مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

428
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

554
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تحلیل انرژی و اگزرژی یک خشک کن خورشیدی با دو انباره گرمایی برای خشک کردن نعناع فلفلی

صفحات

 صفحه شروع 421 | صفحه پایان 439

چکیده

 سه روش خشک کردن خورشیدی, آفتابی و سایه جهت کاهش رطوبت نعناع فلفلی از 87%~ تا 7%~ (بر مبنای تر) مطالعه گردید. در حالیکه افزایش دمای (∆ T) هوای محیط در روش آفتابی در اثر جذب انرژی روزانه خورشید (با شدت 2m/W 957=Iave) به حدود oC4 رسید, این افزایش دما در روش خورشیدی پس از عبور هوا از میان جمع کننده انرژی (با سطح 2m 26/1) به oC18 رسید. با توجه به متوسط شدت تابش در روش خورشیدی (روزانه 2m/W 860~) میزان آنتالپی هوای گرم کن تا 40% افزایش یافت. مقدار مصرف انرژی برای خشک کردن از هر کیلوگرم نعناع فلفلی در خشک کن خورشیدی به kg/W 80~ رسید که با توجه به زمان کوتاه این روش (5 ساعت) فقط 16% از کل انرژی ورودی به محفظه خشک کن صرف افزایش گرمای محسوس و تبخیر آب از محصول گردید. اگزرژی ورودی و خروجی خشک کن خورشیدی برای خشک کردن از نعناع فلفلی به ترتیب 24% کاهش و 38% افزایش یافت و مقدار کل اتلاف حرارتی (برای اتصالات و بدنه دستگاه) در طی دوره خشک کردن خورشیدی کمتر از 4%~ از انرژی کل ورودی به خشک کن رسید. چون انرژی مصرفی برای خشک کردن از نعناع فلفلی با روش خورشیدی حدود 50% انرژی مصرفی در روش های آفتابی و سایه بوده امکان خشک کردن از نعناع فلفلی تازه و رسانیدن آن تا 7% رطوبت تادو برابر ظرفیت دراین روش فراهم گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مختاریان، محسن، و کلباسی اشتری، احمد. (1398). تحلیل انرژی و اگزرژی یک خشک کن خورشیدی با دو انباره گرمایی برای خشک کردن نعناع فلفلی. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، 6(3 )، 421-439. SID. https://sid.ir/paper/258702/fa

    Vancouver: کپی

    مختاریان محسن، کلباسی اشتری احمد. تحلیل انرژی و اگزرژی یک خشک کن خورشیدی با دو انباره گرمایی برای خشک کردن نعناع فلفلی. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)[Internet]. 1398؛6(3 ):421-439. Available from: https://sid.ir/paper/258702/fa

    IEEE: کپی

    محسن مختاریان، و احمد کلباسی اشتری، “تحلیل انرژی و اگزرژی یک خشک کن خورشیدی با دو انباره گرمایی برای خشک کردن نعناع فلفلی،” فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، vol. 6، no. 3 ، pp. 421–439، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/258702/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button