نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1396
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    15
  • صفحات: 

    1-10
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    576
  • دانلود: 

    146
چکیده: 

خشک کردن یکی از متداول ترین اشکال فرآوری محصولات کشاورزی بوده و هدف از آن افزایش ماندگاری فرآورده نهایی است. ذرت با نام علمی Zea mayz یکی از غلات گرمسیری و از خانواده گندمیان متعلق به گیاهان تک لپه ای می باشد و دارای ارزش تغذیه ای بالای می باشد. در این مطالعه اثر دمای هوای ورودی در چهار سطح (35، 50، 65 و 80 درجه سانتی گراد)، سرعت چرخش استوانه در سه سطح (2، 6 و 10 دور بر دقیقه) و میزان رطوبت نهایی دانه ها در دو سطح (13 و 17 درصد) بر پارامتر های نهایی همچون زمان خشک شدن (دقیقه)، میزان دانه های شکسته (درصد) و میزان دانه های ترک خورده (درصد) بررسی شد. برای این منظور یک خشک کن استوانه ای دوار ناپیوسته جریان متقاطع مجهز به سامانه کنترل دما و سرعت چرخش استوانه طراحی و ساخته شد. نتایج نشان داد که درصد دانه های شکسته و ترک خورده با افزایش دمای فرایند از 35 به 80 درجه سانتی گراد افزایش یافت و مدت زمان لازم برای خشک شدن نمونه ها کاهش یافت. با افزایش سرعت چرخش استوانه، درصد دانه های شکسته و زمان خشک شدن افزایش پیدا کرد، اما تاثیر زیادی بر روی میزان دانه های ترک خورده نداشت. زمان خشک شدن دانه های ذرت، درصد دانه های شکسته و درصد دانه های ترک خورده برای رطوبت 17 درصد کمتر از رطوبت 13درصد بود. با توجه به نتایج حاصله، دمای65 درجه سانتی گراد، سرعت چرخش استوانه 2 دور بر دقیقه و رطوبت 17 درصد بهترین شرایط برای خشک کردن دانه های ذرت در خشک کن استوانه ای دوار جریان متقاطع تعیین شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 576

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 146 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1396
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    15
  • صفحات: 

    11-24
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1087
  • دانلود: 

    769
چکیده: 

در این مطالعه سامانه هیدروژلی آلژینات کلسیم بارگذاری شده با نیوزوم ها و لیپوزوم ها به منظور ریزپوشانی کافئین به عنوان یک ترکیب زیست فعال آبدوست با وزن مولکولی پایین، با هدف طولانی کردن زمان رهش آن مورد استفاده قرار گرفت. به منظور بارگذاری لیپوزوم ها یا نیوزوم ها در شبکه آلژیناتی و کاهش اندازه هیدروژل از روش الکترواسپری در محلول کلرورکلسیم استفاده شد. چرخه های پیاپی انجماد-رفع انجماد نیز با رویکرد کند کردن آهنگ رهش کافئین بکارگرفته شد. نتایج گویای بالاتر بودن کارایی ریزپوشانی نیوزوم ها نسبت به لیپوزوم ها در به دام اندازی کافئین بودند. همچنین داده های سنجش آهنگ رهش بیانگر تاثیر مثبت چرخه های انجماد-رفع انجماد و کارامدتر بودن سامانه هیدروژل بارگذاری شده با نیوزوم در مقایسه با لیپوزوم بود. لیپوزوم های تولید شده از لسیتین با خلوص بالاتر در مقایسه با لسیتین تجاری کارایی درون پوشانی و الگوی رهش بهتری را از خود نشان دادند. نتایج مدل سازی ریاضی انتشار کافئین از ذرات هیدروژلی با توجه به مدل کورسمیر- پپاس موید پیروی آهنگ رهش از قانون انتشار فیک بود. بررسی ها نشان داد که میکروهیدروژل های بارگذاری شده با نیوزوم و لیپوزوم از قابلیت مناسبی در ریزپوشانی ترکیبات غذایی و دارویی آبدوست با هدف رهش بلند مدت برخودار می باشند. همچنین مشخص شد که استفاده از روش الکترواسپری منجر به تولید ذراتی با توزیع اندازه یکنواخت می گردد و از این رو می تواند به عنوان جایگزینی برای روش های مرسوم تولید میکروذرات هیدروژلی از پلیمرهای طبیعی مورد توجه قرار گیرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1087

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 769 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1396
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    15
  • صفحات: 

    25-37
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    707
  • دانلود: 

    239
چکیده: 

روش شناسی سطح - پاسخ یک مجموعه از تکنیک های آماری و ریاضیات کاربردی برای ساخت مدل های تجربی است. در این پژوهش از روش شناسی سطح - پاسخ بر اساس طرح باکس - بنکن به منظور بررسی، بهینه سازی و مدل سازی متغیرهای مستقل فرایند استخراج توسط حلال به کمک امواج فراصوت شامل شدت امواج فراصوت (٪75 و 50، 25)، دمای استخراج ºC60 و 45، 30) و مدت زمان اعمال امواج فراصوت (min 60 و 40، 20) جهت دستیابی به حداکثر میزان فعالیت ضد رادیکالی از برگ گیاه زولنگ (Eryngium caucasicum Trautv) استفاده شده است. میزان فعالیت ضد رادیکالی به دو روش دی فنیل پیکریل هیدرازیل (DPPH) و هیدروژن پراکسید (H2O2) اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده نشان داد که تاثیرات خطی، درجه دوم و متقابل هر سه متغیر مستقل بر قدرت جذب رادیکال های آزاد DPPH و H2O2 معنی دار بود. برای هر پاسخ با استفاده از تجزیه و تحلیل رگرسیون خطی چندگانه، مدل چندجمله ای درجه دوم به دست آمد. بر اساس بهینه سازی به روش عددی شرایط بهینه به صورت %50 شدت امواج فراصوت، دما 42oC و زمان اعمال امواج فراصوت معادل min51 به دست آمد. در این شرایط مقدار فعالیت ضد رادیکالی عصاره 50.20% مهار رادیکال های آزاد DPPH و 26.55% مهار رادیکال-های آزاد H2O2 پیش بینی گردید. مدل های ارائه شده برای پیش بینی مقادیر متغیرهای وابسته نتایج بسیار نزدیکی با داده های تجربی داشت. درنهایت نتایج به دست آمده با نتایج حاصل از استخراج به روش سنتی (سوکسله) مقایسه گردید. نتایج حاکی از آن است که با استفاده از امواج فراصوت امکان دستیابی به ترکیبات ضد رادیکال بیشتر در مدت زمان کوتاه تری وجود دارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 707

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 239 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1396
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    15
  • صفحات: 

    39-51
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    942
  • دانلود: 

    873
چکیده: 

خشک کردن میوه ها یکی از راه کاره های افزایش ماندگاری و استفاده از آن در فصول مختلف سال است. یکی از این میوه ها، سیب می باشد که برای افزایش مدت ماندگاری آن یا باید در دمای یخچال نگهداری گردد و یا خشک شده و به عنوان چیپس سیب مورد استفاده قرار گیرد. در این پژوهش تاثیر پیش تیمارهای مختلف شامل آبگیری اسمزی، آلتراسوند، بلانچینگ و مایکروویو در سطوح مختلف و در سه سطح دمایی (45، 55 و 65oC) در خشک کن جریان هوای گرم، بر زمان خشک کردن، شیب منحنی های نسبت رطوبت و ضریب آهنگ ثابت خشک شدن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از بکارگیری این پیش تیمارها در دماهای مختلف نشان داد که بیشترین زمان خشک شدن به میزان 345 دقیقه و در دمای 45oC و در حالت تیمار شاهد و کمترین زمان خشک شدن به میزان 75 دقیقه در دمای 65oC و در حالت استفاده از پیش تیمار مایکروویو با توان 360W اتفاق افتاد. همچنین بالاترین میزان ضریب آهنگ ثابت خشک شدن در پیش تیمار مایکروویو در دمای 65oC به میزان 0.1021 min-1 و پایین ترین میزان این ضریب در دمای 45oC و در تیمار شاهد به میزان 0.0091 min-1 بود. تغییرات ضریب آهنگ ثابت خشک شدن نشان داد که استفاده از پیش تیمارهای مایکروویو و فراصوت به علت تخریب بافت محصول و خروج سریعتر رطوبت سبب افزایش این ضریب نسبت به تیمار شاهد می گردند. همچنین استفاده از پیش تیمارهای آبگیری اسمزی و بلانچینگ به علت تاثیر کم روی سرعت خروج رطوبت از محصول سبب تغییرات کمی در شیب منحنی های خشک شدن نسبت به حالت شاهد گردید و به دنبال آن ضریب آهنگ ثابت خشک شدن پایین بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 942

