مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

494
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر بازدارندگی عصاره اکالیپتوس و اسطخدوس بر جوانه زنی سیب زمینی

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 60

چکیده

 جوانه زنی, عامل حدود 12 تا 17 درصد ضایعات انباری سیب زمینی است. با وجود روش هایی کارآمد مانند کاربرد کلروپروفام برای کنترل جوانه زنی, نمایان شدن جنبه های مضر مصرف نگه دارنده های شیمیایی, و اقبال روز افزون مصرف کنندگان به فرآورده های سالم, نیاز به ترکیبات طبیعی مهارکننده جوانه زنی را ضروری کرده است. بر این اساس, در این تحقیق از عصاره های اکالیپتوس و اسطوخدوس با غلظت های 0, 0. 5, 1, 2, و 4 گرم در لیتر با توالی مصرف هر ماه یک بار برای کنترل جوانه زنی سیب زمینی آگریا در مدت 6 ماه انبارداری استفاده شد. داده ها در طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار و در قالب آزمایش فاکتوریل در سطح آماری 5 درصد تجزیه و نشان داده شد که با افزایش غلظت عصاره ها تا 2 گرم در لیتر, جوانه زنی سیب زمینی های تیمار شده, نسبت به نمونه شاهد, به شکل معنی داری کاهش یافته است. افزایش غلظت عصاره ها اثر بیشتری نداشت. مصرف 0. 5 گرم در لیتر عصاره ها تحریک جوانه زنی غده ها نسبت به تیمار شاهد را در پی داشت. با مصرف غلظت 2 گرم در لیتر عصاره اکالیپتوس و اسطوخدوس, جوانه زنی غده ها به ترتیب 64 و 82 و وزن کلی جوانه ها 79 و 86 درصد کاهش یافت. بهترین تأثیر از عصاره ترکیبی اکالیپتوس به علاوه اسطوخدوس به دست آمد. کاربرد این تیمار, بیش از 90 درصد کاهش در هر دو ویژگی وزن جوانه و درصد جوانه زنی غده ها را به دنبال داشت. ارزیابی حسی نمونه های پخته و سرخ شده ی سیب زمینی های تیمار شده با کلروپروفام (به عنوان تیمار متداول) و عصاره های ترکیبی اکالیپتوس و اسطوخدوس, اختلاف معنی داری را با یکدیگر نشان نداد, اما هر دو تیمار نسبت به شاهد امتیاز بیشتری از گروه ارزیاب دریافت کردند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گودرزی، فرزاد. (1398). اثر بازدارندگی عصاره اکالیپتوس و اسطخدوس بر جوانه زنی سیب زمینی. تحقیقات مهندسی صنایع غذایی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)، 18(66 )، 47-60. SID. https://sid.ir/paper/267963/fa

    Vancouver: کپی

    گودرزی فرزاد. اثر بازدارندگی عصاره اکالیپتوس و اسطخدوس بر جوانه زنی سیب زمینی. تحقیقات مهندسی صنایع غذایی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)[Internet]. 1398؛18(66 ):47-60. Available from: https://sid.ir/paper/267963/fa

    IEEE: کپی

    فرزاد گودرزی، “اثر بازدارندگی عصاره اکالیپتوس و اسطخدوس بر جوانه زنی سیب زمینی،” تحقیقات مهندسی صنایع غذایی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)، vol. 18، no. 66 ، pp. 47–60، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/267963/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button