مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,050
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

736
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

روابط آبی ساقه گل دهنده، جمعیت میکروبی محلول نگهدارنده و کیفیت پس از برداشت گل شاخه بریده آلسترومریا (’Alstroemeria hybrida ‘Bordeaux) تحت تاثیر اسانس نعناع فلفلی و ساکارز

صفحات

 صفحه شروع 221 | صفحه پایان 231

چکیده

 بهبود جذب آب ساقه گل دهنده و کنترل آلودگی های باکتریایی محلول نگهدارنده گل های شاخه بریده طی دوره پس از برداشت یکی از مهم ترین راه کارهای حفظ کیفیت و افزایش دوام عمر گلجایی گل های شاخه بریده به ویژه انواع ساقه های برگ دار مانند آلسترومریا, به دلیل سطح تعرق و اتلاف سریع تر آب می باشد. این پژوهش در راستای بررسی تاثیر اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (0, 300, 600  و 900 میلی گرم در لیتر) توأم با ساکارز (0, 3 و 6 درصد) بر جذب آب ساقه گل دهنده, پایداری غشای سلولی, عارضه زرد برگی و کنترل جمعیت میکروبی محلول نگهدارنده گل شاخه بریده آلسترومریا در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار انجام پذیرفت. نتایج آزمایش بیانگر تاثیر معنی دار اسانس نعناع فلفلی (600 میلی گرم در لیتر) و ساکارز (6 درصد) بر افزایش جذب آب, پایداری غشای یاخته ای و رنگیزه های فتوسنتزی و کاهش آلودگی قارچی و باکتریایی محلول نگهدارنده و کنترل عارضه فیزیولوژیکی زرد شدن زود هنگام برگ ها و در نتیجه افزایش قابل توجه (14 روز) عمر پس از برداشت نسبت به شاهد گردید. با توجه به نتایج آزمایش, کاربرد اسانس نعناع فلفلی به دلیل خاصیت ضد میکروبی ترکیبات اسانس مانند منتون و منتول و نیز ساکارز به دلیل تامین مواد غذایی, در محلول های محافظ گل شاخه بریده آلسترومریا توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جهانی فر، الهام، نظری دلجو، محمدجواد، و آرمیده، شهرام. (1394). روابط آبی ساقه گل دهنده, جمعیت میکروبی محلول نگهدارنده و کیفیت پس از برداشت گل شاخه بریده آلسترومریا (’Alstroemeria hybrida ‘Bordeaux) تحت تاثیر اسانس نعناع فلفلی و ساکارز. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 5(18)، 221-231. SID. https://sid.ir/paper/255840/fa

    Vancouver: کپی

    جهانی فر الهام، نظری دلجو محمدجواد، آرمیده شهرام. روابط آبی ساقه گل دهنده, جمعیت میکروبی محلول نگهدارنده و کیفیت پس از برداشت گل شاخه بریده آلسترومریا (’Alstroemeria hybrida ‘Bordeaux) تحت تاثیر اسانس نعناع فلفلی و ساکارز. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1394؛5(18):221-231. Available from: https://sid.ir/paper/255840/fa

    IEEE: کپی

    الهام جهانی فر، محمدجواد نظری دلجو، و شهرام آرمیده، “روابط آبی ساقه گل دهنده, جمعیت میکروبی محلول نگهدارنده و کیفیت پس از برداشت گل شاخه بریده آلسترومریا (’Alstroemeria hybrida ‘Bordeaux) تحت تاثیر اسانس نعناع فلفلی و ساکارز،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 5، no. 18، pp. 221–231، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/255840/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button