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 873 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1396
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    15
  • صفحات: 

    53-63
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    676
  • دانلود: 

    514
چکیده: 

شیر و فرآورده های لبنی به عنوان یک منبع پروتئین دامی و با ارزش غذایی بالا، جایگاه ویژه ای را در تغذیه انسان دارا هستند. هدف از این مطالعه، توسعه یک روش جدید برای ارزیابی سریع تازگی شیر با اندازه گیری توان دی الکتریک با استفاده از یک حسگر دی الکتریک می باشد. در این مطالعه با استفاده از روش طیف نگاری توان دی الکتریک، سه نمونه شیر با نام های تجاری پاک، کاله و دامداران و یک نمونه شیر فله دامداری در طی هفت روز ماندگاری با استفاده از حسگر صفحه موازی و دستگاه تحلیل گر طیف مورد اندازه گیری قرار گرفت و توان خازن در محدوده فرکانس 0 تا 150 مگاهرتز با سه تکرار در روز ثبت شد. نتایج نشان داد که محدوده فرکانسی 100-75 مگاهرتز طیف های توان، با گذشت ماندگاری شیر تغییر قابل ملاحظه ای کرده طوری که فرکانس دره موجود در این ناحیه افزایش یافته که این تغییرات تا حد زیادی با تغییرات pH شیر بواسطه ماندگاری قابل توجیه می باشد. نتایج آنالیز رگرسیون تک متغیره خطی نشان داد که فرکانس دره به عنوان یک مشخصه طیف، روز ماندگاری شیر را با ضریب تببین 0.84 و خطای 0.8 پیش بینی نمود. ارتباط pH شیر با فرکانس دره نشان داد که در چهار روز اول ماندگاری علی رغم تغییر ناچیز pH، فرکانس دره تغییر نسبتا زیادی داشته که می تواند بیانگر تغییرات فیزیکی- شیمیایی دیگری در شیر باشد. تحلیل های همبستگی نشان داد که توان دی-الکتریک در دو فرکانس 2.7 و 89.4 مگاهرتز به ترتیب روز ماندگاری و pH را با ضرایب تبیین 0.95 و 0.94 و خطای 0.4 و 0.22 پیش بینی نمود. توسعه مدل های خطی چند متغیره این خطا را به 0.26 و 0.11 به ترتیب برای روز ماندگاری و pH کاهش داد. بر اساس یافته های این تحقیق، طیف نگاری توان دی الکتریک می تواند به عنوان یک روش غیر مخرب، ساده و دقیق برای تعیین تازگی شیر پیاده سازی شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 676

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 514 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1396
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    15
  • صفحات: 

    65-76
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1094
  • دانلود: 

    626
چکیده: 

گوشت شتر مرغ دارای مزیت های بسیاری نسبت به گوشت دام های دیگر می باشد، به طوری که به عنوان گوشت قرن بیست و یکم معرفی شده است. فرآیند آبگیری اسمزی یک فرآیند انتقال جرم چند مولفه ای است، به گونه ای که همزمان با خروج آب از ماده غذایی، عوامل اسمزی به درون بافت نفوذ می کنند که مقدار آن در مقایسه با آب خروجی اندک می باشد. از آنجایی که مواد غذایی در طی مدت نگهداری به علت فعالیت آبی بالا دچار تغییرات شیمیایی و میکروبیولوژی شده، که این تغییرات تاثیرات منفی بر ماده غذایی گذاشته و باعث فساد ماده غذایی می شود، بنابراین استفاده از آبگیری اسمزی که سبب کاهش آب بافتی و سهولت انتقال جرم در طی خشک کردن می شود، مفید خواهد بود. فرآیند آبگیری اسمزی گوشت شترمرغ در محلول اسمزی شامل کلرور سدیم با غلظت های (10، 20 و 30) درصد (وزنی- وزنی)، نسبت نمونه به محلول اسمزی (1:4، 1:6و 1:8) و مدت زمان غوطه وری در محلول اسمزی (30، 45 و 60) دقیقه بر میزان خروج آب، جذب مواد جامد و چروکیدگی با استفاده از روش سطح پاسخ محاسبه گردید، نمونه های آبگیری شده در شرایط بهینه، سپس با هوای داغ (65 و 75oC) خشک شدند. محتوی رطوبتی طی سینتیک خشک کردن و مقایسه ده مدل ریاضی و انتخاب بهترین مدل جهت توصیف سینتیک انتقال جرم بدست آمد. در شرایط بهینه غلظت کلرورسدیم 30 درصد، نسبت نمونه به محلول اسمزی 1:6و مدت زمان غوطه وری 60 دقیقه، میزان خروج آب، جذب مواد جامد و چروکیدگی به ترتیب 50.5، 5.45 و 6.99 درصد بودند. مناسب ترین مدل جهت توصیف سینتیک انتقال جرم طی خشک کردن گوشت شترمرغ، مدل Two-term تعیین گردید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1094

