن منتقل شونده از مواد غذایی مطرح بوده و یک معضل بزرگ در بهداشت جامعه در دنیا به حساب می آید. مسمومیت های غذایی ناشی از این پاتوژن با علایمی همچون گاستروآنتریت, اسهال, کرامپ شکمی و تب های روده ای (تب حصبه) بروز می کند. این مطالعه به منظور جداسازی و شناسایی سالمونلا تیفی موریوم در گوشت شتر درمراحل مختلف کشتار انجام شد. به این منظور در مجموع 150 نمونه گوشت شتر در مراحل مختلف کشتار (بعد از پوست کنی, بعد از تخلیه امعا و احشا, بعد از مرحله شست و شو), (از هریک 50 نمونه) در بازه زمانی تابستان 1395 تا زمستان 1395 از کشتارگاه شهرستان بن استان چهارمحال و بختیاری و شهرستان نجف آباد و زرین شهر استان اصفهان, اخذ شد. نتایج نشان داد که 22 مورد از 150 نمونه گوشت شتر به عنوان گونه هایی از جنس سالمونلا تشخیص داده شدند. استفاده از روش PCR نشان داد که از 22 نمونه مثبت, 3 مورد (2%) سالمونلا تیفی موریوم و 19 مورد (%12.6) سایر گونه ها می باشند. از 5 نمونه جمع آوری شده بعد از تخلیه امعا و احشا 11 مورد مثبت تشخیص داده شد که 2 مورد (4%) سالمونلا تیفی موریوم بودند.پس ازمرحله شست و شو 50 نمونه دیگر جمع آوری شد که 4 مورد آن (8%) مربوط به جنس سالمونلا بود و از این 4 مورد هیچ کدام متعلق به سروتیپ سالمونلا تیفی موریوم نبود. نتایج به دست امده حاکی از آن است که خط آلودگی لاشه در مرحله تخلیه امعا و احشا بیشتر و رعایت اصول بهداشتی در این مرحله می تواند نقش مهمی در کاهش آلودگی لاشه داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نظری مقدم، مرضیه، رحیمی، ابراهیم، و شاکریان، امیر. (1396). بررسی آلودگی سالمونلایی گوشت شتر در مراحل مختلف کشتار در کشتارگاه. میکروب شناسی مواد غذایی، 4(2)، 29-36. SID. https://sid.ir/paper/250679/fa

    Vancouver: کپی

    نظری مقدم مرضیه، رحیمی ابراهیم، شاکریان امیر. بررسی آلودگی سالمونلایی گوشت شتر در مراحل مختلف کشتار در کشتارگاه. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1396؛4(2):29-36. Available from: https://sid.ir/paper/250679/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه نظری مقدم، ابراهیم رحیمی، و امیر شاکریان، “بررسی آلودگی سالمونلایی گوشت شتر در مراحل مختلف کشتار در کشتارگاه،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 4، no. 2، pp. 29–36، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250679/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button