مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

942
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

873
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات ضریب آهنگ ثابت خشک شدن در مدل های شبیه سازی با استفاده از پیش تیمارهای مختلف

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 51

چکیده

 خشک کردن میوه ها یکی از راه کاره های افزایش ماندگاری و استفاده از آن در فصول مختلف سال است. یکی از این میوه ها, سیب می باشد که برای افزایش مدت ماندگاری آن یا باید در دمای یخچال نگهداری گردد و یا خشک شده و به عنوان چیپس سیب مورد استفاده قرار گیرد. در این پژوهش تاثیر پیش تیمارهای مختلف شامل آبگیری اسمزی, آلتراسوند, بلانچینگ و مایکروویو در سطوح مختلف و در سه سطح دمایی (45, 55 و 65oC) در خشک کن جریان هوای گرم, بر زمان خشک کردن, شیب منحنی های نسبت رطوبت و ضریب آهنگ ثابت خشک شدن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از بکارگیری این پیش تیمارها در دماهای مختلف نشان داد که بیشترین زمان خشک شدن به میزان 345 دقیقه و در دمای 45oC و در حالت تیمار شاهد و کمترین زمان خشک شدن به میزان 75 دقیقه در دمای 65oC و در حالت استفاده از پیش تیمار مایکروویو با توان 360W اتفاق افتاد. همچنین بالاترین میزان ضریب آهنگ ثابت خشک شدن در پیش تیمار مایکروویو در دمای 65oC به میزان 0.1021 min-1 و پایین ترین میزان این ضریب در دمای 45oC و در تیمار شاهد به میزان 0.0091 min-1 بود. تغییرات ضریب آهنگ ثابت خشک شدن نشان داد که استفاده از پیش تیمارهای مایکروویو و فراصوت به علت تخریب بافت محصول و خروج سریعتر رطوبت سبب افزایش این ضریب نسبت به تیمار شاهد می گردند. همچنین استفاده از پیش تیمارهای آبگیری اسمزی و بلانچینگ به علت تاثیر کم روی سرعت خروج رطوبت از محصول سبب تغییرات کمی در شیب منحنی های خشک شدن نسبت به حالت شاهد گردید و به دنبال آن ضریب آهنگ ثابت خشک شدن پایین بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    متولی، علی، و هدایتی، فاطمه. (1396). بررسی تغییرات ضریب آهنگ ثابت خشک شدن در مدل های شبیه سازی با استفاده از پیش تیمارهای مختلف. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، 4(15 )، 39-51. SID. https://sid.ir/paper/258722/fa

    Vancouver: کپی

    متولی علی، هدایتی فاطمه. بررسی تغییرات ضریب آهنگ ثابت خشک شدن در مدل های شبیه سازی با استفاده از پیش تیمارهای مختلف. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)[Internet]. 1396؛4(15 ):39-51. Available from: https://sid.ir/paper/258722/fa

    IEEE: کپی

    علی متولی، و فاطمه هدایتی، “بررسی تغییرات ضریب آهنگ ثابت خشک شدن در مدل های شبیه سازی با استفاده از پیش تیمارهای مختلف،” فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، vol. 4، no. 15 ، pp. 39–51، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/258722/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button