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 626 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1396
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    15
  • صفحات: 

    77-88
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    650
  • دانلود: 

    554
چکیده: 

در این پژوهش توانایی یک سامانه ماشین بینایی برای نظارت بر سطح اکسیداسیون روغن زیتون ارزیابی شد. به این منظور نمونه های روغن زیتون طی دوره نگهداری تسریع شده به مدت 24 روز در آون مورد بررسی قرار گرفته و سپس عملیات پردازش تصویر جهت استخراج پارامترهای مربوط به فضاهای رنگی RGB، HSV و L*a*b *انجام شد. عملکرد تکنیک های شبکه عصبی مصنوعی و درخت تصمیم در تعیین میزان اکسیداسیون روغن زیتون مقایسه شد. در هر یک از مدل ها پارامترهای رنگی به عنوان ورودی و مراحل مختلف در دوره اکسیداسیون روغن زیتون به عنوان خروجی تعیین شد. بر اساس نتایج حاصل شده بیشترین دقت طبقه بندی (94.44%) و کمترین جذر میانگین مربع خطا (0.0696) مربوط به تکنیک درخت تصمیم بوده است. بنابراین سامانه پیشنهادی ماشین بینایی در ترکیب با تکنیک های هوش مصنوعی به عنوان ابزاری غیر مخرب و کارآمد برای پایش و کنترل کیفیت در طول نگهداری روغن ارائه می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 650

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 554 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1396
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    15
  • صفحات: 

    89-105
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    757
  • دانلود: 

    619
چکیده: 

در این تحقیق با استفاده از روش قالب ریزی، فیلم های نانوبیو کامپوزیتی نشاسته سیب زمینی نرم شده با گلیسرول حاوی چهار سطح نانورس مونت موریلونیت (0، 1، 3 و 5% وزنی- وزنی نشاسته) تولید شدند. نتایج آزمون گرماسنجی پویشی تفاضلی (DSC)، افزایش دماهای ذوب و انتقال شیشه ای و بهبود خواص حرارتی نانوبیو کامپوزیت در اثر افزودن نانورس را نشان داد. حضور 5 درصد نانورس در فیلم نشاسته سبب افزایش دمای انتقال شیشه ای و ذوب از 185.6 و 282.9oC فیلم PS به ترتیب به 203.5 و 304.6oC شده است. آزمون طیف سنجی UV-Vis، برای مطالعه اثر حفاظتی فیلم های نانوبیوکامپوزیتی PS-MMT در مقابل پرتو های نور فرابنفش و مرئی مورد استفاده قرار گرفت. افزودن 5 درصد نانورس اثر معنی داری بر پارامترهای رنگی (L*، b* و a*)، اختلاف رنگ کلی (DE) و اندیس سفیدی نداشت اما اندیس زردی را به طور معنی داری کاهش داد. با افزایش غلظت MMT در ساختار فیلم به 5 درصد، تغییر معناداری در میزان عبور پرتوهای نور مرئی و کدورت مشاهده نگردید اما میزان عبور پرتوهای فرابنفش نواحی UV-C، UV-B و UV-A به ترتیب بیش از 82، 38 و 11 درصد کاهش یافتند. بررسی ساختار شیمیایی، خواص توپوگرافی، زبری و فازی فیلم های نانوبیو کامپوزیتی توسط آزمون های طیف سنجی فروسرخ (FT-IR) و میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM) به ترتیب وجود پیوندهای هیدروژنی بین اجزاء تشکیل دهنده فیلم و پخش یکنواخت نانوصفحات رس در ماتریس نشاسته را نشان داد. از تصاویر توپوگرافی AFM برای مطالعه مورفولوژی و زبری سطحی استفاده شد. فیلم PS دارای سطحی صاف و حداقل پارمترهای زبری بود. حضور 5 درصد نانورس سبب افزایش متوسط زبری (Ra) و انحراف معیار پروفیل ارزیابی شده (Rq) فیلم نشاسته خالص نرم شده از 32.4 و 39.9 نانومتر به ترتیب به 119 و 147 نانومتر گردید. تصاویر فازی AFM توزیع یکنواخت نانورس در ماتریس نشاسته را تایید نمود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 757

