مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,604
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

604
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان بر کیفیت و افزایش عمر پس از برداشت خیار رقم «زمرد»

صفحات

 صفحه شروع 189 | صفحه پایان 197

چکیده

 کیتوزان ماده غیر سمی, زیست تجزیه پذیر و زیست سازگار است که می توان از آن به عنوان پوشش خوراکی در حفظ کیفیت و افزایش عمر پس از برداشت میوه ها و سبزیجات استفاده نمود. در این تحقیق تاثیر کیتوزان با غلظت های 0, 0.5, 1 و 2 درصد بر افزایش عمر انباری خیار رقم زمرد مورد بررسی قرار گرفت. میوه ها پس از تیمار با کیتوزان و نگهداری در انکوباتور با دمای 12oC و رطوبت نسبی 90%, درفواصل زمانی 5 روز یک بار از انکوباتور خارج و از نظر شاخص هایی نظیر سفتی بافت, درصد کاهش وزن, ویتامین ث, اسیدیته قابل تیتراسیون, مواد جامد محلول و محتوی کلروفیل مورد ارزیابی قرار گرفتند. آزمایش به صورت طرح پایه کاملا تصادفی در قالب طرح کرت های خرد شده در زمان در 3 تکرار انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد که پوشش کیتوزان, جز در مورد اسیدیته قابل تیتراسیون, اثر معنی داری روی سایر شاخص های اندازه گیری شده داشت. کمترین کاهش وزن و بیشترین سفتی در تیمار 1% کیتوزان به دست آمد که با سایر تیمارها تفاوت معنی داری داشت. بیشترین میزان کلروفیل (0.88 mg/g وزن تر) و ویتامین ث (8.89 mg/100ml) و کمترین میزان مواد جامد محلول (3.91) نیز در تیمار 1% کیتوزان به دست آمد که با تیمار شاهد تفاوت معنی داری نشان داد. به نظر می رسد که پوشش کیتوزان می تواند ضمن افزایش عمر انبارمانی خیار, کیفیت میوه ها را به مدت طولانی تری حفظ کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قاسمی تولائی، مهدی، رامین، علی اکبر، و امینی، فریبا. (1394). تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان بر کیفیت و افزایش عمر پس از برداشت خیار رقم «زمرد». تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 5(15)، 189-197. SID. https://sid.ir/paper/508271/fa

    Vancouver: کپی

    قاسمی تولائی مهدی، رامین علی اکبر، امینی فریبا. تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان بر کیفیت و افزایش عمر پس از برداشت خیار رقم «زمرد». تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1394؛5(15):189-197. Available from: https://sid.ir/paper/508271/fa

    IEEE: کپی

    مهدی قاسمی تولائی، علی اکبر رامین، و فریبا امینی، “تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان بر کیفیت و افزایش عمر پس از برداشت خیار رقم «زمرد»،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 5، no. 15، pp. 189–197، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/508271/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button