مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,213
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

663
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی امکان استفاده از نکتار پرتقال - انبه به عنوان حامل پروبیوتیک

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 24

چکیده

 امروزه در ایران فرآورده های شیری پروبیوتیک بیشترین فرآورده های پروبیوتیک عرضه شده به بازار را تشکیل می دهند. اما در سال های اخیر به دلایلی چون عدم تحمل لاکتوز, وجود کلسترول و پروتئین های آلرژی زا در شیر, تقاضا برای محصولات پروبیوتیکی غیر لبنی افزایش یافته است. هدف از این تحقیق بررسی امکان استفاده از نکتار پرتقال - انبه به عنوان حامل پروبیوتیک بود. ابتدا خصوصیات فیزیکوشیمیایی نکتار پرتقال - انبه بررسی شد. لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به عنوان سویه پروبیوتیک استفاده شد. باکتری پروبیوتیک به نکتار پرتقال - انبه تلقیح و در دمای 4oC درون یخچال نگهداری شد و در انتهای هر هفته زنده مانی باکتری پروبیوتیک در نکتار پرتقال - انبه و همچنین pH نکتار پرتقال - انبه بررسی شد. نتایج نشان داد که لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در نکتار مذکور در هفته اول به تعداد 106 cfu/ml و در هفته دوم به تعداد 105 cfu/ml بقا داشت. تغییر قابل توجهی درpH  نکتار پروبیوتیک وجود نداشت. به نظر می رسد, نکتار پرتقال - انبه حامل مناسبی برای سویه پروبیوتیک به صورت آزاد نمی تواند باشد. اما از این جهت که باکتری در نکتار تا یک هفته به تعداد قابل قبول باقی مانده و تغییری در pH نکتار پرتقال - انبه نداشته, شروع خوبی برای تحقیقات آینده می باشد. برای افزایش زمان نگهداری نکتار پرتقال - انبه پروبیوتیک برای معرفی این فرآورده به صنعت غذا لازم است از تکنیک های مختلف همچون تکنیک ریزپوشانی و افزودن پری بیوتیک بهره جست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شکرگزار، سمیه، قبادی دانا، مریم، و سلامی، مریم. (1395). بررسی امکان استفاده از نکتار پرتقال - انبه به عنوان حامل پروبیوتیک. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، 2(1)، 15-24. SID. https://sid.ir/paper/254844/fa

    Vancouver: کپی

    شکرگزار سمیه، قبادی دانا مریم، سلامی مریم. بررسی امکان استفاده از نکتار پرتقال - انبه به عنوان حامل پروبیوتیک. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی[Internet]. 1395؛2(1):15-24. Available from: https://sid.ir/paper/254844/fa

    IEEE: کپی

    سمیه شکرگزار، مریم قبادی دانا، و مریم سلامی، “بررسی امکان استفاده از نکتار پرتقال - انبه به عنوان حامل پروبیوتیک،” میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، vol. 2، no. 1، pp. 15–24، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/254844/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا