مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,508
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

749
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات آنتی اکسیدانی و تحریک کنندگی ایمنی عصاره جلبک سارگاسوم Sargassum angustifolium بر بچه ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 32

چکیده

 در این مطالعه, اثرات سطوح مختلف عصاره جلبک Sargassum angustifolium بر توان دفاعی آنتی اکسیدانی و سیستم ایمنی بچه ماهیان کپور معمولی (12.25±43.85 گرم) طی مدت سه هفته پرورش مورد بررسی قرار گرفت. به این ترتیب که ابتدا عصاره 10 درصد جلبک سارگاسوم در آب دو بار تقطیر شده, تهیه شد. سپس از عصاره مذکور در سه سطح مختلف شامل %1, %5 و %10 عصاره جلبک سارگاسوم در هر 100 سی سی آب پرورشی, برای حجم 10 لیتری آکواریوم تهیه شد (در سه تکرار) و در هر آکواریوم 5 قطعه ماهی قرار داده شد. یک تیمار شاهد (فاقد عصاره) نیز در نظر گرفته شد. نمونه برداری از ماهیان برای بررسی فاکتورهای آنتی اکسیدانی و شاخص های ایمنی در روزهای 7, 14 و 21 انجام شد. نتایج نشان داد که فعالیت کاتالاز و گلوتاتیون در تیمار شاهد با بقیه تیمارها و همچنین بین روزهای مختلف نمونه برداری اختلاف معنی داری نداشت (P>0.05). سطح فعالیت سوپراکسید دیسموتاز در تیمارهای %5 و %10 عصاره جلبک در مقایسه با تیمار شاهد افزایش معنی داری را نشان داد (P<0.05). طبق نتایج, تیمار %10 عصاره جلبک در مقایسه با سایر تیمارها بیش ترین اثرات آنتی اکسیدانی و تحریک کنندگی ایمنی را بر ماهی کپور معمولی داشت, به طوری که بیش ترین میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی کل (8.56±0.65mmol/g) در تیمار %10 عصاره در آخرین روز نمونه برداری مشاهده شد. از بین شاخص های ایمنی تعداد کل گلبول های سفید در تیمار %10 عصاره جلبک و فعالیت لیزوزیم در تمام تیمارهای عصاره جلبک با تیمار شاهد افزایش معنی داری را نشان دادند (P<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیتا، سراج، و قربانی رنجبری، نازنین. (1394). اثرات آنتی اکسیدانی و تحریک کنندگی ایمنی عصاره جلبک سارگاسوم Sargassum angustifolium بر بچه ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio. فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان، 3(4)، 15-32. SID. https://sid.ir/paper/261300/fa

    Vancouver: کپی

    بیتا سراج، قربانی رنجبری نازنین. اثرات آنتی اکسیدانی و تحریک کنندگی ایمنی عصاره جلبک سارگاسوم Sargassum angustifolium بر بچه ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio. فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان[Internet]. 1394؛3(4):15-32. Available from: https://sid.ir/paper/261300/fa

    IEEE: کپی

    سراج بیتا، و نازنین قربانی رنجبری، “اثرات آنتی اکسیدانی و تحریک کنندگی ایمنی عصاره جلبک سارگاسوم Sargassum angustifolium بر بچه ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio،” فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان، vol. 3، no. 4، pp. 15–32، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/261300/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا