مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,481
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

731
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تاثیر برنامه غذایی رایانه ای بر برخی از ویژگی های پیکرسنجی و عملکردی ورزشکاران بدن ساز

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 75

چکیده

 زمینه و هدف: رشته بدن سازی بیش از دیگر ورزش ها, نیازمند تغذیه صحیح و علمی می باشد. هدف از این تحقیق, طراحی و ارزیابی رژیم غذایی رایانه ای و بررسی تاثیر آن بر برخی از ویژگی های پیکرسنجی و عملکردی ورزشکاران رشته بدن سازی بود. روش تحقیق: در این تحقیق نیمه تجربی, تعداد 7 دانشجوی بدن ساز به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. رژیم غذایی معمولی آزمودنی ها به مدت یک هفته با نرم افزار تغذیه و رژیم درمانی, از نظر انرژی و ترکیبات مغذی تجزیه و تحلیل شد. سپس رژیم غذایی بر اساس نیاز آزمودنی ها و نیازمندی های فعالیت ورزشی (65- 55 % کربوهیدرات, 25-20% چربی و 20-18% پروتئین) به کمک نرم افزار برای یک هفته طراحی شد و توسط آزمودنی ها اجرا گردید. در دو مرحله پیش و پس آزمون, شاخص های وزن, درصد چربی, محیط اندام ها (دور سینه, کمر, باسن, بازو, ران و مچ دست), میزان اوره و کراتینین ادرار, , نیروی ایزومتریک پنجه دست, نیروی لیفت کمر و پاها و آزمون های پرش طول ایستاده, پرش عمودی, پرس سینه, یک تکرار بیشینه پا, دراز نشست و بارفیکس و با روش های استاندارد بعمل آمد و رژیم غذایی روزانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. آزمودنی ها در طول هر دو مرحله, 3 جلسه در هفته تمرین با وزنه داشتند. برای بررسی تاثیر برنامه غذایی از آزمون t همبسته و همچنین برای بررسی رابطه بین متغیرها, از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد و سطح معنی داری 0.05< p منظور گردید. یافته ها: افزایش معنی داری در مقادیر دور بازو, دور ران, نیروی پنجه دست و عضلات کمر و پاها, و نتایج آزمون های پرش طول ایستاده, پرش عمودی, پرس سینه, یک تکرار بیشینه پا, درازونشست, بارفیکس و نیز کاهش معنی داری در درصد چربی و دور سینه وجود داشت (0.05 < p). نتیجه گیری: اتخاذ یک هفته رژیم غذایی متعادل از نظر انرژی و درشت مغذی ها, متناسب با نیازهای فردی و ورزشی و همراه با تمرینات مناسب, حتی بدون استفاده از مکمل ها, می تواند موجب بهبود ترکیب بدنی, مشخصه های پیکری و عملکرد ورزشکاران رشته بدن سازی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    معمارباشی، عباس، جودت، حیدر، و سیاه کوهیان، معرفت. (1395). ارزیابی تاثیر برنامه غذایی رایانه ای بر برخی از ویژگی های پیکرسنجی و عملکردی ورزشکاران بدن ساز. مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش، 4(7)، 67-75. SID. https://sid.ir/paper/262421/fa

    Vancouver: کپی

    معمارباشی عباس، جودت حیدر، سیاه کوهیان معرفت. ارزیابی تاثیر برنامه غذایی رایانه ای بر برخی از ویژگی های پیکرسنجی و عملکردی ورزشکاران بدن ساز. مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش[Internet]. 1395؛4(7):67-75. Available from: https://sid.ir/paper/262421/fa

    IEEE: کپی

    عباس معمارباشی، حیدر جودت، و معرفت سیاه کوهیان، “ارزیابی تاثیر برنامه غذایی رایانه ای بر برخی از ویژگی های پیکرسنجی و عملکردی ورزشکاران بدن ساز،” مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش، vol. 4، no. 7، pp. 67–75، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/262421/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا