مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

936
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

537
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر محافظتی ویتامین C بر شکستگی DNA در سلول های آبشش و کبد ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجهه با غلظت های مختلف نانوذره اکسید روی (ZnO)

صفحات

 صفحه شروع 111 | صفحه پایان 132

چکیده

 این مطالعه به بررسی اثر آلاینده نوظهور نانوذره اکسید روی (ZnO) بر روی بافت کبد و آبشش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و به دنبال آن بررسی اثر ایمنی ویتامین C بر شکستگی DNA پس از اعمال نانوذره پرداخته است. برای این منظور از ترکیب سطوح مختلف نانوذره روی (0, 40 و 80 میلی گرم در لیتر) و ویتامین 0 (C, 400 و 800 میلی گرم در کیلوگرم) استفاده شد (9 تیمار هر یک با سه تکرار) و ماهیان با میانگین وزنی 10±170 گرم به مدت 10 روز تحت تیمار با جیره های آزمایشی قرار گرفتند. نمونه گیری در روزهای پنجم و دهم آزمایش از بافت کبد و آبشش صورت گرفت. نمونه های مورد نظر پس از جداسازی در میکروتیوپ های حاوی الکل %96 نگهداری شدند. استخراج DNA به روش شکستگی DNA با الکتروفورز انجام گرفت, سپس با ژل الکتروفورز اجرا شد و در پایان با دستگاه ژل داک عکس برداری شد. درصد شکستگی DNA با استفاده از میانگین وزنی تعیین شد. بر طبق نتایج, اثر غلظت ZnO و ویتامین C و اثر متقابل زمان- غلظت بر روی سطح آسیب DNA در بافت کبد و آبشش بین تیمارهای مختلف کاملا معنی دار بود. بیشترین آسیب در بافت کبد و آبشش در غلظت 80 میلی گرم بر لیتر نانوذره اکسید روی در روز پنجم مشاهده شد. همچنین در هر دو بافت در روز دهم میزان شکستگی DNA کاهش یافت. به علاوه, حضور ویتامین C موجب کاهش شکستگی DNA شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    چهارده بالادهی، الهه، هدایتی، سیدعلی اکبر، کلنگی میاندره، حامد، و باقری، طاهره. (1395). بررسی اثر محافظتی ویتامین C بر شکستگی DNA در سلول های آبشش و کبد ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجهه با غلظت های مختلف نانوذره اکسید روی (ZnO). فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان، 4(4)، 111-132. SID. https://sid.ir/paper/261285/fa

    Vancouver: کپی

    چهارده بالادهی الهه، هدایتی سیدعلی اکبر، کلنگی میاندره حامد، باقری طاهره. بررسی اثر محافظتی ویتامین C بر شکستگی DNA در سلول های آبشش و کبد ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجهه با غلظت های مختلف نانوذره اکسید روی (ZnO). فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان[Internet]. 1395؛4(4):111-132. Available from: https://sid.ir/paper/261285/fa

    IEEE: کپی

    الهه چهارده بالادهی، سیدعلی اکبر هدایتی، حامد کلنگی میاندره، و طاهره باقری، “بررسی اثر محافظتی ویتامین C بر شکستگی DNA در سلول های آبشش و کبد ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مواجهه با غلظت های مختلف نانوذره اکسید روی (ZnO)،” فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان، vol. 4، no. 4، pp. 111–132، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/261285/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button