مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

838
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

703
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره های گیاهی و بسته بندی بر کیفیت میکروبی و فعالیت آنتی اکسیدانی ریحان

صفحات

 صفحه شروع 8 | صفحه پایان 23

چکیده

 سبزیجات در معرض آلودگی به عوامل بیماری زا هستند. لذا جهت برطرف نمودن آلودگی ها و افزایش ماندگاری سبزی ها, استفاده از ترکیبات طبیعی با بستهبندی مناسب, ضروری است. در این مطالعه به بررسی ترکیبات طبیعی گیاهی در کاهش بارمیکروبی و تاثیر آن ها بههمراه دو نوع بسته بندی زیپ پلاست و سلفون بر میزان فنل کل و فعالیت آنتیاکسیدانی ریحان پرداخته شد. عصارههای آبی-الکلی چای سبز و آویشن خراسانی به روش مسراسیون تهیه شد. نمونههای برگ ریحان به مدت 5 دقیقه در غلظت های 10, 20 و 40 درصد عصاره ها و همچنین آب و اتانل 20 درصد (شاهد) قرار گرفتند. سپس در بسته بندی سلفون و زیپ پلاست در انباری با رطوبت نسبی 85 درصد و دمای هفت درجه سانتی گراد گذاشته شدند. کاهش بارمیکروبی ریحان بعد از تیمار با غلظت های ذکر شده هر دو عصاره, اندازه گیری شد. میزان فنل کل و فعالیت آنتی اکسیدانی ریحان نیز در طول دوره انبارداری در چهار دوره بررسی شد. تیمار چای سبز 40 درصد باعث کاهش جمعیت انتروباکتریاسه به میزان 48/4 لگاریتم در نمونه های ریحان شد. عصاره 40 درصد آویشن خراسانی و چای سبز توانستند جمعیت باکتری های کلی فرم را به صفر برسانند. در بررسی میزان فنل کل در طول دوره انبارداری, تیمار 10 درصد عصاره آویشن خراسانی در بسته بندی زیپ پلاست و در بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی, تیمار 10 درصد هر دو عصاره در بسته بندی زیپ پلاست دارای کمترین تغییرات, نسبت به ریحان تازه برداشت شده بودند. در مجموع, عصاره چای سبز و آویشن خراسانی به عنوان ترکیبات طبیعی با خواص ضدمیکروبی بالا به همراه بسته بندی زیپ پلاست می توانند برای افزایش ماندگاری و کاهش آلودگی سبزی ریحان مورد توجه قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    منصوری، نرجس، مقدم، محمد، کاظمی، فاطمه، بحرینی، معصومه، و آرویی، حسین. (1398). تاثیر عصاره های گیاهی و بسته بندی بر کیفیت میکروبی و فعالیت آنتی اکسیدانی ریحان. میکروب شناسی مواد غذایی، 6(4 )، 8-23. SID. https://sid.ir/paper/250752/fa

    Vancouver: کپی

    منصوری نرجس، مقدم محمد، کاظمی فاطمه، بحرینی معصومه، آرویی حسین. تاثیر عصاره های گیاهی و بسته بندی بر کیفیت میکروبی و فعالیت آنتی اکسیدانی ریحان. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1398؛6(4 ):8-23. Available from: https://sid.ir/paper/250752/fa

    IEEE: کپی

    نرجس منصوری، محمد مقدم، فاطمه کاظمی، معصومه بحرینی، و حسین آرویی، “تاثیر عصاره های گیاهی و بسته بندی بر کیفیت میکروبی و فعالیت آنتی اکسیدانی ریحان،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 6، no. 4 ، pp. 8–23، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250752/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button