مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,248
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

721
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اینولین و لاکتولوز بر زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی و ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی پنیر فتای فراپالایش پروبیوتیک

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 46

چکیده

 مقدمه: مصرف محصولات سین بیوتیک (حضور همزمان پروبیوتیک و پری بیوتیک ها در فرآورده) اثرات مفیدی برای انسان دارد. هدف از این تحقیق, بررسی اثر اینولین و لاکتولوز بر ویژگی های پنیر فتای فراپالایش پروبیوتیک بوده است.مواد و روش ها: در این بررسی ترکیبات پری بیوتیک شامل اینولین و لاکتولوز به میزان 2 درصد به صورت منفرد و مخلوط دوتایی مورد استفاده قرار گرفتند و باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی برای تولید پنیر فتای فراپالایش پروبیوتیک استفاده شد. ویژگی های فیزیکوشیمیایی, حسی و همچنین زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی در پنیر فراپالایش (UF) پروبیوتیک طی روزهای مختلف نگهداری (1, 15, 30, 45 و 60) مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: روند تغییرات pH برای تمامی نمونه های پنیر طی نگهداری به طور معنی داری نزولی بود (P<0.05). از سوی دیگر, مقدار اسیدیته نمونه های پنیر طی نگهداری افزایش معنی داری یافت (P<0.05).روند تغییرات رطوبت برای تمامی نمونه های پنیر نزولی بوده و به طور معنی داری تا پایان دوره نگهداری کاهش یافت (P<0.05). نمونه های پنیر I (حاوی اینولین), L (حاوی لاکتولوز) و IL (حاوی مخلوط اینولین و لاکتولوز) در مقایسه با نمونه C (شاهد) کیفیت حسی بهتری داشتند. در روز اول نگهداری تغییرات معنی داری بین نمونه های پنیر پروبیوتیک از نظر شمارش لاکتوباسیلوس کازئی وجود نداشت (P>0.05). در پایان دوره نگهداری, تعداد لاکتوباسیلوس کازئی در نمونه های I, L و IL در مقایسه با نمونه شاهد بیشتربود.نتیجه گیری: بطورکلی, می توان گفت که تمام پنیرهای سین بیوتیک نهایی در این تحقیق با داشتن بیش از 107 CFU/g باکتری زنده لاکتوباسیلوس کازئی در پایان دوره نگهداری, ویژگی خاص اطلاق نام فرآورده پروبیوتیکی را داشتند. در واقع افزودن ترکیب پری بیوتیک موجب بهبود ویژگی های حسی و فیزیکوشیمیایی و نیز افزایش بقای لاکتوباسیلوس کازئی در پنیر فتای فراپالایش پروبیوتیک در مقایسه با نمونه شاهد (پنیر فاقد ترکیب پری بیوتیک) شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    جیرسرایی، بهرام، پوراحمد، رضوان، و فدایی نوغانی، وجیهه. (1395). اثر اینولین و لاکتولوز بر زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی و ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی پنیر فتای فراپالایش پروبیوتیک. علوم غذایی و تغذیه، 14(1 (پیاپی 53))، 35-46. SID. https://sid.ir/paper/143099/fa

    Vancouver: کپی

    جیرسرایی بهرام، پوراحمد رضوان، فدایی نوغانی وجیهه. اثر اینولین و لاکتولوز بر زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی و ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی پنیر فتای فراپالایش پروبیوتیک. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1395؛14(1 (پیاپی 53)):35-46. Available from: https://sid.ir/paper/143099/fa

    IEEE: کپی

    بهرام جیرسرایی، رضوان پوراحمد، و وجیهه فدایی نوغانی، “اثر اینولین و لاکتولوز بر زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی و ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی پنیر فتای فراپالایش پروبیوتیک،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 14، no. 1 (پیاپی 53)، pp. 35–46، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143099/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button