مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,844
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

2,016
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط میان شاخص تغذیه سالم با افسردگی و اضطراب در بزرگسالان ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 46 | صفحه پایان 58

چکیده

 مقدمه: مطالعات پیشین به نقش محافظتی شاخص تغذیه سالم در اختلالات روانی در جوامع غربی اشاره کرده اند ولی مطالعات در این زمینه در خاورمیانه اندک می باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین پیروی از رهنمودهای تغذیه سالم از جمله شاخص جایگزین تغذیه سالم و شیوع اضطراب و افسردگی در بزرگسالان ایرانی بود.مواد و روش ها: در مطالعه مقطعی حاضر که روی 3363 بزرگسال ایرانی صورت گرفت, اطلاعات مربوط به دریافت های غذایی افراد با استفاده از پرسشنامه معتبر بسامد غذایی 106 موردی (Food Frequency Questionnaire: FFQ) جمع آوری گردید. پیروی از تغذیه سالم با استفاده از شاخص جایگزین تغذیه سالم (AHEI) ارزیابی شد. معیار HADS نیز برای ارزیابی اضطراب و افسردگی مورد استفاده قرار گرفت. اطلاعات مربوط به سایر متغیرها با استفاده از پرسشنامه های معتبر جمع آوری گردید.یافته ها: فراوانی اضطراب و افسردگی در بین افراد به ترتیب 15.2 و 30 درصد گزارش شد. پس از تعدیل متغیرهای مخدوشگر, افراد با پیروی بیشتر از شاخص جایگزین تغذیه سالم 48 درصد شانس کمتری برای ابتلا به افسردگی (0.70-0.39 :CI 95 درصد, 0.52: OR) داشتند. همچنین افراد در بالاترین گروه شاخص جایگزین تغذیه سالم, نسبت به افراد در کمترین تبعیت از این الگوی غذایی, 29 درصد شانس کمتری برای ابتلا به اضطراب (0.94-0.5495CI: درصد ,OR=0.71) داشتند. ولی پس از تعدیل متغیرهایی همچون نمایه توده بدن و دریافت های غذایی این ارتباط از لحاظ آماری معنی دار نبود (OR:0.75, 95%CI: 0.52-1.09)نتیجه گیری: پیروی از شاخص جایگزین تغذیه سالم ارتباط معکوسی با خطر ابتلا به افسردگی در جمعیت ایرانی داشت. مطالعات بیشتر, به خصوص از نوع آینده نگر, برای تایید این یافته ها در جوامع خاورمیانه مورد نیاز است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاجی شفیعی، مریم، صانعی، پروانه، اسماعیل زاده، احمد، حسن زاده کشتلی، عمار، روح افزا، حمیدرضا، افشار، حمید، فیضی، آوات، و ادیبی، پیمان. (1395). ارتباط میان شاخص تغذیه سالم با افسردگی و اضطراب در بزرگسالان ایرانی. دانشکده علوم پزشکی نیشابور، 4(4 )، 46-58. SID. https://sid.ir/paper/264417/fa

    Vancouver: کپی

    حاجی شفیعی مریم، صانعی پروانه، اسماعیل زاده احمد، حسن زاده کشتلی عمار، روح افزا حمیدرضا، افشار حمید، فیضی آوات، ادیبی پیمان. ارتباط میان شاخص تغذیه سالم با افسردگی و اضطراب در بزرگسالان ایرانی. دانشکده علوم پزشکی نیشابور[Internet]. 1395؛4(4 ):46-58. Available from: https://sid.ir/paper/264417/fa

    IEEE: کپی

    مریم حاجی شفیعی، پروانه صانعی، احمد اسماعیل زاده، عمار حسن زاده کشتلی، حمیدرضا روح افزا، حمید افشار، آوات فیضی، و پیمان ادیبی، “ارتباط میان شاخص تغذیه سالم با افسردگی و اضطراب در بزرگسالان ایرانی،” دانشکده علوم پزشکی نیشابور، vol. 4، no. 4 ، pp. 46–58، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/264417/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button