مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,386
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

726
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اینولین و لاکتولوز بر زنده مانی لاکتوباسیلوس روتری و لاکتوباسیلوس رامنوزوس و خواص فیزیکوشیمیایی ماست قالبی پروبیوتیک

صفحات

 صفحه شروع 52 | صفحه پایان 60

چکیده

 فرآورده های سین بیوتیک حاوی باکتری های پروبیوتیک و ترکیبات پری بیوتیک هستند. این فرآورده ها فوائد متعددی برای سلامت انسان دارند. هدف از این تحقیق بررسی اثر اینولین و لاکتولوز بر زنده مانی لاکتوباسیلوس روتری و لاکتوباسیلوس رامنوزوس و خواص فیزیکوشیمیایی ماست قالبی پروبیوتیک بود. ترکیبات پری بیوتیک (اینولین و لاکتولوز به صورت منفرد و مخلوط) و باکتری های پروبیوتیک (لاکتوباسیلوس روتری و لاکتوباسیلوس رامنوزوس) به همراه استارتر ماست به شیر 2.5% چربی جهت تولید ماست پروبیوتیک اضافه شد. طی سه هفته نگه داری در سرما, زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در ماست به طور معنی داری کاهش یافت (p<0.05) در حالی که مقادیر اسیدیته و ویسکوزیته نمونه های ماست افزایش معنی داری (p<0.05) پیدا کرد. آب اندازی نمونه ها (به جز نمونه شاهد که فاقد ترکیبات پری بیوتیک بود) طی نگه داری به طور معنی داری (p<0.05) کاهش یافت. بیش ترین اسیدیته مربوط به نمونه حاوی اینولین و نمونه حاوی مخلوط اینولین و لاکتولوز بود. نمونه های حاوی اینولین و لاکتولوز (به صورت منفرد و مخلوط) کم ترین آب اندازی را داشتند. بیش ترین ویسکوزیته مربوط به نمونه حاوی مخلوط اینولین و لاکتولوز بود. بیش ترین زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در نمونه حاوی اینولین مشاهده شد. بنابراین افزودن ترکیبات پری بیوتیک موجب بهبود خواص فیزیکوشیمیایی و بقای باکتری های پروبیوتیک در ماست قالبی گردید به طوری که در نمونه های حاوی اینولین و لاکتولوز (به صورت منفرد و مخلوط) تعداد باکتری های پروبیوتیک بالاتر از 106 cfu/ml در انتهای دوره نگه داری بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پوراحمد، رضوان، و شقاقی، میترا. (1395). اثر اینولین و لاکتولوز بر زنده مانی لاکتوباسیلوس روتری و لاکتوباسیلوس رامنوزوس و خواص فیزیکوشیمیایی ماست قالبی پروبیوتیک. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، 2(2)، 52-60. SID. https://sid.ir/paper/254858/fa

    Vancouver: کپی

    پوراحمد رضوان، شقاقی میترا. اثر اینولین و لاکتولوز بر زنده مانی لاکتوباسیلوس روتری و لاکتوباسیلوس رامنوزوس و خواص فیزیکوشیمیایی ماست قالبی پروبیوتیک. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی[Internet]. 1395؛2(2):52-60. Available from: https://sid.ir/paper/254858/fa

    IEEE: کپی

    رضوان پوراحمد، و میترا شقاقی، “اثر اینولین و لاکتولوز بر زنده مانی لاکتوباسیلوس روتری و لاکتوباسیلوس رامنوزوس و خواص فیزیکوشیمیایی ماست قالبی پروبیوتیک،” میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، vol. 2، no. 2، pp. 52–60، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/254858/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button