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 619 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1396
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    15
  • صفحات: 

    107-118
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    865
  • دانلود: 

    595
چکیده: 

کیک به دلیل تنوع طعم و راحتی مصرف از مهم ترین محصولات صنایع پخت پس از نان است. با توجه به شیوع بیماری سلیاک، که در اثر عدم هضم پروتئین های گلوتن در افراد مستعد ایجاد می شود، تولید کیکهای فاقد گلوتن در اکثر مناطق جهان رو به گسترش است. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر استفاده از کنسانتره پروتئین بادام شیرین (SAPC) در چهار سطح (0، 5، 10 و 15) و صمغ زانتان در سه سطح 0، 0.2 و 0.4 (درصدها بر پایه آرد برنج) بر روی ویژگی های فیزیکی خمیر و شیمیایی و بافتی کیک بدون گلوتن می باشد. نتایج نشان داد که افزایش سطح SAPC سبب افزایش میزان پروتئین رطوبت و خاکستر کیک شد. وزن مخصوص و قوام خمیر نیز با افزودن صمغ زانتان و SAPC افزایش پیدا کردند. بر اساس نتایج به دست آمده بیش ترین سفتی مربوط به نمونه حاوی 0.4 درصد زانتان و 15 درصد SAPC بود و نمونه حاوی 0.4 درصد زانتان بدون SAPC کم ترین سفتی را نشان داد. همچنین زانتان موجب کاهش صمغیت و افزایش قابلیت ارتجاعی و پیوستگی شد. در صورتی که SAPC سبب افزایش صمغیت و کاهش قابلیت ارتجاعی و پیوستگی گردید. در نهایت سطح 0.2 درصد برای زانتان و 5 درصد برای SAPC به دلیل ایجاد خصوصیات کیفی مناسب مورد قبول واقع شدند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 865

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 595 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1396
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    15
  • صفحات: 

    119-132
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    959
  • دانلود: 

    727
چکیده: 

بسته بندی ضد میکروبی یک نوع بسته بندی فعال است که مهاجرت پیوسته ترکیبات ضد میکروبی به سطح ماده غذایی را فراهم می سازد. در این پژوهش فیلم زیست فعال کیتوزان حاوی اسانس اکالیپتوس گلوبولوس (در غلظت های 0.5، 1 و 1.5 درصد حجمی/ حجمی) با روش قالب گیری تولید و سپس خواص فیزیکی، مکانیکی، میکروبی و ریزساختاری فیلم های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمون قطر هاله نشان داد بخار اسانس در ترکیب با فیلم کیتوزان در سطح 1 و 1.5 درصد اسانس قادر به کاهش دانسیته میکروبی بود. افزودن اسانس اکالیپتوس به فیلم کیتوزان در مقایسه با نمونه شاهد محتوی رطوبت، درصد انحلال در آب، نرخ عبور بخار آب و مقاومت به کشش را به ترتیب 41.28، 39.08، 25.36 و 27.3 درصد کاهش داد، در حالی که منجر به افزایش درصد طول فیلم در لحظه پاره شدن (65.61 درصد) و ضخامت فیلم گردید. به نظر می رسد که خواص فیزیکی و مکانیکی فیلم های کیتوزان حاوی اسانس اکالیپتوس ناشی از پیوندهای شکل گرفته بین ترکیبات موجود در اسانس و گروه های عاملی کیتوزان بود که در نتیجه خواص فیزیکی فیلم بهبود یافت در حالی که خواص مکانیکی فیلم کاهش پیدا کرد. تصاویر میکروسکوپ الکترونی موید نتایج به دست آمده در این پژوهش بودند. نتایج این تحقیق نشان می دهد این مواد طبیعی آلی پتانسیل بالقوه زیادی دارند و می توانند به عنوان بسته بندی فعال به دلیل خاصیت ضد میکروبی و فیزیکی مناسب مورد استفاده قرار گیرند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 959

