مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,472
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,182
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ترکیبات پری بیوتیک بر روی ماست پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس کازئی

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 82

چکیده

 مقدمه: ماست یک فرآورده لبنی تخمیری است که در سراسر جهان مورد توجه می باشد. در چند سال اخیر, با بکارگیری باکتری های پروبیوتیک, محصولی به نام ماست پروبیوتیک تولید شده که به عنوان یک ماده غذایی سلامتی بخش و فراویژه (فراسودمند) شناخته شده است. به جهت بقا بهتر و رشد و فعالیت بیشتر باکتریهای پروبیوتیک از یک سو و بهبود ویژگی های تکنولوژیکی ماست پروبیوتیک از سوی دیگر, ترکیبات پری بیوتیکی به فرمولاسیون آن اضافه می شود. هدف از این تحقیق بررسی اثر ترکیبات پری بیوتیک بر روی ماست پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس کازئی بوده است.مواد و روش ها: در این بررسی ترکیبات پری بیوتیکی شامل لاکتولوز, اینولین و الیگوفروکتوز به صورت منفرد و مخلوط های دوتایی و سه تایی مورد استفاده قرار گرفتند و باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی برای تهیه ماست پروبیوتیک استفاده شد. نمونه های تولیدی از نقطه نظر میزان pH, اسیدیته, درصد آب اندازی (سینرزیس), شمارش باکتری پروبیوتیک و خواص حسی (طعم, رنگ, بافت) مورد ارزیابی قرار گرفته و با نمونه شاهد (ماست پروبیوتیک بدون ترکیبات پری بیوتیک) مقایسه گردید. در مرحله بعد بهترین نمونه ها از نظر کیفیت حسی انتخاب گردیده و به مدت 21 روز در دمای 4oC نگهداری شدند. طی نگهداری در سرما از نظر خواص فیزیکوشیمیایی و شمارش باکتری پروبیوتیک مورد ارزیابی قرار گرفتند.یافته ها: نتایج نشان داد که نمونه های ماست حاوی اینولین, لاکتولوز اینولین و لاکتولوزالیگوفروکتوز دارای بهترین خواص حسی بودند. این نمونه ها به همراه نمونه شاهد به مدت 3 هفته در سرما نگهداری شدند. بر طبق نتایج این تحقیق, نمونه ماست محتوی لاکتولوز اینولین, کمترین درصد آب اندازی و بیشترین تعداد باکتری پروبیوتیک زنده را در پایان دوره نگهداری کسب کرد. از نظر شمارش باکتری پروبیوتیک, نمونه محتوی اینولین بهتر از نمونه شاهد بود. همچنین نمونه محتوی لاکتولوز اینولین کمترین pH و نمونه شاهد بیشترین مقدار اسیدیته را در پایان دوره نگهداری داشت. نتایج حاکی از نقش موثر و مثبت ترکیبات پری بیوتیک در فرمولاسیون ماست پروبیوتیک است..نتیجه گیری: بررسی حاضر نشان داد که می توان از مواد پری بیوتیکی به جهت بهبود خواص کیفی و افزایش بقا باکتری های پروبیوتیک در ماست استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    آقاجانی، عبدالرضا، پوراحمد، رضوان، و مهدوی عادلی، حمیدرضا. (1390). اثر ترکیبات پری بیوتیک بر روی ماست پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس کازئی. علوم غذایی و تغذیه، 8(4 (پیاپی 32))، 73-82. SID. https://sid.ir/paper/143129/fa

    Vancouver: کپی

    آقاجانی عبدالرضا، پوراحمد رضوان، مهدوی عادلی حمیدرضا. اثر ترکیبات پری بیوتیک بر روی ماست پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس کازئی. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1390؛8(4 (پیاپی 32)):73-82. Available from: https://sid.ir/paper/143129/fa

    IEEE: کپی

    عبدالرضا آقاجانی، رضوان پوراحمد، و حمیدرضا مهدوی عادلی، “اثر ترکیبات پری بیوتیک بر روی ماست پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس کازئی،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 8، no. 4 (پیاپی 32)، pp. 73–82، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143129/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button