مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

292
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

528
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر کلروپروفام و عصاره نعناع فلفلی بر جلوگیری از جوانه زنی سیب زمینی در انبار

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 62

کلیدواژه

نعناع فلفلی (Mentha piperita L.)Q1

چکیده

جوانه زنی عامل حدود نیمی از ضایعات انباری سیب زمینی ها است. گرچه کاربرد ترکیباتی مانند کلروپروفام در کنترل جوانه زنی امکان پذیر است اما افت کیفی محصول و اقبال روزافزون به تولید و مصرف فراورده های ارگانیک, کاربرد این مواد را محدود کرده است. در این تحقیق طی 5 ماه نگهداری سیب زمینی آگریا, عصاره نعناع فلفلی در غلظت های صفر, 5/0, 1, 2, 4 گرم در لیتر؛ دوره های 2, 4, 6 هفته یک بار در سال 1395 و در آزمایشگاه صنایع غذایی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان انجام شد, به کار رفت. در این مدت وضعیت غده ها بررسی شد. این تحقیق به صورت آزمایش فاکتوریل با سه فاکتور غلظت عصاره, تکرار مصرف و زمان نگهداری در قالب طرح کاملاً تصادفی و در 3 تکرار انجام شد. مطابق نتایج با افزایش غلظت عصاره نعناع تا 2 گرم در لیتر, جوانه زنی سیب زمینی به شکل معنی دار کنترل و جوانه زنی غده, نسبت به تیمار شاهد تا 4 ماه به تأخیر افتاد. مصرف غلظت بیشتر عصاره نعناع اثر معنی داری نداشت. مصرف 5/0 گرم در لیتر آن باعث تحریک جوانه زنی غده ها نسبت به تیمار شاهد شد. مصرف هر 4 هفته یک بار عصاره نعنا بهترین نتیجه را داشت. کاربرد این عصاره در غلظت 2 گرم در لیتر به ترتیب کاهش 92 و 97 درصدی جوانه زنی و وزن کلی جوانه ها را در غده های سیب زمینی در پی داشت. در ارزیابی حسی, طعم نمونه های پخته و سرخ شده سیب زمینی های تیمار شده با عصاره نعنا و کلروپروفام, اختلاف معنی داری با یکدیگر نداشتند, اما هر دو تیمار نسبت به غده های شاهد, امتیاز بیشتری دریافت کردند. کاربرد تیمار منتخب این تحقیق توانست تلفات سیب زمینی رقم آگریا را در انبار تا 6 درصد کاهش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گودرزی، فرزاد، و کلوندی، رمضان. (1397). مقایسه اثر کلروپروفام و عصاره نعناع فلفلی بر جلوگیری از جوانه زنی سیب زمینی در انبار. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 41(3 )، 51-62. SID. https://sid.ir/paper/407281/fa

    Vancouver: کپی

    گودرزی فرزاد، کلوندی رمضان. مقایسه اثر کلروپروفام و عصاره نعناع فلفلی بر جلوگیری از جوانه زنی سیب زمینی در انبار. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1397؛41(3 ):51-62. Available from: https://sid.ir/paper/407281/fa

    IEEE: کپی

    فرزاد گودرزی، و رمضان کلوندی، “مقایسه اثر کلروپروفام و عصاره نعناع فلفلی بر جلوگیری از جوانه زنی سیب زمینی در انبار،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 41، no. 3 ، pp. 51–62، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407281/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button