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 727 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1396
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    15
  • صفحات: 

    133-150
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    743
  • دانلود: 

    529
چکیده: 

کدوحلوایی یک محصول جالیزی مهم با ارزش غذایی بسیار بالا می باشد. در این پژوهش تاثیر خشک کردن ترکیبی آبگیری اسمز - مایکروویو ورقه های کدوحلوایی با ضخامت های 5 و 7 میلی متر، غلظت های محلول اسمزی 45، 55 و 65 درصد ساکاروز و در زمان های 15، 30، 45، 60، 90، 120، 150، 180 دقیقه و توان های مختلف 100، 300 و 500 وات به عنوان خشک کردن تکمیلی موردبررسی قرار گرفت. ویژگی های فیزیکی شامل بافت، چروکیدگی، رنگ و ویژگی های شیمیایی شامل پروتئین، خاکستر، رطوبت، بتاکاروتن، چربی، آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم، فسفر، فیبر و ویتامین A موردبررسی قرار گرفت. تیمارهای اسمزی، مقاومت و سفتی بافت را کاهش داده اند. کمترین مقدار چروکیدگی مربوط به کدوحلوایی خشک شده در توان 100 وات بود (71.09 درصد) و اختلاف معنی داری بین نمونه ها مشاهده شد. مقدار بتاکاروتن کدوحلوایی با ضخامت 0.5 و 0.7 سانتیمتر آبگیری شده در غلظت 55 درصد بین 3.5-2.6% بود. از نظر نتایج آماری بررسی فیبر بین نمونه های خشک شده در توان 100 و 300 وات اختلاف معنی داری مشاهده نشد ولی با نمونه خشک شده در توان 500 وات اختلاف معنی دار داشتند. مقدار سدیم کدوحلوایی با ضخامت 0.5 و 0.7 سانتیمتر خشک شده در توان 100 وات در مایکروویو بین 0.02-0.01% می باشد. مقدار کلسیم کدوحلوایی با ضخامت 0.5 سانتیمتر که تحت توان های 100، 300 و 500 وات خشک شدند بین 1.08-1.05% بود. ورقه های کدوحلوایی خشک شده توسط مایکروویو با توان 100 وات نسبت به تیمارهای 300 و 500 وات تیرگی کمتری داشتند. در مجموع زمان 150 دقیقه برای فرآیند اسمز و توان 500 وات برای خشک کن مایکروویو انتخاب شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 743

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 529 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1396
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    15
  • صفحات: 

    151-161
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    817
  • دانلود: 

    659
چکیده: 

در این تحقیق، اثر ترکیب دو سطح کتیرا (15 و 30 %) بر فیلم کیتوزان 2% مورد مطالعه قرار گرفت و خصوصیات فیلم تولیدی بررسی شد. نتایج آزمون ها، بهترین خصوصیات را در غلظت 30% کتیرا در ترکیب با پلیمر کیتوزان به اثبات رسانید. درصد رطوبت و حلالیت فیلم با افزودن کتیرا به کیتوزان افزایش معنی داری نداشت (p>0.05). میزان نفوذپذیری به بخار آب در فیلم شاهد (کیتوزان) و فیلم کامپوزیت اختلاف معنی داری با یکدیگر داشتند (p<0.05)، کم ترین میزان در کامپوزیت 15% مشاهده شد که 1.53 (10 -10 g/ms Pa) بود. مقاومت کششی فیلم کیتوزان با افزودن کتیرا تغییر معنی داری نداشت (p>0.05) ولی کم ترین مقاومت کششی در کامپوزیت 15% مشاهده شد. درصد افزایش طول با افزودن کتیرا کاهش یافت. افزودن کتیرا به فیلم کیتوزان تغییر معنی داری (p>0.05) در شفافیت آن ایجاد نکرد، اما از درجه شفافیت کاسته شد. به طوری که کم ترین شفافیت در کامپوزیت 30% مشاهده گردید. نتایج تحقیق حاضر نشان میدهد که افزودن کتیرا به کیتوزان باعث بهبود ویژگی های فیزیکی و مکانیکی این پلیمر در حالت فیلم و افزایش کارایی جهت بسته بندی ماهی گردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 817

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 659 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button