مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

305
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

113
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عملکرد قابلیت ضد باکتریایی ترکیب های جدید بنتونیتی اصلاح شده علیه باکتری های بیماری زای آبزیان: Aeromonas hydrophila و Streptococcus iniae

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 109

چکیده

 بیماری های باکتریایی یکی از مهم ترین معضل های پیش روی توسعه آبزی پروری ایران محسوب می شود. باکتری های گرم مثبت و منفی گوناگونی مانند Aeromonas hydrophilaو Streptococcus iniae سبب ایجاد عارضه های گسترده ای در ماهیان شده اند. استفاده از آنتی بیوتیک ها سبب مشکل هایی در مصرف کنندگان م ی شود. از این رو, استفاده از ترکیب های ضد میکروبی نوین با کم ترین عارضه مرسوم شده است. در این پژوهش ساختار رس بنتونیت با استفاده از سورفکتانت کاتیونی و روش اسیدی گرمایی اصلاح شد. مطالعه ها مشخص نمود که تغییرهایی طی اصلاح با دو روش در ساختار بنتونیت به دست آمده است. در این مطالعه اثر ضد باکتریایی دو نوع بنتونیت اصلاح شده علیه باکتری گرم مثبت Streptococcus iniae و باکتری گرم منفی Aeromonas hydrophila در شرایط آزمایشگاهی با دو روش منطقه مهار رشد باکتری (روش دیسکی) و آزمون لوله آزمایش( مایکرودایلوشن) مورد بررسی قرار گرفت. برای تعیین قدرت ضدمیکروبی به صورت کم ترین غلظت بازدارندگی و کم ترین غلظت کشندگی (MIC و MBC) از روش مایکرودایلوشن و شمارش کلونی در محیط کشت مولر هینتون اگار استفاده شد. نتیجه ها نشان داد که ترکیب اصلاح شده با سورفکتانت کاتیونی دارای MBC به میزان 85/42 و 57/28 میلی گرم در لیتر برای باکتری Aeromonas hydrophila در ده و سی دقیقه و 42/71 میلی گرم در لیتر در ده و سی دقیقه برای Streptococcus iniae به ترتیب بودند. برای ماده اصلاح شده با روش اسیدی-گرمایی MBC به میزان 57/28 و 42/71 میلی گرم در لیتر برای باکتری Aeromonas hydrophila در ده و سی دقیقه به ترتیب 57/28 و 28/14 میلی گرم در لیتر در ده و سی دقیقه برای Streptococcus iniae بودند. نتیجه های این پژوهش نشان داد که ترکیب های اصلاح شده بنتونیتی دارای اثرهای ضد میکروبی قوی بوده و قابلیت حذف عامل های بیماری زا را در شرایط آزمایشگاهی داشته و می توانند به عنوان ترکیب های نوین به منظور کنترل عامل های بیماری زا در سامانه های پرورشی مورد استفاده قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شکوه سلجوقی، ظهیر، و فرهادیان، امیدوار. (1398). بررسی عملکرد قابلیت ضد باکتریایی ترکیب های جدید بنتونیتی اصلاح شده علیه باکتری های بیماری زای آبزیان: Aeromonas hydrophila و Streptococcus iniae. شیمی و مهندسی شیمی ایران (فارسی)، 38(1 (پیاپی 91) )، 97-109. SID. https://sid.ir/paper/26075/fa

    Vancouver: کپی

    شکوه سلجوقی ظهیر، فرهادیان امیدوار. بررسی عملکرد قابلیت ضد باکتریایی ترکیب های جدید بنتونیتی اصلاح شده علیه باکتری های بیماری زای آبزیان: Aeromonas hydrophila و Streptococcus iniae. شیمی و مهندسی شیمی ایران (فارسی)[Internet]. 1398؛38(1 (پیاپی 91) ):97-109. Available from: https://sid.ir/paper/26075/fa

    IEEE: کپی

    ظهیر شکوه سلجوقی، و امیدوار فرهادیان، “بررسی عملکرد قابلیت ضد باکتریایی ترکیب های جدید بنتونیتی اصلاح شده علیه باکتری های بیماری زای آبزیان: Aeromonas hydrophila و Streptococcus iniae،” شیمی و مهندسی شیمی ایران (فارسی)، vol. 38، no. 1 (پیاپی 91) ، pp. 97–109، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/26075/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button