مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

714
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

644
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر فرایند خشک کردن پاششی بر خواص فیزیکوشیمیایی پودر نعناع فلفلی

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 109

چکیده

نعناع فلفلی گیاهی بسیار معطر, خنک کننده, با طعم نافذ نعناع و منتول و دارای ترکیبات فنلی( فلاوونوئیدها, تانن ها, آنتوسیانین ها) متعددی است که مهم ترین آنتی اکسیدان های طبیعی محسوب می شوند. فرایند ریزپوشانی, ماده درونی (فعال) را از شرایط محیطی نامطلوب مانند تأثیرات نور, رطوبت و اکسیژن حفظ کرده, مانعی بین مواد زیست فعال حساس و محیط بیرونی فراهم می آورد. هدف از این پژوهش, تولید پودر عصاره نعناع فلفلی با استفاده از خشک کن پاششی با کاربرد مالتودکسترین با معادل دکستروز DE=18-20 به عنوان ماده حامل, به منظور بررسی اثر شرایط مختلف خشک کردن (دمای هوای ورودی 140, 160 و Cº 180 و غلظت ماده حامل 10, 20 و 30 درصد وزنی-وزنی عصاره) بر خواص فیزیکی شیمیایی و کیفیت پودر حاصل بود. نتایج نشان داد که با افزایش دما و غلظت مالتودکسترین بازده تولید, حلالیت پودر و شاخصه های رنگی L* و Hue پودر افزایش یافت. درحالی که رطوبت, فعالیت آبی, قابلیت جذب رطوبت, نم پذیری و شاخصه های رنگی chroma, a* و b* کاهش یافت. نتیجه گیری کلی حاکی از آن بود که دمای ورودی Cº 160 و غلظت ماده حامل 20% به عنوان شرایط بهینه فرایند خشک کردن پاششی عصاره نعناع فلفلی در خشک کن پاششی بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیک جو، راضیه، پیغمبردوست، سیدهادی، و اولادغفاری، عارف. (1398). تأثیر فرایند خشک کردن پاششی بر خواص فیزیکوشیمیایی پودر نعناع فلفلی. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(95 )، 99-109. SID. https://sid.ir/paper/72021/fa

    Vancouver: کپی

    نیک جو راضیه، پیغمبردوست سیدهادی، اولادغفاری عارف. تأثیر فرایند خشک کردن پاششی بر خواص فیزیکوشیمیایی پودر نعناع فلفلی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(95 ):99-109. Available from: https://sid.ir/paper/72021/fa

    IEEE: کپی

    راضیه نیک جو، سیدهادی پیغمبردوست، و عارف اولادغفاری، “تأثیر فرایند خشک کردن پاششی بر خواص فیزیکوشیمیایی پودر نعناع فلفلی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 95 ، pp. 99–109، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72021/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button